Άνοιγμα στην κοινωνία το άνοιγμα στον δημοκρατικό σοσιαλιστικό χώρο

Παναγιώτης Κουτσοπίνης, 12/10/2011

Για μας που συνιδρύσαμε την Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.) με το όραμα του "άλλου κόμματος", της σύγχρονης, της αδέσμευτης, της ευρωπαϊκής, της δημοκρατικής, της οικολογικής, της πατριωτικής αριστεράς και όχι ενός άλλου κόμματος της αριστεράς, η απόφαση της Κ.Ε. (17/09/11)*, αποτελεί και πρέπει να αποτελεί σταθμό στην πορεία του κόμματος.

Ξεφεύγοντας από τον μικρόκοσμο της κομματικής περιχαράκωσης, για επιβίωση και αναπαραγωγή του όποιου μηχανισμού, επιχειρείται το «άνοιγμα προς την κοινωνία».

Το τι μορφή θα πάρει αυτό, εξαρτάται από πολλούς υποκειμενικούς και αντικειμενικούς παράγοντες αλλά και από την εξέλιξη της πολύπλοκης πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Ένας από τους παράγοντες, που νομίζω ‘ότι θα παίξει, αν όχι κομβικό, οπωσδήποτε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος, είναι η κατανόηση και εμπέδωση στον ευρύτερο στελεχιακό δυναμικό και στα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ., της αναγκαιότητας της ανασυγκρότησης του χώρου που στοχεύει στον δημοκρατικό δρόμο για τον σοσιαλισμό.

Έχοντας αμετάκλητα απορρίψει τις κομμουνιστικογενείς και πασοκογενείς(βλέπε τριτοκοσμικές) κακοποιήσεις του εννοιολογικού περιεχομένου των λέξεων «δημοκρατία», «σοσιαλισμός».

Παίρνοντας αποστάσεις από τις λαϊκίστικες ακροβασίες στα όρια της ηθικής, κοινωνικής και πολιτικής νομιμότητας.

Εμμένοντας η πολιτική πρακτική να μην παραποιεί την πραγματικότητα και να μην βιάζει την λογική με παρανοϊκές ακροβασίες.

Ευελπιστώ ότι τα παραπάνω θα τα έχουμε μαζί μας προσπαθώντας να υλοποιήσουμε την απόφαση της Κ.Ε.

1/10/11/2011

Παναγιώτης Κουτσοπίνης

http://panayotiskoutsopinis.blogspot.com/

*Ολόκληρη η απόφαση της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. στο: http://www.dimokratikiaristera.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=2186:-1792011&catid=105:2010-10-25-15-47-53&Itemid=178

Θέμα

Αριστερά-κεντροαριστερά

Σύνολο καταγραφών: 439

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι