Προσωρινός αποχαιρετισμός

Απόφαση μου να μην διεκδικήσω στις επικείμενες εκλογές βουλευτική έδρα με την ΔΗΜΑΡ

Νίκος Μπίστης, www.reporter.gr, 16/02/2012

Αγαπητοί φίλοι του Protagon. Όπως πρώτοι πληροφορηθήκατε από το άρθρο μου «Γυρίζω σπίτι» αποφάσισα να βοηθήσω μαζί με άλλους συντρόφους και φίλους για τις εκλογές – και όχι μόνο-την Δημοκρατική Αριστερά. Την προηγούμενη εβδομάδα σε κοινή συνέντευξη τύπου επισημοποιήθηκε η εξέλιξη αυτή. Επίσης πληροφορηθήκατε από πρώτο χέρι τη απόφαση μου να μην διεκδικήσω στις επικείμενες εκλογές βουλευτική έδρα με την ΔΗΜΑΡ. Ήδη υπάρχει υπερπληθώρα υποψηφίων και η ηγεσία του κόμματος έχει αρκετές σκοτούρες για να της προσθέσω άλλη μία. Δεν κάνω τον αδιάφορο ή τον «υπεράνω», ζω μέσα στην πολιτική και καθόλου δεν υποτιμώ το κοινοβουλευτικό βήμα αλλά στην πολιτική μπορείς να υπάρξεις και εκτός Βουλής.

Είμαι βέβαιος ότι η ΔΗΜΑΡ θα αναμετρηθεί επιτυχώς με την πρωτόγνωρη πρόκληση που αντιμετωπίζει με τον συνωστισμό όχι μόνο χιλιάδων νέων ψηφοφόρων αλλά και πλήθους στελεχών ποικίλης προέλευσης, ότι δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλοάμ ούτε όμως θα λειτουργήσει σαν φοβικός σκαντζόχοιρος. Ότι θα βρει την χρυσή τομή ώστε να ενσωματώσει επωφελώς για την ίδια, για την ευρύτερη κεντροαριστερά και κυρίως για τον τόπο τα αποτελέσματα των τεκτονικών μετατοπίσεων που συντελούνται στο κοινωνικό και το εκλογικό σώμα, ότι θα κατακτήσει το κρίσιμο εκείνο μέγεθος που θα της επιτρέψει να καταστεί ακόμα πιο χρήσιμη δύναμη. Η απόφαση μου να μην διεκδικήσω βουλευτική έδρα δεν συνεπάγεται και αποχή από τον εκλογικό αγώνα.

Κάθε άλλο, θα στηρίξω με τις δημόσιες παρεμβάσεις μου και την φυσική μου παρουσία την ΔΗΜΑΡ και αυτό ήδη γίνεται. Αυτό με την σειρά του δημιουργεί ένα αντικειμενικό πρόβλημα στην συνέχιση της παρουσίας μου ως μόνιμου συνεργάτη του Protagon. Το Protagon έχει διαμορφώσει ένα ευρύ και οριζόντιο πολιτικό στίγμα και παράλληλα ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτιστικό και αισθητικό. Δεν είναι ο ρόλος του, ούτε πρέπει να συνδεθεί - έστω και εμμέσως από την αρθογραφία ενός μόνιμου συνεργάτη του - με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Και επειδή η δική μου αρθρογραφία στο μεγαλύτερο μέρος της αντλεί την θεματολογία της από την πολιτική επικαιρότητα είναι φυσιολογικό ,όση προσπάθεια και αν καταβάλω προς την αντίθετη κατεύθυνση, να συνδέεται στην συνείδηση του αναγνώστη με μια προβολή της ΔΗΜΑΡ. Γιατί εκτός από αυτό καθ’ εαυτό το κείμενο, σημασία έχει και η υπογραφή. Ήδη το τελευταίο δεκαήμερο έγραψα και πέταξα κείμενα στην προσπάθεια μου να αποχρωματίσω κατά το δυνατόν την άποψη μου. Συνειδητοποίησα ότι απλώς δεν γίνεται και αποφάσισα να ξεκαθαρίσω την κατάσταση.

Παρακάλεσα τους φίλους της διεύθυνσης, μέχρις ότου τελειώσουμε με τις εκλογές, να μην συγκαταλέγομαι στους μόνιμους συνεργάτες του Protagon και για το διάστημα αυτό θα σταματήσω τη πολιτική αρθρογραφία. Άντε να γράψω κάτι για την Μπαρτσελόνα ή τον Ομπάμα για να παίρνω την δόση μου και να μην αποτοξινωθώ απότομα. Θέλω να πω ότι πέρασα και περνάω πολύ ωραία στο Protagon και ξέρω ότι θα μου λείψει - το τσέκαρα ήδη το τελευταίο δεκαήμερο - η ενασχόληση στην οποία αφοσιώθηκα για ενάμισι χρόνο. Να βρεις το θέμα, να βρεις χρόνο και έμπνευση για να το γράψεις, να παρακολουθήσεις τα σχόλια, να απαντήσεις σε ορισμένα από αυτά. Πολύ δουλειά αν δεν είσαι επαγγελματίας του χώρου και πολύ ευχάριστη συνάμα. Ήδη μου λείπει, αλλά θα συμφωνήσετε ότι δεν γίνεται αλλιώς. Ξέρω ότι θα μου λείψει η σκληρή αντιπαράθεση με ορισμένους σχολιαστές. Φοβάμαι ότι θα μου λείψει και ο Δημοσθένης Μπόγδης, στον οποίο μπορώ επιτέλους να επιστρέψω την ψήφο του την οποία αναζητά μετ’ επιτάσεως μήνες τώρα.

Θα τα ξαναπούμε οπωσδήποτε. Au revoir και όχι Adieu. Εις το επανιδείν.

Θέμα

Αριστερά-κεντροαριστερά

Σύνολο καταγραφών: 439

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι