ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Συναινετικά η επιλογή-πρόταση προς το Συνέδριο νέου προέδρου, ενός εκ των κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος

29/11/2007

1. Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ αντιμετώπισε την πορεία προς το 5ο Τακτικό Συνέδριο με συναίσθηση ευθύνης και ενότητας, αξιοποιώντας τα θετικά αποτελέσματα των εκλογών και τις πολιτικές προκλήσεις της συγκυρίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο κινήθηκε με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού κειμένου θέσεων και χωρίς την υποβολή εναλλακτικής υποψηφιότητας προς τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος Αλέκο Αλαβάνο.

2. Βασική μας επιδίωξη είναι το Συνέδριο να συζητήσει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της Αριστεράς. Να προωθηθεί η αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και η προβολή ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου για νέες, προοδευτικές εξελίξεις. Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκατασταθεί από ένα κύκλο εσωστρέφειας είτε για οργανωτικά ζητήματα είτε με μια άγονη προεδρολογία. Κεντρικό μέλημα πρέπει να είναι η ισχυροποίηση του Συνασπισμού.

3. Με βάση αυτό το σκεπτικό, η Ανανεωτική Πτέρυγα προτείνει να υπάρξει συναινετικά η επιλογή-πρόταση προς το Συνέδριο νέου προέδρου, ενός εκ των κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος. Η επιλογή αυτή διασφαλίζει τον ισχυρό ρόλο του κόμματος και την κοινοβουλευτική του διάσταση. Προωθεί την υπέρβαση των όποιων κινδύνων προκύπτουν από την εσωστρέφεια και αποφεύγει την υποβάθμιση του αποφασιστικού ρόλου του κόμματος. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι