Συνέδριο του ΣΥΝ το φθινόπωρο

Θόδωρος Μαργαρίτης, 17/03/2004

Ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Flash (Μπ. Παπαπαναγιώτου), τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το συνέδριο είχε αναβληθεί λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων. Ένα συνοπτικό συνέδριο λίγο πριν τις ευρωεκλογές δεν θα προσφέρει τίποτα, ούτε οι βιαστικές διαδικασίες, ούτε η περιορισμένη πολιτική συζήτηση θα δώσει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τα χαμηλά μεγέθη της Αριστεράς και τους νέους προσανατολισμούς της.

Στον ΣΥΝ έχουν καταγραφεί διαφορετικές απόψεις για την πολιτική του. Έχει εκφρασθεί ο προβληματισμός ότι οι συμμαχίες του κόμματος δεν πρέπει να κινούνται μονόπλευρα προς τον χώρο της Κομμουνιστικής Αριστεράς, αλλά να απευθύνονται επίσης στον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο, στους αριστερούς από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στις δυνάμεις του αριστερού μεταρρυθμισμού.

Οι διαφωνίες αυτές δεν έβλαψαν στην πρόσφατη εκλογική μάχη. Αντίθετα συνέβαλαν στην πολυσυλλεκτικότητα. Συνέβαλαν στην είσοδο στη Βουλή.

Ο ΣΥΝ επομένως έχει ανάγκη μια άνετη συζήτηση, με ένα καλό προετοιμασμένο συνέδριο το φθινόπωρο. Μια βιαστική διαδικασία θέτει σε λειτουργία την ψυχολογία των ξεκαθαρισμάτων. Και αυτό είναι ολέθριο!

Θέμα επικαιρότητας:
Μετά τις εκλογές

Σύνολο: 13 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι