Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για Πρόεδρο απορρίπτει αφεαυτού κάθε συναινετική πρόταση

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 18/12/2014

Ο συνολικός κυβερνητικός σχεδιασμός απορρίπτει πλέον αφεαυτού κάθε πρόταση εναλλακτικής διορθωτικής κίνησης.

Πάμε πλησίστιοι για εκλογές σε 40 ημέρες!

Η απόφαση για επίσπευση της εκλογής ΠτΔ και μονομερή ανάδειξη υποψηφίου ήταν μια επιλογή υψηλού ρίσκου. Την ονόμασα «η ΖΑΡΙΑ των 180». Οι Σαμαράς -Βενιζέλος είπαν το δικό τους alea jacta est.

Όσο και αν ο κ. Βενιζέλος φέρεται δηλώσας ότι: «είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τα πάντα», ο κ. Σαμαράς, αλλά πλέον και όλα τα στελέχη της ΝΔ, επιμένουν ότι: « δεν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις παρά μόνο ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ». Βεβαίως, ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ από το Μνημόνιο ο πρωθυπουργός διακήρυττε ότι αναζητούσε τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη, μέχρις ότου υποχρεώθηκε σε πλήρη αναδίπλωση από το Eurogroup στις 6 Οκτωβρίου και τον αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές μέχρι νεοτέρας! Το μόνο που δεν έχει πει, αλλά είναι βέβαιο ότι θα το υποστεί, είναι η ΚΑΘΑΡΗ ΗΤΤΑ του μεγίστου στόχου. Αυτού της παραμονής του στην κυβέρνηση ως τον Ιούνιο του 2016.

Υποστηρίζω ότι η «Πρόταση των 7 της ΔΗΜΑΡ», ή των «8 βουλευτών» που ακολούθησε, ή και οποιαδήποτε άλλη παρομοίου περιεχομένου, δεν έχει καμία δυνατότητα να τελεσφορήσει. Τις έχει καταστήσει de facto ανενεργές η μονομερής πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ και με συγκεκριμένη πρόταση!

Μια ενδεχόμενη αποδοχή μιας τέτοιας συναινετικής πρότασης-πρώτα από την κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση-, που θα περιλάμβανε συμφωνία για εκλογές νωρίτερα τον Μάιο του 2015, θα έβαζε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και θα τίναζε στον αέρα τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, που τον συμφώνησε πλέον και με τους εταίρους για κλείσιμο της 5ης αξιολόγησης, την ολοκλήρωση της συμβατικής χρηματοδότησης και την πιστωτική γραμμή στήριξης.

Ο σχεδιασμός που δρομολόγησαν απορρίπτει κάθε δυνατότητα τροποποιήσεων και συναινετικής λύσης. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι