Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ : Η Ιερά Σύνοδος κατώτερη των περιστάσεων-Σκοταδιστικές αντιλήψεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Δημοσιευμένο: 2020-03-09

...Η Ιερά Σύνοδος με τη σημερινή της ανακοίνωση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων σ’ ένα ζήτημα που απειλεί τη δημόσια υγεία. Τη στιγμή που λαμβάνονται προληπτικά μέτρα σε όλους του δημόσιους χώρους, επιμένει στην αντιεπιστημονική άποψη ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους για μετάδοση του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση και οι επίσημοι φορείς του κράτους οφείλουν άμεσα να πάρουν θέση μακριά από λογικές πολιτικού κόστους σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα για την υγεία των πολιτών. Τέτοιου είδους σκοταδιστικές αντιλήψεις μπορούν να καταστούν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Η διαδικασία ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ή θα είναι συμμετοχική ή δεν θα υπάρξει.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Δημοσιευμένο: 2020-01-25

...Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και πιο γενναία βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Με ανοιχτές μαζικές διαδικασίες συμμετοχής στη διαμόρφωση της πολιτικής μας. Με ηλεκτρονική διαβούλευση κατά τη διαδικασία συγγραφής του προγράμματος. Για να δοθεί νέα ώθηση στο άνοιγμα του φορέα και στην βελτίωση της αντιστοίχισης ψηφοφόρων/μελών, ανάγκη την οποία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισημάνει, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον η πολιτική, να εμπνεύσουμε πολιτικά τους προοδευτικούς πολίτες και να απαντήσουμε στα κρίσιμα πολιτικά επίδικα της εποχής και δεύτερον η οργανωτική δημιουργώντας πραγματικά ανοιχτές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα χωρίς διαφόρου είδους προσκόμματα.

ΔΗΜΑΡ: Τα δημοκρατικά κόμματα να μην επιτρέψουν να θυμίζει η χώρα μας Τεχεράνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δημοσιευμένο: 2017-10-06

Η ηγεσία της Εκκλησίας δυστυχώς μπαίνει μπροστά σε ζητήματα δημοκρατικών ρυθμίσεων της Βουλής των Ελλήνων. Μετά τις περιπέτειες στην εκπαίδευση με το μάθημα των θρησκευτικών έχουμε νέα ωμή παρέμβαση, αυτή την φορά στην υπόθεση της ταυτότητας φύλου με ανοιχτό εκβιασμό προς το πολιτικό σύστημα. Οι πληροφορίες για τα εμπόδια στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος, η «Ιερά εξέταση» προς τον Γιάννη Ραγκούση, ο διαιρετικός λόγος των επικεφαλής της εκκλησίας συνιστούν μια πραγματικά ακραία συντηρητική επίθεση στα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ: Να χτίσουμε ένα ανοιχτό προοδευτικό Κίνημα

Δημοσιευμένο: 2017-10-05

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιο για την αρχηγία του νέου ενιαίου φορέα, Σταύρο Θεοδωράκη.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου, καθώς και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Π² - Πρόοδος στην Πράξη.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ 20 χρόνια

Δημοσιευμένο: 2017-10-04

Εκδηλώσεις της ΔΗΜΑΡ
Εκδηλώσεις της ΔΗΜΑΡ

Μνήμη Γρηγόρη Γιάνναρου- 20 χρόνια μετά

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τιμά τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΙΑΝΝΑΡΟ, κορυφαίο ηγετικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς, βουλευτή και υπουργό

17 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:00 στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Μιλούν:

-Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής, ΝΔ, πρώην υπουργός

-Στέργιος Πιτσιόρλας, υφυπουργός ΟικονομίαςκαιΑνάπτυξης

-Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην υπουργός

-Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτ. Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Συντονίζει:

Παναγιώτης Λάμψιας, Διευθυντής εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ  

Εγρήγορση για την περιφρούρηση της δημοκρατίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δημοσιευμένο: 2017-07-24

43 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, είναι απαραίτητο να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες των θυσιών και των αγώνων για όλους όσοι πάλεψαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Σήμερα υπό την πίεση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ορισμένοι αμφισβητούν το δημοκρατικό κεκτημένο και πολλές από τις κατακτήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Για αυτό είναι καθήκον όλων μας να είμαστε σε εγρήγορση και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Εγρήγορση απέναντι στην ακροδεξιά, στον φασισμό, στους αρνητές της Δημοκρατίας. Εγρήγορση γιατί η αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών προφανώς και δεν συνάδει με τη Δημοκρατία. Οφείλουμε να προφυλάξουμε το κράτος δικαίου, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και -το κυριότερο- να την κρατάμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Τα κρυφά σχέδια Τσίπρα- Βαρουφάκη πλήγωσαν τη χώρα και τη Δημοκρατία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ

Δημοσιευμένο: 2017-07-23

Oι παραδοχές Βαρουφάκη αποδεικνύουν περίτρανα πως μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοίμαζαν σχέδιο που θα οδηγούσε τη χώρα εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε. με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν μπορεί πλέον να σιωπά καθώς πέραν των άλλων χρειάστηκε προ της πλήρους καταστροφής ένα ¨»αιματηρό» μνημόνιο.

Εξάλλου, οι επιλογές των προσώπων σε μία κυβέρνηση είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Και ο κ. Βαρουφάκης την κρίσιμη περίοδο εξέφραζε πλήρως τον κ. Τσίπρα. Συνεπώς, ο καλύτερος διαφημιστής για την προώθηση του βιβλίου του Βαρουφάκη είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που τον επέλεξε για το πιο σημαντικό Υπουργείο. Ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του στο Μαξίμου με όσα έπραξαν την περίοδο του 2015 εξασφάλισαν όχι απλά τις πωλήσεις του βιβλίου του Βαρουφάκη αλλά ένα best seller με θύμα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Αποτροπιασμός και ανησυχία για τα κρούσματα βίας στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δημοσιευμένο: 2010-11-19

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την ανησυχία της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας στο ΑΠΘ με θύματα δύο διδάσκοντες. Τέτοιες πρακτικές βάλουν ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στο άσυλο και στη δημοκρατία. Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να διαφυλάξει την εσωτερική δημοκρατία και να απομονώσει τα στοιχεία που ντροπιάζουν το ελληνική πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει τους χώρους του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Με το νέο προϋπολογισμό, θα πληρώσουν και πάλι τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2011

Δημοσιευμένο: 2010-11-18

Οι ακροβασίες με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει το Σχέδιο Προϋπολογισμού 2011, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν την ουσία του. Πρόκειται για ένα δυσβάστακτο προϋπολογισμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, όπου και πάλι τα βάρη του, τα συνολικά μέτρα ύψους 14δις ευρώ, θα κληθούν να τα υποστούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Η συνεχής πυροδότηση του ΦΠΑ για τα είδη διατροφής και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, μαζί και η αύξηση των έμμεσων φόρων θα παροξύνουν την άνοδο του πληθωρισμού, θα συντελέσουν στην περαιτέρω αφαίμαξη των μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων και θα έχουν και άμεσες επιπτώσεις στο τζίρο των χειμαζόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Προτεραιότητα στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πολιτικές και όχι στους εξοπλισμούς

Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα

Δημοσιευμένο: 2010-11-18

Με το νέο αμυντικό δόγμα που καλούνται να υιοθετήσουν οι χώρες μέλη της συμμαχίας υπό την πίεση των ΗΠΑ, με τη διασυνδεδεμένη με τη Ρωσία νέα αντιπυραυλική ασπίδα και με τη συνεργασία με την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, το ΝΑΤΟ διευρύνει και αναβαθμίζει τον επιχειρησιακό του ρόλο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι προληπτικοί πόλεμοι και οι στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως στο Αφγανιστάν, θα αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Με τον επιβαλλόμενο διαρκή εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων θα οξυνθούν οι ανταγωνισμοί και οι εντάσεις παντού στον κόσμο, και στα Βαλκάνια, και θα επιδεινωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μαζί με τη συνεπαγόμενη οικονομική αιμορραγία σε περίοδο κρίσης χρεών και ελλειμμάτων.

Γεράσιμος Γεωργάτος: Απολύτως αναγκαίος ένας μηχανισμός στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών χωρίς τη συμμετοχή τραπεζών και ιδιωτών

Δημοσιευμένο: 2010-11-17

O υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γεράσιμος Γεωργάτος, σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ε.Ε με αφορμή τα ελλείμματα και το μηχανισμό στήριξης, δήλωσε:

«Η κρίση χρεών και ελλειμμάτων καταδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο τον κίνδυνο αποδιάρθρωσης της Ε.Ε εξαιτίας της απουσίας κοινής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης. Είναι απολύτως αναγκαίος ένας μηχανισμός στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών χωρίς τη συμμετοχή τραπεζών και ιδιωτών που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τις αγορές και τους κερδοσκόπους. Όμως αυτό δεν αρκεί. Επείγει η ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής που απορρέει από το Σύμφωνο Σταθερότητας με προτεραιότητα στην απασχόληση και την περιβαλλοντική προστασία, με αυξημένο κοινοτικό προϋπολογισμό και πολιτικές αναδιανομής για ενίσχυση της σύγκλισης ως πρώτα βήματα αποκατάστασης της ενδοευρωζωνικής οικονομικής ανισορροπίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών».

Η "Ελλάς- Ελλήνων – Χριστιανών" ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα στη Βουλή!

Ο Θανάσης Λεβέντης στην ολομέλεια της Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσιευμένο: 2010-11-17

Ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ απαντώντας άμεσα στην παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη , που επανέφερε μέσα στην αίθουσα της βουλής τα χουντικά συνθήματα του «Ελλάς –Ελλήνων- Χριστιανών», υπογράμμισε: "μας θλίβει βαθύτατα η στάση του ΛΑΟΣ σήμερα ειδικά που τιμούμε την εξέγερση των νέων και του ελληνικού λαού και τη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου που έπεσαν κάτω από τις σφαίρες της χούντας."

Σύνολο κειμένων της ομάδας: 222
×