Πώς και γιατί πρέπει τώρα μαζί…

Χάρης Τσιόκας, ΠΑΡΟΝ, Δημοσιευμένο: 2024-06-23

tsiokas

...Ο κατακερματισμος του προοδευτικού χώρου ,οι άγονοι και αποπροσανατολιστικοί εμφύλιοι είναι τώρα η ώρα ,αν θελουμε να σεβαστούμε το μήνυμα των πολιτών και να μη γινόμαστε ευχάριστοι μόνο στις ηγεσίες , πρέπει να αντικατασταθούν με πρωτοβουλιες προγραμματικης συνάντησης των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου! Δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία, δηλ στους πολίτες , να επιλέξουν το σχήμα συντονισμού .

Η προκήρυξη των εθνικών εκλογών για παρά πολλούς λόγους μπορεί να γίνει σε απρόβλεπτο χρόνο και ως εκ τούτου ο προοδευτικός χώρος πρέπει να μετακινηθεί απο το φιλάρεσκο και ιδιοτελές «πήγαμε καλά στο μέλλον !!!θα πάμε καλλίτερα » , στο προχωράμε τώρα μαζί !

Ξεμένει το Δημόσιο;

Κώστας Καλλίτσης, Δημοσιευμένο: 2024-06-23

Τον τελευταίο καιρό πολλές πληρωμές που όφειλε να κάνει το δημόσιο πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή. Κάθε μήνα, το υπουργείο Οικονομικών με καμάρι ανακοινώνει πως η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού εξελίσσεται θαυμάσια και, ειδικά, ότι οι εισπράξεις (πληθωριστικών) φορολογικών εσόδων υπερκαλύπτουν τους στόχους που είχαν τεθεί, αλλά στα κρατικά ταμεία δεν περισσεύει ρευστότητα. Αντιθέτως, υπολείπεται των αναγκών. Αποτέλεσμα, η αναστολή πληρωμής αρκετών δαπανών ενώ άλλες μαθαίνουμε ότι ακυρώνονται.

×
×