Η κυβέρνηση κάνει deal σε όλα τα θέματα με τους λίγους και τους ισχυρούς

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, real.gr, Δημοσιευμένο: 2019-09-16

Το 31,53% των ψηφοφόρων μας έδωσε την εντολή για μια προγραμματική, υπεύθυνη, μαχητική αντιπολίτευση», είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη σε μια τριήμερη επίσκεψη και ουσιαστικά το 31,53% των ψηφοφόρων, λίγες εβδομάδες πριν, αποφάσισε και μας έδωσε την εντολή για μια προγραμματική υπεύθυνη, μαχητική αντιπολίτευση, αυτό ακριβώς σηματοδοτήσαμε και στη ΔΕΘ», υπογράμμισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", αναφερόμενος στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 84η ΔΕΘ.

«Παρουσιάσαμε τις βασικές πτυχές του προγράμματός μας, τις βασικές πτυχές στις οποίες διαφωνούμε αυτό το δίμηνο με τη ΝΔ και με την πολιτική που έχει εκδηλωθεί σε όλους τους τομείς (...) τις "κωλοτούμπες" της ΝΔ, οι οποίες είναι πολλές ήδη (...) και ταυτοχρόνως παρουσιάσαμε πώς εμείς βλέπουμε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα προοδευτικό, τώρα που η χώρα πλέον βρίσκεται εκτός μνημονίων», προσέθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε πως «η ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχουν να απαντήσουν ουσιαστικά τίποτα στην κριτική την οποία τους κάνουμε και κάνουν το εξής αυτό το δίμηνο: Μια πονηρή τακτική, κουτοπόνηρη θα έλεγα, την οποία, όμως, την κατανοεί ο ελληνικός λαός. Πρώτον, αντιπολιτεύονται την αντιπολίτευση και δεύτερον, δεν απαντούν επί της ουσίας σε ό,τι τους θέτουμε, αλλά απαντούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Υπογράμμισε δε, ότι «είναι καθαρό και είναι τοποθετημένο -σε όλη την περίοδο του 2019 - η θέση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% με βάση το απόθεμα των 5,5 δισ., είχε αναλυθεί, είχε ειπωθεί δημοσίως και βεβαίως από τη στιγμή που υπήρχε το απόθεμα των 5,5 δισ. δεν χρειαζόταν να πάρει το ΟΚ σε καμία διαπραγμάτευση. Και βεβαίως αυτό το είχαμε πει και στον ελληνικό λαό και στους Ευρωπαίους, δημοσίως».

«Κάνουν deal (σ.σ. η κυβέρνηση) σε όλα τα θέματα με τους λίγους και τους ισχυρούς. Αυτό ανέδειξε και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προχθές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όσο και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως «μπορούσε να χρησιμοποιήσει πολύ διαφορετικές πλευρές συναίνεσης και συνεννόησης η ΝΔ. Δεν το κατανοούμε ότι, αντί να προχωρήσει σε κάποιες από αυτές που του προτείνουμε- και αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και στον Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέντευξη τύπου - θα προχωρήσει σε μια διαδικασία κομματικού υποψηφίου με 151 ψήφους. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα ξεπεράσει κάθε λογική».

Για την υπόθεση της Novartis, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «ο ρεβανσισμός είναι μία τακτική η οποία πολιτικά δεν οδηγεί πουθενά, οδηγεί σε μια ακραία πόλωση και θα βλάψει και αυτούς οι οποίοι φέρονται αυτή τη στιγμή με ρεβανσιστική διάθεση (...)».

«Εμείς - συνέχισε ο κ. Θεοχαρόπουλος - λέμε όλα στο φως, αλλά κυρίως αυτό το οποίο πρέπει να πούμε γιατί αυτό προσπαθεί η ΝΔ, όταν λέμε όλα στο φως πρέπει επιτέλους να βγει στο φως το πώς φθάσαμε σε αυτά τα σκάνδαλα».

Θέματα επικαιρότητας: Νέα Δημοκρατία

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Όλα θα ξαναειδωθούν το βράδυ των εκλογών

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-03-25

Κώστας Καλλίτσης

Αλλαγές με οριακή αυτοδυναμία;...

Κώστας Καλλίτσης, 2023-03-25

Το Κυπριακό από την οπτική των Ευρωπαίων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-25

Ελλάδα-Τουρκία: από την αντιπαράθεση στη αμοιβαία συμφέρουσα επίλυση

Αλέξης Ηρακλείδης, Ανδρέας Στεργίου, Θόδωρος Τσίκας, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης,, 2023-03-25

Μετά τα Τέμπη: η νέα πολιτική πραγματικότητα

Γιάννης Λούλης, 2023-03-24

«Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ υψηλής γραφειοκρατίας και υπερπλουσίων»

Φιλίππα Χατζησταύρου, 2023-03-18

Οι Κύπριοι, ο Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-18

Η άνοιξη δεν ήρθε γιατί πήρε λάθος… τρένο

Ρούλης Κοκελίδης, 2023-03-17

Οι πλατείες και η αυτοδυναμία

Δημήτρης Χόνδρος, 2023-03-13

Από το Ριάντ… στο Μπακού!

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-03-13

Το Κυπριακό στο καλάθι των ευρωτουρκικών

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-12

Χρήστος Σπίρτζης

Εμείς μιλάμε με έγγραφα, η κυβέρνηση με λόγια του αέρα

Χρήστος Σπίρτζης, 2023-03-12

×