Ενας χρόνος Ν.Δ. με τη λίστα του αίσχους

Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2020-07-07

Δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να βρει καλύτερο τρόπο να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλιά της από την απόφαση να δημοσιεύσει επιτέλους τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Δεν μπορούσε βέβαια να κρύβεται άλλο, ούτε είχε χρόνο για άλλες «διορθώσεις».

Η λίστα αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε πλουσιοπάροχα το δημόσιο χρήμα μόνο σε όσους την εγκωμιάζουν καθημερινά με τον πιο προκλητικό τρόπο. Η κυβερνητική γενναιοδωρία προς τα φιλικά έντυπα, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα κανάλια και τους ιστότοπους ξεπερνά κάθε φιλελεύθερη φαντασία.

Ετσι εννοεί η Ν.Δ. τα καλά του περιορισμένου «επιτελικού» κράτους του Κυρ. Μητσοτάκη. Αναθέτουμε σε μια -ιδιωτική βεβαίως- εταιρεία να μοιράσει -κρατικά βεβαίως- χρήματα στις επιχειρήσεις που εμείς επιλέγουμε.

Με αφέλεια μικρού παιδιού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει από μέρες ομολογήσει ότι ενισχύθηκαν τα μέσα εκείνα που κατά την κυβέρνηση «δεν αναπαράγουν fake news» και έχουν ελεγχθεί ως προς την αξιοπιστία τους.

Αυτό είναι, άραγε, κατά την κυβέρνηση η φιλελεύθερη διαχείριση; Να κρίνει ένα υπουργείο -δηλαδή το κράτος- την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης και με βάση αυτό να τα χρηματοδοτεί, στραγγαλίζοντας όσα δεν της αρέσουν; Αλλά αυτό είναι η ευχή κάθε ολοκληρωτισμού. Με τον μόνο φιλελευθερισμό που έχει σχέση είναι των «παιδιών του Σικάγου» που είχαν ανακαλύψει στη Χιλή του Πινοσέτ την τέλεια σύγχρονη κρατική διαχείριση.

Είναι βέβαια τόσο εξόφθαλμη και σκανδαλώδης η χρήση του δημόσιου χρήματος για στενούς κομματικούς σκοπούς ώστε ακόμα και τα τόσο ευνοημένα από τη ρύθμιση φιλοκυβερνητικά μέσα δεν τόλμησαν να επιδοκιμάσουν τη μεθόδευση. Υποχρεώθηκε, λοιπόν, η κυβέρνηση να δημιουργήσει μια σειρά αντιπερισπασμών, για να μη μείνει στην επικαιρότητα το μεγάλο σκάνδαλο των 20 εκατ. ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο που επέμενε πριν από λίγες μέρες ότι το σκάνδαλο Novartis αφορά μόνο κάποιους γιατρούς που δελεάστηκαν από τα συνέδρια της φαρμακευτικής εταιρείας και καμωνόταν ότι δεν κατανοεί το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης του Νιου Τζέρσι για το σκάνδαλο στην Ελλάδα, έτσι και τώρα αναζητά στηρίγματα στους επιχειρηματίες Καλογρίτσα και Μιωνή, για αποπροσανατολισμό, μιλώντας για σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης. Και ω του θαύματος, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης συμπράττουν στην κοροϊδία.

Θέματα επικαιρότητας: Νέα Δημοκρατία

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Όλα θα ξαναειδωθούν το βράδυ των εκλογών

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-03-25

Κώστας Καλλίτσης

Αλλαγές με οριακή αυτοδυναμία;...

Κώστας Καλλίτσης, 2023-03-25

Το Κυπριακό από την οπτική των Ευρωπαίων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-25

Ελλάδα-Τουρκία: από την αντιπαράθεση στη αμοιβαία συμφέρουσα επίλυση

Αλέξης Ηρακλείδης, Ανδρέας Στεργίου, Θόδωρος Τσίκας, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης,, 2023-03-25

Μετά τα Τέμπη: η νέα πολιτική πραγματικότητα

Γιάννης Λούλης, 2023-03-24

«Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ υψηλής γραφειοκρατίας και υπερπλουσίων»

Φιλίππα Χατζησταύρου, 2023-03-18

Οι Κύπριοι, ο Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-18

Η άνοιξη δεν ήρθε γιατί πήρε λάθος… τρένο

Ρούλης Κοκελίδης, 2023-03-17

Οι πλατείες και η αυτοδυναμία

Δημήτρης Χόνδρος, 2023-03-13

Από το Ριάντ… στο Μπακού!

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-03-13

Το Κυπριακό στο καλάθι των ευρωτουρκικών

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-12

Χρήστος Σπίρτζης

Εμείς μιλάμε με έγγραφα, η κυβέρνηση με λόγια του αέρα

Χρήστος Σπίρτζης, 2023-03-12

×