Του φτωχού το μεγαλείο είναι τα πολλά παιδιά.

Νίκος Μπίστης, TVXS.gr, Δημοσιευμένο: 2021-06-13

Νίκος Μπίστης
Νίκος Μπίστης

Η Καιτούλα Γαρμπή το κατάλαβε πρώτη και απεσύρθη αξιοπρεπώς. Η Προεδρία της Δημοκρατίας άργησε λίγο αλλά τελικά απέσυρε και αυτή την αιγίδα υπό την οποία είχε θέσει το εθνικοπατριωτικό καθαροφυλετικό και ψευδοεπιστημονικό Συνέδριο για την γονιμότητα. Σωστά έπραξε άλλα ας θυμούνται εκεί στην Προεδρία ότι και για αυτούς ισχύει ότι την υπογραφή τους, πόσο μάλλον την «αιγίδα» τους, πρέπει να προσέχουν που την βάζουν. Πόσο μάλλον όταν αυτή λειτουργεί σαν κράχτης και παρασύρει και άλλους σοβαρούς ανθρώπους , που με την σειρά τους όφειλαν επίσης να είναι πιο προσεκτικοί. Μένουν, λοιπόν, συνδιοργανωτές η ΝΔ και η εκκλησία . Όλη η ΝΔ; Φοβάμαι πως ναι. Προφανώς το τρίο μπελκάντο της Ακροδεξιάς πτέρυγας, Βορίδης,Άδωνις, Πλεύρης πρωτοστάτησε . Είναι στο στοιχείο τους, κολυμπάνε μέσα στο θέμα, από τον μεσοπόλεμο και μετά η Ακροδεξιά σε όλες τις ευρωπαϊκές εκδοχές της προπαγάνδιζε την πολυμελή, χαμογελαστή , ευτυχισμένη οικογένεια, την γυναίκα στο σπίτι αφοσιωμένη βασικά με την τεκνοποίηση. Ο ολοκληρωτισμός με ανθρώπινο , ευτυχισμένο πρόσωπο απαντά με την γονιμότητα στο επιμελώς κατασκευασμένο κίνδυνο αφανισμού του έθνους. Ας μην μας αποπροσανατολίζει το φιάσκο στο οποίο εξελίσσεται η υπόθεση. Ας προσέξουμε την επιμονή με την οποία προσπαθούν να βαθύνουν και να επιταχύνουν την συντηρητικοποίηση της κοινωνίας κατά τα προσφιλή σε αυτούς ορμπανικά πρότυπα. Ας καταλάβουν και κάποιοι αφελείς ότι η συνεπιμέλεια ήταν ένας προπομπός και όχι μια τυχαία κίνηση. Εξάλλου ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας κοσμεί με την υπογραφή του το περί την γονιμότητα Συνέδριο. Όλη , λοιπόν, η ΝΔ. Και αν κάποιοι διαφωνούν , μέχρι στιγμής τουλάχιστον το κάνουν από μέσα τους ή στον πνευματικό τους. Είναι αναμφισβήτητο, ότι σε θέματα δικαιωμάτων και ιδεολογίας το πάνω χέρι το ´χει η Ακροδεξιά πτέρυγα που επιβάλλει με επιμονή και υπομονή την ατζέντα της. Και αυτό θα το πληρώσει ακριβά ο τόπος. Όσοι κατά καιρούς υποβάθμισαν την σημασία αυτών των πρωτοβουλιών, τις θεώρησαν γελοίες και χωρίς επιπτώσεις, αργότερα χτύπησαν το κεφάλι τους.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η σιωπή των μεταμελημένων αριστερών, όλων εκείνων που είχαν αναγορεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αρχιερέα του εκσυγχρονισμού. Θα δείτε, μας έλεγαν, δεν είναι δεξιός ο άνθρωπος, τους έχει ανάγκη αλλά αυτός έχει άλλες απόψεις. Πιθανώς. Και στις Πρέσπας και στο Κυπριακό άλλες είχε και άλλα κάνει. Ίσως σιγά σιγά να αντιληφθούν ότι η χρησιμότητα τους ως « κεντροαριστερό» αντίβαρο εξαντλείται. Γιαυτό και οι ίδιοι, αμήχανοι - ανέτρεξα στις αναρτήσεις τους- ασχολούνται αποκλειστικά με το δράμα της Σακαρη και τον θρίαμβο του Τσιτσιπά. Και εγώ προφανώς θα χαρώ αν σε λίγες ώρες ο Στέφανος σηκώσει την κούπα απέναντι στον μεγάλο Σέρβο. Όμως υπάρχουν και άλλα πράγματα για ανθρώπους που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτικοποιημένο. Αν , βέβαια, την στραβή την είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν λαλίστατοι. Αλλά, φεύ , το διέπραξε η ΝΔ. Και ο κατάλογος δυστυχώς για αυτούς μακραίνει.

ΥΓ. Μου λύθηκε και μια άλλη απορία. Γιατί η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ μου έκανε χτες την εξαιρετική τιμή να ασχοληθεί μαζί μου αναπαράγοντας απόσπασμα από ομιλία μου σε δημόσια εκδήλωση της Οργάνωσης Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Με τίτλο « Χάθηκε το μέτρο» και υπότιτλο « Μπίστης : το δημογραφικό θα το λύσουν οι πρόσφυγες» η καλή αυτή ομάδα με έψεξε. Προφανώς θεωρούν ότι την λύση θα την έδινε το Συνέδριο γονιμότητας και εγώ απαντούσα προκαταβολικά σε αυτούς . Αγνοώντας την ύπαρξη του Συνεδρίου είπα ότι με εκπλήσσουν όσοι οδύρονται για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και δεν αντιλαμβάνονται ότι μια απάντηση βρίσκεται στην ενσωμάτωση ενός δυναμικού κομματιού , όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Και ότι δεν πρόκειται να λυθεί το ζήτημα με πλάνο να κάνουν οι Ελληνίδες από πέντε κουτσούβελα γιατί στην ζωή ευτυχώς υπάρχουν και άλλα πράγματα. Φοβάμαι ότι το Συνέδριο , αν γίνει, εκεί θα καταλήξει. Στην άγονη γονιμότητα.

Θέματα επικαιρότητας: Νέα Δημοκρατία

Άρθρα/ Πολιτική

Δημοσιογράφοι ή εξουσιογράφοι;

Παντελής Μπουκάλας, 2023-03-08

«Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ υψηλής γραφειοκρατίας και υπερπλουσίων»

Φιλίππα Χατζησταύρου, 2023-03-18

Οι Κύπριοι, ο Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-18

Η άνοιξη δεν ήρθε γιατί πήρε λάθος… τρένο

Ρούλης Κοκελίδης, 2023-03-17

Οι πλατείες και η αυτοδυναμία

Δημήτρης Χόνδρος, 2023-03-13

Από το Ριάντ… στο Μπακού!

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-03-13

Το Κυπριακό στο καλάθι των ευρωτουρκικών

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-12

Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο - Γιατί δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εκ των προτέρων

Αλ. Ηρακλείδης, Ανδ. Στεργίου, Θοδ. Τσίκας, Κων. Τσιτσελίκης, 2023-03-12

Εν αναμονή της επόμενης καταστροφής

Μανώλης Σπινθουράκης, 2023-03-11

Η αδύνατη επαναφορά

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-03-07

Γ. Μοσχονάς

ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ, ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Γ. Μοσχονάς, 2023-03-05

Κώστας Καλλίτσης

Το τρύπιο κράτος

Κώστας Καλλίτσης, 2023-03-05

×