Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η πολιτική ανηθικότητα

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΥΡΗ

Άγγελος Τσέκερης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2021-09-10

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε προχθές στα κανάλια να κατηγορήσει δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ότι «δεν ψήφισαν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών» και να τα κατηγορήσει για "πράξη ακραίας υποκρισίας και πολιτικού καιροσκοπισμού». Εξήγησε μάλιστα ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων στην πληρότητά της». Αυτή η γραμμή έγινε, στη συνέχεια, παντιέρα των δεξιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει, βέβαια, να σημειώσει κανείς ότι την τροπολογία Πλεύρη -γιατί περί αυτής πρόκειται- δεν την ψήφισε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και ο Βελόπουλος την καταψήφισαν, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΚΕ απείχαν. Αλλά τον κ. Οικονόμου δεν τον ενδιέφερε να υποστηρίξει την κυβερνητική τροπολογία από θέσεις αρχής. Τον ενδιέφερε να ανοίξει πολιτικό μέτωπο εκεί που τον βολεύει. (Το ίδιο και τον Αν. Λοβέρδο, που βγήκε αμέσως μετά να ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση, ενώ μέχρι τότε μάλλον δεν είχε ιδέα για το θέμα.)

Όλα τα κόμματα εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν ψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στην τροπολογία δίνεται το δικαίωμα στον υπουργό Υγείας και τον υπουργό Εργασίας να επιβάλουν κατά το δοκούν με υπουργικές αποφάσεις τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων. Καταψήφισε λοιπόν, γιατί από τον κανονισμό δεν είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει κάποια άρθρα της τροπολογίας και κάποια άλλα όχι. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., από την πλευρά του, εξήγησε ότι η τροπολογία είναι μεροληπτική απέναντι στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, για τους οποίους δεν προβλέπει αναστολή εργασίας. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βγήκε να απαντήσει πολιτικά σε αυτές τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Ούτε, βεβαίως, να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση ενσωμάτωσε τέτοιες ρυθμίσεις στην τροπολογία για τα πλαστά πιστοποιητικά και δεν τις κατέθεσε ξεχωριστά. Του ήταν πιο εύκολο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ότι θέλουν να πεθαίνει ο κόσμος για να μαζεύουν ψήφους δυσαρεστημένων αντιεμβολιαστών. Και μάλιστα ότι το κάνουν με τον πλέον χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο, προστατεύοντας δηλαδή τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αυτό που έκανε λοιπόν ο κ. Οικονόμου ήταν απροκάλυπτη πολιτική ανηθικότητα. Βεβαίως, οι συμπεριφορές πολιτικής ανηθικότητας θεωρούνται από τη Ν.Δ. και τη λίστα Πέτσα θεμιτή πρακτική και δεν κάνουν πλέον εντύπωση σε κανέναν. Ο κόσμος έχει συνηθίσει την πολιτική ανηθικότητα ως κάτι το δεδομένο. Αλλά όταν στον δημόσιο πολιτικό λόγο υπάρχει και λίγη τσίπα, δεν κάνει κακό. Καλό κάνει.

Θέματα επικαιρότητας: Νέα Δημοκρατία

Άρθρα/ Πολιτική

Δημοσιογράφοι ή εξουσιογράφοι;

Παντελής Μπουκάλας, 2023-03-08

«Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ υψηλής γραφειοκρατίας και υπερπλουσίων»

Φιλίππα Χατζησταύρου, 2023-03-18

Οι Κύπριοι, ο Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-18

Η άνοιξη δεν ήρθε γιατί πήρε λάθος… τρένο

Ρούλης Κοκελίδης, 2023-03-17

Οι πλατείες και η αυτοδυναμία

Δημήτρης Χόνδρος, 2023-03-13

Από το Ριάντ… στο Μπακού!

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-03-13

Το Κυπριακό στο καλάθι των ευρωτουρκικών

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-03-12

Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο - Γιατί δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εκ των προτέρων

Αλ. Ηρακλείδης, Ανδ. Στεργίου, Θοδ. Τσίκας, Κων. Τσιτσελίκης, 2023-03-12

Εν αναμονή της επόμενης καταστροφής

Μανώλης Σπινθουράκης, 2023-03-11

Η αδύνατη επαναφορά

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-03-07

Γ. Μοσχονάς

ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ, ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Γ. Μοσχονάς, 2023-03-05

Κώστας Καλλίτσης

Το τρύπιο κράτος

Κώστας Καλλίτσης, 2023-03-05

×