Στην τελική ευθεία

Τα πράγματα με τα οποία βαρύνεται η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ασύλληπτα

Άγγελος Τσέκερης, Δημοσιευμένο: 2023-03-29

Ο κύβος ερρίφθη. Οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να κλείσει η Βουλή - και κατά πάσα πιθανότητα να γλιτώσει η κυβέρνηση και από τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζητάει η αντιπολίτευση για τα Τέμπη.

Είναι τουλάχιστον ρομαντικός όποιος πιστεύει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Θα αποφύγουν κάθε διάλογο ουσίας πάνω σε προγραμματικά και πολιτικά ζητήματα. Θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο την υπεροπλία τους στα ΜΜΕ και τον στρατό των φανατισμένων «διαμορφωτών γνώμης» της λίστας Πέτσα. Θα παίξουν όσο πιο τοξικά μπορούν, νεκρανασταίνοντας παλιές εκστρατείες μίσους και σχεδιάζοντας καινούργιες. Και τα fake news θα πάνε σύννεφο. Γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν καλά. Γιατί μέχρι εκεί φτάνει το ήθος τους. Και γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν στον κόσμο.

Τα πράγματα με τα οποία βαρύνεται η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ασύλληπτα. Είναι ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων της πανδημίας που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ - τότε που το Μαξίμου έχανε τις εκθέσεις του Τσιόδρα για να μην παραδεχθεί ότι τις έχει διαβάσει. Είναι η θεσμοθέτηση της πληρωμής υπερωριών σε ρεπό. Είναι ο εμπαιγμός των συνταξιούχων και η αρπαγή των επικουρικών συντάξεων. Είναι οι πλάτες στους Λιγνάδηδες. Είναι το πάρτι δισεκατομμυρίων που οργάνωσαν η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες ενέργειας στην πλάτη των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων. Είναι το παρακράτος του Predator και των «επισυνδέσεων» της ΕΥΠ. Είναι το όργιο της αισχροκέρδειας στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Είναι το γλέντι με τις δημόσιες συμβάσεις παρέα με μια χούφτα εθνικών εργολάβων. Είναι τα 7 δισ. απευθείας αναθέσεων. Είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΣΥ - και όποιος αντέχει. Είναι η τραπεζική κερδοσκοπία και η επέλαση των funds στα σπίτια του κόσμου - συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης κατοικίας. Είναι η τραγωδία στα Τέμπη, εξοργιστικός συνδυασμός της πλήρους αδιαφορίας για την ασφάλεια των μεταφορών και της τακτοποίησης κομματικών ρουσφετιών σε θέσεις ευθύνης. Κι αυτός είναι μόνο ένας πρόχειρος κατάλογος.

Αλήθεια, τι έχουν να υποσχεθούν στην κατάκοπη κοινωνία; Περισσότερα κουπόνια για καύσιμα και σούπερ μάρκετ; Ο απολογισμός τους είναι ανύπαρκτος. Η δυναμική τους, το ίδιο. Αντιμέτωπη με ένα σαφές, καθαρό και τίμιο πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, η Ν.Δ. Μητσοτάκη θα υποστεί πανωλεθρία.

Θέματα επικαιρότητας: Νέα Δημοκρατία

Άρθρα/ Πολιτική

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-09-01

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

Ακόμη μία πληγή

Πάσχος Μανδραβέλης, 2023-09-02

Γιάννης Βούλγαρης

Νέες γέφυρες πάνω από παλαιά τείχη;

Γιάννης Βούλγαρης, 2023-09-02

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-09-02

Πολιτικοί του Ιnstagram

Αλέξης Παπαχελάς, 2023-08-30

Γιώργος Σταθάκης

Η μάχη της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικής Πανεπιστημιακής «παιδείας»

Γιώργος Σταθάκης, 2023-08-28

«Μην ξεχνάτε, στις εκλογές πήραμε 40 και κάτι τοις εκατό»

Τάσος Παππάς, 2023-08-27

×