Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασίες στις ευρωεκλογές

Έχω τακτοποιημένη την πολιτική μου συνείδηση

Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στην Β. Κεχαγιά, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2013-10-19

Θνησιγενή και αδιάφορη για την κοινωνία χαρακτηρίζει τη σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ στη βάση του κειμένου των «58» για την Κεντροαριστερά ο Φώτης Κουβέλης επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καν πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» απορρίπτει τις ενστάσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ για τις επιλογές του κόμματός του αλλά και για την αντιφατική όπως τη χαρακτηρίζουν σύμπλευση της Αγίου Κωνσταντίνου με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Οπως αναφέρει, η συμπόρευση με τη Συμφωνία για μία Νέα Ελλάδα είναι εξελισσόμενη υπόθεση.

Συγχρόνως, ο κ. Κουβέλης διατυπώνει την άποψη ότι οι πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ είναι οι μόνες που παράγουν αποτελέσματα ως προς τη συγκρότηση του τρίτου πόλου ενώ στο ερώτημα για το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο συνέδριο του κόμματος σχολιάζει ότι είναι δικαίωμα του καθενός να αμφισβητεί.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που τον εμφανίζουν να καθορίζει τη στάση του με γνώμονα το ενδιαφέρον του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σχολιάζει ότι αυτά εντάσσονται στην πολεμική που γίνεται στη ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου και προσθέτει πως «έχω πολύ τακτοποιημένη την πολιτική μου συνείδηση». Τέλος, ο Φ. Κουβέλης προβλέπει νέα οριζόντια μέτρα, ενώ τάσσεται κατά της θεωρίας των δύο άκρων.

- κε. Πρόεδρε, να ξεκινήσουμε με ένα θέμα που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες και είναι το θέμα της κεντροαριστεράς. Η αντίδραση σας, του κόμματος σας εννοώ, ξένισε πολλούς, διότι θεωρούν ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι το κατεξοχήν κόμμα, που ενδεχομένως θα έπρεπε να πάρει μέρος σε κάποιες διαδικασίες για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς. Γιατί κρατάτε επιφυλάξεις και αρνηθήκατε;

- Κάθε πρωτοβουλία διαλόγου έχει τη χρησιμότητά της. Βεβαίως ο χαρακτήρας μιας κίνησης δεν κρίνεται από την καλή προαίρεση των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν και την οποία δεν αμφισβητούμε. Μια τέτοια πρωτοβουλία όμως δεν μπορεί να παραβλέπει και να προσπερνάει κρίσιμα ζητήματα για τη συγκρότηση ενός νέου προοδευτικού πόλου, όπως η κατάσταση της κοινωνίας, η ουσιαστική κριτική στην ασκούμενη πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία, που αναπαράγει την κρίση. Η αναγκαία πολιτική σταθερότητα ουδόλως ισοδυναμεί με την διατήρηση της ίδιας πολιτικής.

Η εθνική ανασυγκρότηση αποτελεί πράγματι την πρόκληση της επόμενης περιόδου. Αυτή, όμως, επηρεάζεται και σημαντικά καθορίζεται από την ασκούμενη πολιτική, η οποία και διαμορφώνει αρνητικούς συσχετισμούς και σχέσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Ο προοδευτικός τρίτος πόλος θα συγκροτηθεί με τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων. Όμως δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη της σημερινής έκφρασης του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜ.ΑΡ έχει τη δική της πρόταση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου-του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού- και είναι ανοικτή στο δημιουργικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου. Αυτό το εναλλακτικό σχέδιο έχει σαφές μέτωπο όχι μόνο με τον αριστερό λαϊκισμό, αλλά και με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Στόχος μας είναι να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση όχι μόνο από τον πολιτικό χώρο, αλλά και από την κοινωνία.

- κε. Πρόεδρε, το όχι σας είναι οριστικό ή ενδεχομένως στην πορεία, είτε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, αν δείτε ότι σχηματοποιείται αυτή η πρωτοβουλία και περιλαμβάνει και χαρακτηριστικά και πολιτικά στοιχεία που περιγράψατε προηγουμένως, μπορεί και να συζητήσετε;

-Με τα δεδομένα που προανέφερα δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασίες και συμπράξεις για τις ευρωεκλογές . Τέτοιες συμπράξεις , ερήμην των ουσιαστικών πολιτικών στοιχείων που θα τις στήριζαν , είναι θνησιγενείς , πολιτικά μηχανιστικές και αδιάφορες για την κοινωνία . Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα τον οποίο προσδιορίζουν οι τοπικές κοινωνίες .

- Ξέρετε, κάποιοι πιστεύουν ότι η άρνηση σας δεν είναι άσχετη και με μία προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Βενιζέλο.

- Καμία προσωπική αντιπαράθεση. Ουδέποτε προσωποποίησα την πολιτική που επιλέγω να ασκήσω και την πολιτική που ασκώ.

- Ένα από τα ζητήματα που έχουν θέσει ακόμα και στελέχη του κόμματος σας, που έχουν υπογράψει το κείμενο των 58, είναι ότι δεν μπορούμε να συνομιλούμε και να συνεργαζόμαστε με τη "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" της οποίας ηγείται ο κ. Λοβέρδος και όχι με το ΠΑΣΟΚ, όταν ο κ. Λοβέρδος ήταν ένας μνημονιακός υπουργός, αν μου επιτρέπεται αυτός ο χαρακτηρισμός.


- Το περιεχόμενο της πολιτικής κρίνεται. Εκείνο που σήμερα πολιτικά την προσδιορίζει. Αυτό καθορίζει τη δυνατότητα της συμπαράταξης ή της μη συμπαράταξης. Η συμπαράταξη με το κόμμα του κ. Λοβέρδου είναι μία εξελισσόμενη υπόθεση και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πάρει συγκεκριμένη μορφή . Η πολιτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ, με την ηγετική έκφρασή του, δεν αντιστοιχείται με την πολιτική του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού που επιδιώκουμε να συγκροτηθεί.

- Σας ενόχλησε όταν στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη που έκανε το ΠΑΣΟΚ, σας επέκρινε αυστηρά ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης;

- Ο κ. Σημίτης επέλεξε να μιλήσει για «αριστερό κομφορμισμό». Δικαίωμά του να κρίνει τη ΔΗΜΑΡ με τον τρόπο που ο ίδιος επιλέγει και δικαίωμά μας να λέμε ότι «κομφορμισμός», με τα δεδομένα που υπήρξαν, θα ήταν να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Αν παρέμενε, αυτό θα ήταν κομφορμισμός και σε καμία περίπτωση μάλιστα αριστερός.

- Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που φύγατε από την κυβέρνηση και υποθέτω ότι δεν το έχετε μετανιώσει, τουλάχιστον προσωπικά ούτε λεπτό αυτό.


- Αντιθέτως, κάθε μέρα που περνάει, ενισχύεται και επιβεβαιώνεται η ορθότητα της επιλογής της ΔΗΜΑΡ.

- Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία;

- Πιστεύω ότι κάτω από συγκεκριμένες εξελίξεις είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές πριν από την εξάντληση της τετραετίας. Και μιλάω για εξελίξεις που μπορεί να έχουν σχέση με την επιβολή νέων μέτρων, με τη δημιουργία μιας περαιτέρω ασφυξίας της ελληνικής κοινωνίας. Τότε είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές πριν από την εξάντληση της τετραετίας.

- Για την πορεία του κόμματος σας είστε αισιόδοξος; Γιατί ξέρετε γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά μετά την αποχώρηση σας από την κυβέρνηση και ότι ενδεχομένως η ΔΗΜΑΡ δεν έχει πολιτικό μέλλον ή δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή. Πιστεύετε ότι θα μπείτε και στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή στις επόμενες εκλογές;

- Δεν συμμερίζομαι την εκτίμηση που κάνουν αυτοί στους οποίους αναφέρεσθε. Αντίθετα, η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και η ανοδική πορεία της οφείλεται στο γεγονός ότι ασκεί μια συγκεκριμένη πολιτική, διαμορφώνει δεσμούς με την ελληνική κοινωνία και νομίζω ότι το διαπιστώνουν και όλοι αυτοί. Άλλωστε απευθυνόμενος σε αυτούς, τους ερωτώ: εάν τη ΔΗΜΑΡ την αντιμετωπίζουν ως κόμμα χωρίς πολιτικό μέλλον, γιατί ασχολούνται τόσο πολύ μαζί της για να συγκροτήσουν το χώρο της «κεντροαριστεράς», με τα μέτρα, τα χρώματα και τα πολιτικά στοιχεία που αυτοί επιλέγουν;

- Να σας ρωτήσω κάτι άλλο. Εσείς θέλετε μία παράλληλη πρωτοβουλία, έχετε αναλάβει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του τρίτου, του προοδευτικού δημοκρατικού πόλου. Δεν έχουμε δει κάποια θεαματικά αποτελέσματα, μία θεαματική ανταπόκριση, στην πρωτοβουλία μέχρι στιγμής, εξαιρέσουμε βέβαια τη σύμπλευση σας με τη "Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα". Έχετε κάποιους κρυφούς άσσους στο μανίκι;

- Δεν επιλέγω ποτέ τις διαδικασίες της «τράπουλας». Εκείνο που πρέπει να σας πω είναι ότι είναι θετικά τα αποτελέσματα. Είναι τα μόνα αποτελέσματα τα οποία καταγράφονται αναφορικά με τη συγκρότηση του τρίτου πόλου. Ποια άλλη δύναμη καταγράφει αυτά τα αποτελέσματα που καταγράφουμε εμείς; Ήδη έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και οφείλω να σας πω ότι πέρα από αυτό, υπάρχει και η συμπαράταξη που γίνεται μέσα στην ίδια την κοινωνία.

- κ. Πρόεδρε, νέα μέτρα βλέπετε; Άμεσα εννοώ.

- Δυστυχώς για τη χώρα μας, βλέπω.

- Οριζόντια...

- Οριζόντια. Και όσο και αν κρύβονται πίσω από την περιποιημένη έκφραση "διαρθρωτικά μέτρα", μέτρα θα είναι και μάλιστα οριζόντια.

- Θα μας τα επιβάλλουν ή θα φταίνε οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας που θα τα καταστήσουν αναγκαία.

- Είναι σε μία αμφίδρομη σχέση τα όσα επιβάλουν οι δανειστές μας με τις ανημποριές και τις αναποτελεσματικότητες της πολιτικής που ασκείται. Πέρα από τα επιμέρους μέτρα, τα οποία έρχονται να προσθέσουν νέα πλήγματα στην ελληνική κοινωνία, το μείζον που υπάρχει είναι η ασφυξία της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ακραίας λιτότητας. Η λιτότητα και ο δημοσιονομικός κορσές δεν επιτρέπουν την απόδοση ούτε και των μέτρων που επιβάλλονται. Αυτά είναι τα ζητήματα για τα οποία είναι αναγκαίο να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

- Και πιο σκληρή; Πολιτική διαπραγμάτευση;

- Βεβαίως, πολιτική διαπραγμάτευση. Δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να διαπιστώνουν τα λάθη τους- τα λάθη του σχεδίου - και να μην διορθώνονται αυτά τα λάθη.

- Θα ξαναμπαίνατε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας;

- Βεβαίως, με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο το οποίο θα συμφωνούσαμε. Η ΔΗΜΑΡ, ας το επαναλάβω, θέλει να είναι μία κυβερνώσα αριστερά. Όχι βέβαια γενικά και αόριστα, αλλά με συγκεκριμένους όρους και επίσης με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

- Άρα αν το πολιτικό και προγραμματικό περιεχόμενο σας έβρισκε σύμφωνους, θα μπαίνατε και σε μία κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Εγώ θα σας μιλήσω με τα σημερινά δεδομένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Έχει την πολιτική του ασάφεια, γι’ αυτό και χρησιμοποίησα τον όρο ότι είναι ένα εκκρεμές που ξεκινά από τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, για να μιλήσει στη συνέχεια για παύση πληρωμών και κάποια στιγμή να θυμηθεί ότι υπάρχει και η πολιτική δυνατότητα όσο και η ανάγκη της επαναδιαπραγμάτευσης.

- Σας έχει ξενίσει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ΧΑ; Και ειδικά αυτές οι καθυστερήσεις;

- Καλέσαμε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, να φύγουν από τις επικοινωνιακές τους επιλογές και να αντιληφθούν ότι το ζήτημα της δημοκρατικής σταθερότητας, το ζήτημα της απόκρουσης του εκφασισμού της κοινωνίας πρέπει να εξασφαλίσει το μέτωπο όλων των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων. Η αξιωματική αντιπολίτευση ας αντιληφθεί ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία σε τίποτα δεν σημαίνει υποχώρηση από τον αγώνα και για τον ριζοσπαστισμό και για την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει. Αντίθετα, έχει προτεραιότητα ο αγώνας για τη δημοκρατία και εδώ δεν είναι δικαιολογημένοι , είναι αδικαιολόγητοι , οι όποιοι τακτικισμοί που υπηρετούν ένα ψευδώνυμο πια, μια καρικατούρα του παλαιού δικομματισμού με τη μορφή ενός νέου διπολισμού. Θεωρώ βέβαια, ότι είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη η θεωρία των δύο άκρων.

- Την θεωρία της καλής και κακής βίας;

- Η βία είναι μία. Είναι πάντα κακή. Στη δημοκρατία δικαιολογημένη βία δεν υπάρχει.

- Το Δεκέμβριο, ίσως και λίγο αργότερα έχετε προγραμματίσει το δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, υποθέτω ότι θα συζητηθούν πολλά για τη χώρα, για την κεντροαριστερά, για τη σοσιαλδημοκρατία, πολιτικές θέσεις, στρατηγική εν όψει ευρωεκλογών. Πίσω από όλα αυτά πιστεύετε ότι ενδεχομένως κάποιοι σύντροφοί σας θα σας αμφισβητήσουν; Έστω στις επιλογές.

- Η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί δημοκρατικά. Δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς είναι να αμφισβητεί, να διαφωνεί, να αντιπαρατίθεται πολιτικά. Είμαστε ένα κόμμα με εσωτερική δημοκρατία, αλλά και με συλλογικότητα. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι λειτουργώ μέσα στη συλλογικότητα του κόμματός μας και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να κάνω.

- Κάποιοι θεωρούν ότι θα θέλατε να γίνετε πρόεδρος της Δημοκρατίας.


- Γιατί κάποιοι το « θεωρούν»; Είδα και εγώ να γράφεται από κάποιους ότι αυτά που πολιτικά υποστηρίζει ο Κουβέλης τα κάνει για να εξυπηρετήσει πιθανή προεδροποίησή του. Αυτοί που τα γράφουν, το κάνουν και το εντάσσουν στην πολεμική που γίνεται για τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο εμείς αντιμετωπίζουμε τη συγκρότηση του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

- Σας είναι αδιάφορη μια τέτοια πρόταση, αν θα γίνει;

- Έχω πολύ τακτοποιημένη την πολιτική μου συνείδηση και την έχω από καιρό. Τα όσα λέγονται τα προσλαμβάνω μόνο ως επίθεση εναντίον της ΔΗΜΑΡ.

- Η ΕΡΤ ήταν η αφορμή, όχι η αιτία θα έλεγα, για την οποία ξεχείλισε το ποτήρι και αποχωρίσατε από την κυβέρνηση. Όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα το πλαίσιο λειτουργίας της ΔΤ πως τα βλέπετε τα πράγματα;

- Νομίζω ότι είναι μακριά από τους στόχους που έθεσαν εκείνοι οι οποίοι αποφάσισαν ξαφνικά το μαύρο στην οθόνη της Δημόσιας Τηλεόρασης.

- Το γεγονός ότι συνεχίζεται η κατάληψη του Ραδιομέγαρου της ΕΡΤ.

- Εμείς δεν θα υποδείξουμε στους εργαζόμενους τις μορφές με τις οποίες έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν.

Θέματα επικαιρότητας: Αριστερά-κεντροαριστερά

Γιώργος Σιακαντάρης

Μια συζήτηση: Αγαθούληδες ή πονηρούληδες;

Γιώργος Σιακαντάρης, 2024-02-11

Η προγραμματισμένη συζήτηση της Έφης Αχτσιόγλου, του Διονύση...

Περισσότερα

Ένας νέος αστερισμός;

Παύλος Τσίμας, 2024-02-10

Το βράδυ των εκλογών του 1981- αφηγείται ο Μίμης Ανδρουλάκης...

Περισσότερα
Πάνος Σκοτινιώτης

Ζητείται εναλλακτική

Πάνος Σκοτινιώτης, 2024-02-09

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 68 χρόνια από τις εκλογές...

Περισσότερα
Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Μετά τις εκλογές έχει διαμορφωθεί ένα πρωτόγνωρο πολιτικό...

Περισσότερα

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Και τώρα τι; Το πολιτικό σκηνικό αυτό που περιλαμβάνει τα...

Περισσότερα
Γιώργος Σωτηρέλης

Μετά τα Συνέδρια τί; ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι στις προκλήσεις των καιρών

Γιώργος Σωτηρέλης, 2022-06-08

Είναι αναμφισβήτητο ότι η ολοκλήρωση των συνεδριακών διαδικασιών...

Περισσότερα
Πάνος Σκοτινιώτης

Η κεντροαριστερή «πολυκατοικία» και οι «μηχανικοί» της: γρίφοι και προσδοκίες

Πάνος Σκοτινιώτης, 2021-12-19

Θα ξεκινήσουμε από πέντε παραδοχές:Η πρώτη παραδοχή είναι...

Περισσότερα
Γιάννης Μπαλαμπανίδης

Καφές ή τσάι (και συμπάθεια)

Γιάννης Μπαλαμπανίδης, 2021-12-18

Σε μια από τις κωμωδίες των αδελφών Μαρξ, η αεροσυνοδός...

Περισσότερα

Άρθρα

Στέργιος Καλπάκης

Η Γαλλία τρομάζει ήδη Μητσοτάκη και συμφέροντα

Στέργιος Καλπάκης, 2024-07-09

Ανησυχούν: Αυτό που έγινε για να αποτραπεί η νίκη της Ακροδεξιάς...

Η απόλυτη ανατροπή στη Γαλλία

2024-07-08

Μια τεράστια ανακούφιση του Γαλλικού λαού και της προοδευτικής...

Θόδωρος Τσίκας

”Οι Γάλλοι στον πρώτο γύρο τιμωρούν. Στο δεύτερο επιλέγουν”

Θόδωρος Τσίκας, 2024-07-08

Δεν είναι βέβαιο αν ο πρώτος σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλίας,...

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Όλοι/ες είμαστε σήμερα του Νέου Λαϊκού Μετώπου(NFP)

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2024-07-06

Δεν αρκεί όμως να δηλώνουμε τη στήριξή στο NFP και να μην...

Κώστας Καλλίτσης

Πάμε σαν άλλοτε

Κώστας Καλλίτσης, 2024-07-07

Το υπουργείο Οικονομικών κατά κανόνα έχει -εκ της θέσεώς...

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Για μία μεγάλη Κεντροαριστερά με ανανέωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2024-06-28

H ΝΔ μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο διακυβέρνησης έχασε...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

2024-06-24

.Επειδή οι καιροί ου μενετοί, αποφασίσαμε να απευθύνουμε...

Μέρες του 36, μέρες του 2024

Παύλος Τσίμας, 2024-06-22

...Στο μεταξύ, ως προς την δική μας περί κεντροαριστεράς...

Νικόλας Φαραντούρης

Κλιματική κρίση – οδικός χάρτης για την Κεντροαριστερά

Νικόλας Φαραντούρης, Κατερίνα Μπατζελή, 2024-06-25

Η ευρωπαϊκή πολιτική περιβάλλοντος και οι επιμέρους πολιτικές...

Χάρης Τσιόκας

Πώς και γιατί πρέπει τώρα μαζί…

Χάρης Τσιόκας, 2024-06-23

...Ο κατακερματισμος του προοδευτικού χώρου ,οι άγονοι και...

Κώστας Καλλίτσης

Ξεμένει το Δημόσιο;

Κώστας Καλλίτσης, 2024-06-23

Τον τελευταίο καιρό πολλές πληρωμές που όφειλε να κάνει...

Δημοφιλή Εγκλήματα

Παύλος Ελευθεριάδης, 2024-06-22

.Η βρετανική τηλεόραση(BBC) παρουσίασε πολλά και λεπτομερή...

×
×