Ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα των Λωτοφάγων

Ελενα Ακρίτα, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2017-01-28

Το θέμα δεν είναι πως οι πολίτες της χώρας αρέσκονται στους λωτούς. Το θέμα είναι πως ομοίως αρέσκονται και οι κυβερνώντες τη χώρα. Ισως γιατί διάβασαν στο γκουγκλ πως περιέχουν πολυφαινόλες και κατεχίνες που έχουν, λέει, αντιφλεγμονώδη δράση.

Την οποία αντιφλεγμονώδη δράση, όσο να πεις, τη χρειαζόμαστε, φουντωμένοι άνθρωποι με τα αίματα στα κεφάλια. Διότι «το καίγομαι καίγομαι ρίξε κι άλλο λάδι στη φωτιά έχει τα όριά του», είπε η Ιωάννα της Λωρραίνης που, όσο να πεις, κάπου το βασίζει.

Η ουσία είναι πως πολίτες και πολιτικοί δεν ψωνίζουν λωτούς απ’ τη μόστρα του μανάβη. Ψωνίζουν τους παραπεταμένους, τους φτηνιάρικους. Αυτούς που τους τρως και ξεχνάς και τ’ όνομα σου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να γιορτάσει τα 2 του χρόνια στην εξουσία, διοργάνωσε μια φιέστα, μια γιορτή, μια Κυριακή του Μάη και μια σαρακοστή. Κόσμος πολύς, πλήθη χαρωπά, κύμβαλα αλαλάζοντα, κέφι, μπρίο, μόνο το μουσκάρι του κέτερινγκ σόλα βγήκε.

Γρουσούζα δεν με λες και τα πάρτι πολύ μου αρέσουν. Ειδικά τώρα Θεός ξέρει πόσο ανάγκη το έχω το πανηγύρι της χαράς. Να ’ξερα βέβαια και τι γιορτάζουμε καλά θα ήταν, αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες, απ’ το να κλειστείς στο σπίτι καλύτερα. Σαν τις γριές που κάθονται στα παγκάκια των κοιμητηρίων και περιμένουν την κηδεία του λαϊκού ειδώλου να φτιάξει το κέφι τους.

Απ’ την άλλη, η λωτοφάγος αντιπολίτευση τα χρεώνει όλα στην κυβέρνηση. Και μια ζωή, αφήνει τον Καραμανλή στο απυρόβλητο. Τον άνθρωπο που παρέλυσε το κράτος. Που εξουδετέρωσε τον κρατικό μηχανισμό. Που παρέδωσε ένα χρέος στο 127,9% του ΑΕΠ κι έλλειμμα στο 15,6% κι όλοι εδώ τη ρουμπίτσα τους. Και καλά η ΝΔ, έχει μια λογική το κουκούλωμα, αλλά εσείς ρε συριζαίοι; Γιατί τόση γαργάρα δυο χρόνια τώρα, καλά μου παιδιά;

Για πείτε, εκεί στη Βουλή οικογένεια σπίτι όλα καλά; Που κάποιοι λένε ό,τι κι ό,τι κι εσείς κοιτάτε αλλού μη χάσετε τους 153 σας; Τι ξενοφοβικά, τι ομοφοβικά ξερνάνε κάποιοι εκεί μέσα, κανείς σας δεν τους ακούει. Κι αν τους ακούει, το ξεχνάει αμέσως. Βοηθάει κι ο λωτός.

Μιλώντας για ομοφοβία, θυμίστε μου λίγο. Πότε ορκίσατε τον Σεραφείμ υπουργό Παιδείας - γιατί εκείνη την ώρα έτρωγα ένα λωτό στα όρθια και δεν το πρόσεξα; Μέχρι τώρα η Εκκλησία μόνο στην Τριγωνομετρία δεν έχει παρέμβει. Ιστορία, Ελληνικά αρχαία, νέα, προσευχή, Θρησκευτικά, διαπαιδαγώγηση σε κοινωνικά και σεξουαλικά θέματα σ’ όλα μέσα είναι. Αν εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε πρόθεση να μπουκάρετε στις εκκλησίες και να κάνετε restyling, μήπως το ίδιο πρέπει να κάνουν κι εκείνοι; Που από το άγχος σας μην τους κακοκαρδίσετε οσονούπω θα πάτε στην Βουλή με άμφια κι επιτραχήλια;

Είμαστε βασανισμένοι άνθρωποι, μην παίζετε με τα νεύρα μας. Κάντε τα παρτάκια σας, σβήστε τα κεράκια σας, αλλά βγάλτε τα ροζ γυαλάκια σας και ξεκαβαλίστε απ’ τα ροζ συννεφάκια. Γιατί έτσι και το συννεφάκι φρενάρει απότομα, αλίμονο σ’ αυτούς που δε δακρύσανε που λέει κι ο μέγας Μήτσος.

Και δεν λέει μόνο αυτό. Ενθέρμως συνιστά «μια στάση εδώ».

Μια στάση εδώ που με κοιτάζεις τάχα πως με λογαριάζεις.

Θέματα επικαιρότητας: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Άρθρα/ Πολιτική

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-09-01

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

Ακόμη μία πληγή

Πάσχος Μανδραβέλης, 2023-09-02

Γιάννης Βούλγαρης

Νέες γέφυρες πάνω από παλαιά τείχη;

Γιάννης Βούλγαρης, 2023-09-02

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-09-02

Πολιτικοί του Ιnstagram

Αλέξης Παπαχελάς, 2023-08-30

Γιώργος Σταθάκης

Η μάχη της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικής Πανεπιστημιακής «παιδείας»

Γιώργος Σταθάκης, 2023-08-28

«Μην ξεχνάτε, στις εκλογές πήραμε 40 και κάτι τοις εκατό»

Τάσος Παππάς, 2023-08-27

×