Αρχική | Εκτύπωσε | Aποθήκευσε ως WORD | Aποθήκευσε ως HTML

Γεράσιμος Γεωργάτος: Δύσκολη «η κλιματική αλλαγή» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Ο Γεράσιμος Γεωργάτος, Μέλος της Ε.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική, δήλωσε:

" Παρά τα χαμόγελα και τις προσεκτικές διατυπώσεις των δύο ηγετών, κκ Παπανδρέου και Ερντογάν και των αντίστοιχων ΥΠΕΞ, η ουσιαστική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει. Και αυτό εξαρτάται κυρίως από την πρόοδο που θα σημειώσει η Τουρκία όχι μόνο στα θέματα εκδημοκρατισμού, αλλά και στην άρση του casus belli και στις διευθετήσεις για την υφαλοκρηπίδα, τον εναέριο χώρο και το κυπριακό, χωρίς εκπτώσεις στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με σεβασμό στις αποφάσεις του ΟΗΕ. Οι δύο χώρες οφείλουν να αξιοποιήσουν τη συμμετοχή τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ προκειμένου να μειώσουν και όχι να αυξήσουν αμοιβαία τους εξοπλισμούς, όπως διαφαίνεται από τις συζητήσεις για το νέο αμυντικό δόγμα της συμμαχίας και την αναδιάταξη της νατοϊκής πυραυλικής αμυντικής ομπρέλας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εμμείνει σταθερά σε μια τέτοια κατεύθυνση, για να εμμείνει και στην υποστήριξη της τουρκικής ένταξης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς."


Σχόλιο 1: Τι ακριβως θέλει να πεί ο ποιητής;

Giorgi Kirkadidze, 22/10/2010 19:28:12

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε... Π.χ. "οι δύο χώρες να αξιοποιήσουν την συμμετοχή τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ προκειμένου να μειώσουν αμοιβαία τους εξοπλισμούς"...


Εκτύπωση στις 14/04/2021
Από την ιστοσελίδα Ανανεωτική
www.ananeotiki.gr/el/articles.asp?tid=5255