Αρθογράφος: Σταμάτης Σακελλίωνας - Σελίδα: 1

Θράκη: ο μύθος της μείωσης της ανεργίας

Σταμάτης Σακελλίωνας, Αυγή της Κυριακής, 02/03/2008

Η στατιστική υπηρεσία περιχαρής ανακοινώνει συνεχή μείωση της ανεργίας τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και ανά περιφέρεια. Έτσι χαίρονται ο υπουργός επί των οικονομικών αλλά και η κυβέρνηση συνολικά. Αλλά δυστυχώς η πραγματική ζωή άλλα λέει. Και αυτά που λέει είναι δραματικά τόσο για τη Ροδόπη όσο και για την Ξάνθη. Μείωση θέσεων εργασίας, απολύσεις, επενδυτική άπνοια και στο βάθος τα συνεταιριστικά της Ξάνθης.

Το "Ορθόδοξο" Ισλάμ και οι αποκλήσεις του στη Θράκη

Σταμάτης Σακελλίωνας, Αυγή της Κυριακής, 23/12/2007

Το ρεπορτάζ αυτό δεν έχει στόχο να ενοχοποιήσει μια θρησκεία. Έχει στόχο να αναδείξει πτυχές μιας θρησκείας που επηρεάζει τον μισό περίπου πληθυσμό των Νομών της Ξάνθης και της Ροδόπης, τα μέλη της μειονότητας. Το κυρίαρχο Ισλάμ στην Θράκη είναι το σουνίτικο Ισλάμ. Με λίγα λόγια αυτό που θεωρείται το "ορθόδοξο".

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Σταμάτης Σακελλίωνας, 18/03/2007

Η φράση του τίτλου ίσως εκφράζει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τα όσα σκέφτονται οι κάτοικοι της Θράκης σχετικά με τον "στοιχειωμένο αγωγό". Οι συζητήσεις έχουν ήδη συμπληρώσει και μια ιστορία δεκατριών χρόνων. Ή όπως μας είπε ένας πολιτικός παράγοντας της περιοχής "τόσα χρόνια φωνάζαμε ο λύκος και τώρα ήρθε".

Ενδιαφέρουσες ζυμώσεις στη μειονότητα της Θράκης

Σταμάτης Σακελλίωνας, Αυγή της Κυριακής, 14/01/2007

Πριν από λίγες ημέρες το ελληνικό υπουργείο των Εσωτερικών ανακοίνωνε με ένα δελτίο τύπου ότι θα αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε 58 συνολικά ανιθαγενείς της μειονότητας της Δυτικής Θράκης, ιθαγένεια που την είχαν χάσει κατά την ισχύ του περίφημου άρθρου 19 του Κώδικα Ιθαγένειας.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι