Αρθογράφος: Αντώνης Καρακούσης - Σελίδα: 1

Η εξέγερση των βιομηχάνων

Αντώνης Καρακούσης, Το Βήμα της Κυριακής, 25/06/2017

Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι οι «New York Times» και ο γαλλικός «Le Μonde» χρησιμοποιούν στις εκτυπώσεις τους φωτοευαίσθητα λεπτά φύλλα αλουμινίου που παράγει ελληνική επιχείρηση και συγκεκριμένα θυγατρική της ΕΛΒΑΛ του ομίλου Βιοχάλκο;

Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι η κλωστοϋφαντουργία ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ του Δοντά παράγει τα καλύτερα βαμβακονήματα στον κόσμο;

Η Ελλάδα στη σκιά των ιδεών Τραμπ

Αντώνης Καρακούσης, Το Βήμα της Κυριακής, 22/01/2017

Ο κόσμος αλλάζει, ο «τυφώνας» Τραμπ μπήκε ήδη στη ζωή μας και όλα πλέον τελούν υπό την επίδραση των ιδεών που κομίζει ο νέος αμερικανός πρόεδρος.

Οι πρώτοι λόγοι του, ίδιοι κι απαράλλαχτοι με τους προεκλογικούς που τον έφεραν στην εξουσία, ήταν ένα μνημείο συντηρητισμού, προστατευτισμού και απόλυτου διχασμού. «Πρώτα η Αμερική» το δόγμα του και ο Θεός επίσης σε πρώτο πλάνο, καθώς δικαιωματικά(!) προστατεύει το αμερικανικό έθνος.

Αστικές αξίες και πλεχανοφικόν ψεύδος

Αντώνης Καρακούσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, 30/05/2015

...Ο κύκλος των προαναφερόμενων αστικών αξιών είναι αδιαπραγμάτευτος για την ελληνική κοινωνία. Η ελευθερία της επιλογής είναι κτήμα της πια, δεν μπορεί να καταπιεσθεί, ούτε να ελεγχθεί. Αν επιχειρηθεί θα αποτελέσει βάση εξελίξεων που δεν μπορούν να φαντασθούν όσοι ορίζονται από το προπαγανδιστικό πλεχανοφικόν ψεύδος.

Η συνάντηση της Αριστεράς με τις αγορές

Αντώνης Καρακούσης, Το Βήμα της Κυριακής, 14/12/2014

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επανέφεραν την Ελλάδα και πάλι στο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.Ο διεθνής Τύπος και τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα προσπαθούν να αξιολογήσουν την επίσπευση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Ημέρες παρακμής

Αντώνης Καρακούσης, Το Βήμα της Κυριακής, 09/11/2014

Γιατί δεν «τρέχει» η χώρα, γιατί διαρκώς παραπαίει σε δρόμο ολισθηρό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, γιατί δεν εξελίσσονται ομαλά οι υποθέσεις της και γιατί οι πολιτικοί μας πάνε πότε από εδώ και πότε από εκεί;
Οσοι παρακολουθούν από κοντά τις ελληνικές υποθέσεις εκπλήσσονται από τις συνεχείς δολιχοδρομίες, από την κυριαρχία των ατελείωτων διλημμάτων, από τις μόνιμες ταλαντεύσεις.

Στον γαλαξία των αστερίσκων

Αντώνης Καρακούσης, Τα Νέα, 01/03/2014

Εχει παρατηρηθεί στα πέντε χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης ότι το ελληνικό πρόβλημα εξελίσσεται σταθερά με τον αυτό τρόπο.

Τα πρώτα ρήγματα εμφανίζονται στον οικονομικό τομέα, όπου οι αποφάσεις είναι συνήθως ανεπαρκείς και δεν δημιουργούν αισθήματα σταθερότητας.

Μεταξύ ευρώ και δραχµής

Αντώνης Καρακούσης, Το Βήμα της Κυριακής, 02/10/2011

Την περασµένη Παρασκευή το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο δεν µπόρεσε να καταβάλει µισθούς στο προσωπικό του και έδωσε υπόσχεση σε γιατρούς και νοσηλευτές ότι η µισθοδοσία τους θα µπει στους τραπεζικούς τους λογαριασµούς την προσεχή Τρίτη.

Υπό την απειλή του αιφνίδιου θανάτου

Αντώνης Καρακούσης, ΤΟ ΒΗΜΑ, 18/05/2011

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου πέρασε τη Δευτέρα μία από τις χειρότερες μέρες της πολιτικής καριέρας του στη βελγική πρωτεύουσα.

Κατ’ ορισμένους υπέστη μεγίστη προσβολή από τους συναδέλφους του στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το υβρίδιο Μπουτάρη

Αντώνης Καρακούσης, Το Βήμα της Κυριακής, 26/03/2011

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι από τον Γενάρη νέος δήμαρχος της πόλης, με αρχές και αντιλήψεις πολύ διαφορετικές από εκείνες των προκατόχων του. Οπως λένε όσοι τον παρακολουθούν από κοντά, εισήλθε σε διαδικασία να συμμαζέψει κατ΄ αρχήν τα οικονομικά της πόλης, να ξαναγράψει αρχές και κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία του δήμου και μαζί να αναδείξει το όραμα της νέας περιόδου, στηριγμένο στους ιστορικούς δεσμούς του παρελθόντος και στα πλεονεκτήματα του παρόντος.

Μηνύστε τη Moody’s τώρα

Αντώνης Καρακούσης, ΤΟ ΒΗΜΑ, 07/03/2011

Ο οίκος Moody’s έσπευσε,κατά την προσφιλή τακτική του παραμονές των Συνόδων Κορυφής, να υποβαθμίσει τρεις βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας και να την τοποθετήσει σε μη χρηματοδοτήσιμη θέση. Ο αμερικανικός οίκος προέβη στην άκρως επιθετική πράξη εναντίον της Ελλάδας προεξοφλώντας το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών Συνόδων Κορυφής και δημιουργώντας περιβάλλον πίεσης σε βάρος της χώρας και των τραπεζών μας.

Η ήττα των οίκων αξιολόγησης

Αντώνης Καρακούσης, ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/01/2011

Η μικρή χαραμάδα από την οποία μπαίνει φως ελπίδας μεγαλώνει ευτυχώς μέραμέρα. Τα πράγματα φαίνεται να κινούνται πλέον στην Ευρώπη με συγκεκριμένη φορά και τείνουν να ξεδιαλύνουν την αβεβαιότητα των πολλών προηγούμενων μηνών, τόσο συνολικά για την ευρωζώνη όσο και για τη χώρα μας ειδικότερα.

Πλούσιοι και φτωχοί θύματα της κρίσης

Αντώνης Καρακούσης, ΤΟ ΒΗΜΑ, 08/01/2011

Φαντάζει ίσως προκλητικό, αλλά, πέρα από δόγματα και ιδεοληψίες, η τρέχουσα οικονομική κρίση πλήττει τους πάντες, δεν αφήνει κανέναν αλώβητο.
Δεν πλήττονται μόνο οι φτωχότεροι, οι εισοδηματικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ίσως και πρόβλημα επιβίωσης, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο, αλλά είναι ακριβές ότι και οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρότερες απειλούνται, ότι πολλές κινούνται στο όριο

Σύνολο καταγραφών: 15

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι