Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 12 Μαρτίου 2020 - Σελίδα: 1

Ειρωνείες

Μιχάλης Μητσός, Τα Νέα, 12/03/2020

Η πολιτική εργαλειοποίηση του Προσφυγικού από την Τουρκία δεν οδηγεί αυτομάτως στη δικαιολόγηση οποιασδήποτε ενέργειας από την πλευρά της Ελλάδας», έγραφε την περασμένη Δευτέρα σε κύριο άρθρο της η El Paίs. Η ισπανική εφημερίδα, που πουλάει 100.000 φύλλα, τόνιζε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Αγκυρα προκάλεσε σκοπίμως την τελευταία κρίση στον Εβρο, πρόσθετε όμως ότι η Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να αγνοεί ούτε την απόφαση της Αθήνας να αναστείλει την καταγραφή των αιτήσεων για άσυλο ούτε τις καταγγελίες για φονικά αστυνομικά πυρά στα σύνορα.

Ειδικοί και «ειδικοί» της συμφοράς

Τάσος Παππάς, www.efsyn.gr, 12/03/2020

Ποιον πρέπει να εμπιστευθούμε για να αντισταθούμε στην επέλαση του κορονοϊού;

● Σίγουρα δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε την Ιεραρχία της Εκκλησίας, η οποία για να μη θέσει εν αμφιβόλω το δόγμα που υπηρετεί λέει περίεργα και αντιφατικά πράγματα που μπερδεύουν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους πιστούς. Καλεί, από τη μια μεριά, τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους, άρα να μην πηγαίνουν ούτε στις εκκλησίες, αλλά την ίδια στιγμή μάς βεβαιώνει (;) ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία.

Η... ταξικότητα ενός ιού

Ξένια Κουναλάκη, Η Καθημερινή, 12/03/2020

Υπάρχει μια ταξική διάσταση στον τρόπο που πλήττει ο κορωνοϊός τον πληθυσμό και φυσικά με αυτό δεν εννοώ τον έμμεσο ρεβανσισμό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, που σχεδόν πανηγύρισε το γεγονός ότι η επιδημία στη χώρα μας ξεκίνησε από το Μιλάνο... και το Κολλέγιο.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι