Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 18 Οκτωβρίου 2021 - Σελίδα: 1

Η ανάπτυξη επιτρέπει αυξήσεις μισθών (και η ενεργειακή κρίση τις επιβάλλει)

Γρηγόρης Νικολόπουλος, www.protothema.gr, 18/10/2021

Αργά ή γρήγορα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει τους βασικούς μισθούς των εργαζομένων προς τα πάνω για να καλύψει αφενός τη μεγάλη μείωση (12,12%) που υπέστησαν την τελευταία δεκαετία λόγω κρίσης, αφετέρου τις δυσκολίες που έχουν τα νοικοκυριά στην αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους της ενέργειας.

Δύσκολη εξομάλυνση ΗΠΑ-Ρωσίας

Γιώργος Καπόπουλος, KReport, 18/10/2021

Μην περιμένετε αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ –Ρωσίας , έχει συσσωρευτεί Κόπρος του Αυγεία και χρειάζεται χρόνος. Η δήλωση αυτή του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Πεσκόφ, που έγινε με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη της υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Νούλαντ στην Μόσχα, επιβεβαιώθηκε αμέσως από τα γεγονότα.

Επαρχιώτης στην Ομόνοια, μες το ψιλόβροχο του Μάη

Τάκης Καμπύλης, KReport, 18/10/2021

H εικόνα είναι ξεχασμένη σήμερα αλλά, το 1981, ήταν καθημερινή στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και βέβαια πρωτόγνωρη για τους πρωτοετείς φοιτητές από την επαρχία: Κάθε βράδυ, στο δελτίο ειδήσεων (δύο κανάλια υπήρχαν) πολλοί περαστικοί στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας συγκεντρώνονταν μπροστά από τις βιτρίνες με τα τότε καταναλωτικά φετίχ, τις έγχρωμες τηλεοράσεις που ήταν όλες σε λειτουργία.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι