Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 9 Μαρτίου 2020 - Σελίδα: 1

Καθηγητές και καφετζούδες: η αυγή του νέου Μεσαίωνα

Μάκης Καραγιάννης, Τα Νέα, 09/03/2020

Καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δηλώνει ότι οι πιστοί «δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο». Αντιπρύτανης του ΑΠΘ και των θεωριών συνωμοσίας «πιθανολογεί» ανερυθρίαστα ότι ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος, «το εμβόλιο είναι από πριν γνωστό« και του χρόνου θα έχουμε έναν ακόμα υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στο περιοδικό της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών και στο πλαίσιο «του πλουραλισμού» των απόψεων, δημοσιεύεται άρθρο που ισχυρίζεται ότι η θεωρία της σχετικότητας είναι λανθασμένη.

Τοποθετήσεις και καταστάσεις που προκαλούν περίσκεψη

Στάθης Λουκάς, Ιωσήφ Σινιγάλιας, Εποχή, 09/03/2020

Πέρα από τη διαδικασία χρηματοδότησης της Οικολογικής Μετάβασης -που είναι στην πραγματικότητα το Ευρωπαϊκό New Green Deal – δηλαδή της κάλυψης των 250 δισ. ευρώ, που απαιτούνται ετήσια, έχει μεγάλη σημασία να υπογραμμισθούν οι αιτίες, οι λόγοι, οι επιπλοκές και οι συνέπειες της επιλογής αυτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα παραπάνω είναι χρήσιμο να εντοπιστούν γιατί μπορεί να συμβάλουν σημαντικά στη διαδικασία αναζήτησης των 2.500 δισ. ευρώ, που θα απαιτηθούν μέχρι το 2030. Η πρόταση της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, από τη μεριά της Επιτροπής, δεν είναι παρά η εφαρμογή της απόφασης που εγκρίθηκε το 2015 από όλες τις χώρες του ΟΗΕ με τους 17 προγραμματικούς στόχους και 169 επί μέρους.

Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ : Η Ιερά Σύνοδος κατώτερη των περιστάσεων-Σκοταδιστικές αντιλήψεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

09/03/2020

...Η Ιερά Σύνοδος με τη σημερινή της ανακοίνωση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων σ’ ένα ζήτημα που απειλεί τη δημόσια υγεία. Τη στιγμή που λαμβάνονται προληπτικά μέτρα σε όλους του δημόσιους χώρους, επιμένει στην αντιεπιστημονική άποψη ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους για μετάδοση του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση και οι επίσημοι φορείς του κράτους οφείλουν άμεσα να πάρουν θέση μακριά από λογικές πολιτικού κόστους σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα για την υγεία των πολιτών. Τέτοιου είδους σκοταδιστικές αντιλήψεις μπορούν να καταστούν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Για να υπάρξει λίγο φως στο ζόφο που ζούμε

Συνέντευξη στην Ι. Δρόσου και Π.Κλαυδιανό

Δημήτρης Χριστόπουλος, Εποχή, 09/03/2020

** Νομικός αγώνας για να εκπέσει η κατάργηση της Σύμβασης της Γενεύης

** Να ανοίξουν συντεταγμένοι διόδοι, για να ελέγχεται ο κόσμος που ζητάει άσυλο

** Διεκδίκηση της επανενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης

** Υλοποίηση πολιτικών ένταξης

Πονηριές

Μιχάλης Μητσός, Τα Νέα, 09/03/2020

Ο άνθρωπος θα σκέφτηκε ως εξής. Η σκληρή στάση στο Μεταναστευτικό πουλάει, το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση σαρώνει. Εγώ, πάλι, δεν είμαι και στα καλύτερά μου, στον ανασχηματισμό δεν με βλέπω καλά. Ας πετάξω λοιπόν ένα πυροτέχνημα, μπας κι επωφεληθώ κι εγώ από τη γενικότερη σκλήρυνση.

Οχι ανικανότητα, αλλά σχέδιο

Γιάννης Μουζάλας, Τα Νέα, 09/03/2020

Προ διμήνου είχα αναφερθεί στη Βουλή για τις απίστευτες αστοχίες της ΝΔ στο Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, λέγοντας ότι θα ήταν τύχη για τη χώρα εάν οφείλονταν σε ανικανότητα, αλλά πιθανόν να βρισκόμαστε μπροστά στην εκτέλεση ενός «καλού» σχεδίου. Από τότε αλλάζουμε κάθε μήνα σχεδιασμούς, υπεύθυνους, καταργούν υπουργεία, δημιουργούν υπουργεία, βγάζουν νομοσχέδια, ξαναλλάζουν νομοσχέδια, διορίζουν εθνικούς υπεύθυνους, ξε-διορίζουν εθνικούς υπεύθυνους. Πρακτικά όμως επί επτά μήνες, με εξαίρεση πομπώδεις δηλώσεις οι οποίες αγγίζουν τα όρια της ανοησίας, δεν υπάρχει ούτε ένα πρακτικό μέτρο που να έχει υλοποιηθεί ώστε να μπορέσουμε να το κρίνουμε.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι