Ο κ.Καστανίδης και η τάχα μου «λεβεντιά»

Χριστίνα Πουλίδου, www.protagon.gr, 04/11/2011

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε όλοι ένα πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται και που αναδιαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό ανά λεπτό, χωρίς να προλαβαίνουμε κάν να αφομοιώσουμε τις ειδήσεις. Μέσα σ΄αυτή την ακατάσχετη ροή σοβαρών εξελίξεων, σκεπάστηκαν γρήγορα τα απαράδεκτα και χονδροειδέστατα σχόλια του Χάρη Καστανίδη, υπουργού (μέχρι τώρα) σε βάρος της κ.Μιλένας Αποστολάκη και της κ.Εύας Καϊλή. Υπερασπιζόμενος το καταρρέον σκηνικό, του οποίου υπήρξε βασικός πυλώνας, ο κ.Καστανίδης ξέφυγε – ειρωνεύτηκε το «πολιτικό διαμέτρημα» της κ.Καϊλή και το νομοθετικό έργο της κ.Αποστολάκη που αφορούσε την «προστασία των ζώων».

Το αυταπόδεικτο της χονδροειδούς απρέπειας του υπουργού Εσωτερικών δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση. Από τη θέση της αυθεντίας, από το βολικό απάγκειο που απόλαυσε ως Ηρακλειδεύς του στέμματος, αυτός που έφυγε από την κυβέρνηση Σημίτη καταγγέλλοντάς την για έλλειψη διαφάνειας (για φαντάσου!) και επανήλθε αργότερα (μάλλον, επειδή αυτή έγινε διαφανέστερη) για να καταγγείλει εν τέλει τον Κώστα Σημίτη μόλις ο ίδιος εδραιώθηκε στο σύστημα Παπανδρέου, ο μελίρρυτος και στομφώδης Χάρης Καστανίδης ειρωνεύτηκε δύο βουλευτίνες που έκαναν την αποκοτιά να εκφράσουν θαρρετά τη γνώμη τους.

Φυσικά, τέτοιες μέρες τέτοια λόγια. Φυσικά, έσταξε η ουρά του γαϊδάρου από τα σχόλια Καστανίδη. Φυσικά, ο κ.Καστανίδης νόμισε πως το «πολιτικό διαμέτρημα» λειτουργεί με τον μηχανισμό των συγκοινωνούντων δοχείων – χαμηλώνεις κάποιον για να ψηλώσεις ο ίδιος. Όμως, αυτός που υπερασπίζεται με έπαρση τον πολιτικό πολιτισμό, είναι ο πρώτος που (στα δύσκολα) κονιορτοποίησε την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια. Ας κρατήσουμε όμως κάτι απ΄τον ανθρώπινο πολιτισμό, ώστε όταν βγούμε από τούτη την κρίση νάχουμε κάποιες αξίες γραμμένες στον σκληρό μας δίσκο. Ο Μανόλης Αναγνωστάκης είχε πεί μια φράση που τσούζει και που συνοψίζει ευσύνοπτα το τηλεοπτικό σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών – «το ρήμα που ταίριαζε στην περίπτωσή του ήταν: βουλιάζω».

Θέμα

Οικονομική κρίση

Σύνολο καταγραφών: 1002

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι