Χωρίς ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ...

Γιάννης Μεϊμάρογλου, Μεταρρύθμιση, 13/08/2012

Από το δεκαπενταύγουστο και μετά, το καλοκαίρι τραβάει τη κατηφόρα... Δεν μας μένουν, ουσιαστικά, παρά λίγες ακόμη μέρες χαλάρωσης, όση φυσικά μπορεί κανείς να νοιώσει σε μια περίοδο ατομικής και συλλογικής ανασφάλειας, ακόμα και για το πολύ άμεσο μέλλον!

Ήταν -και είναι ακόμα- μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο, όσοι δεν είμαστε... στην κυβέρνηση τουλάχιστον, από τον βραχνά των 11,5 δις ευρώ και να σκεφτούμε μερικά πιο γενικά και σημαντικά πράγματα που θα σημαδέψουν την πορεία της χώρας από εδώ κι εμπρός.

Να σταματήσουμε να νοιώθουμε την ανάγκη -ακόμα και την ώρα που κολυμπάμε- να υπερασπιζόμαστε τα όσα είπαν ή έκαναν χτες ο Αλέξης, ο Φώτης, ο Βαγγέλης ή κάποιος άλλος... αναντικατάστατος πολιτικός θεωρούμε ότι μας εκφράζει!

Ας σταματήσουμε να έχουμε συνεχώς λυμένο το ζωνάρι μας για να στηρίξουμε ή να καταδικάσουμε οτιδήποτε κάνει -ή υποχρεώνεται να κάνει- αυτή η κυβέρνηση, να υπερασπιστούμε απολύτως ή να απαξιώσουμε πλήρως ένα -προβληματικό έτσι και αλλιώς- εκπαιδευτικό σύστημα, να υπερασπιστούμε όλους συλλήβδην τους μετανάστες, ή να γλιστρήσουμε σε κάποιες... αναγκαίες διακρίσεις!

Ας ζήσουμε για λίγο χωρίς να είμαστε ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ κι ας αναλογιστούμε ως υπεύθυνοι πολίτες, ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΊΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΖΩΗ θέλουμε να έχουμε.

Οι αναγνώστες της "Μεταρρύθμισης", όπως φαίνεται από τις περίπου 10.000 καθημερινές επισκέψεις μέσα στο κατακαλόκαιρο, πήραν το περιοδικό μας μαζί τους στις παραλίες!

Εκτός από την έγκαιρη και έγκυρη -θέλουμε να πιστεύουμε- ειδησεογραφική ενημέρωση, δόθηκε η ευκαιρία στους φίλους του περιοδικού να διαβάσουν και να προβληματιστούν με μια σειρά από άρθρα που θίγουν τέτοια ακριβώς, γενικότερα αλλά και πολύ σπουδαία ζητήματα για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, στην ανασύνταξη του οποίου θα παραμείνουμε δογματικά προσηλωμένοι.

Για το κράτος και τις λειτουργίες του, για το πολιτικό μας σύστημα, για την παιδεία, για το ρόλο των προσώπων -που σκοπίμως, από διαφορετικό φυσικά πρίσμα, απαξιώνουν όλοι οι κομματικοί χώροι- για τον... προαιώνιο και παγκόσμιο ανθέλληνα συνωμότη, για την ουσία του ρατσισμού και πολλά άλλα.

(Θα θέλαμε με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους που, ακόμα και στον πολύτιμο χρόνο των διακοπών τους, αφιέρωσαν χρόνο για να εμπλουτίσουν τη "Μεταρρύθμιση" με τις γνώσεις, τις επεξεργασίες και τις απόψεις τους.)

Μέσα στο φοβερό αδιέξοδο που συνεχίζουμε να ζούμε παλεύοντας για την επιβίωσή μας -τη δική μας και της χώρας μας- ας ψάξουμε να βρούμε, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, τι μας ενώνει και όχι τι -μπορεί να- μας χωρίζει.

Τώρα, γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά!

Και, ίσως, πιο πολύ κι από την αποτυχία της σημερινής κυβερνητικής προσπάθειας ή και της επόμενης ορατής -όπως έδειξαν οι τελευταίες εκλογές- θα πρέπει να μας φοβίζει η ... Χρυσή συνέχεια που ήδη δηλητηριάζει συστηματικά τη ζωή μας!

Η διαπομπευόμενη "γενιά του Πολυτεχνείου" είναι πολύ μεγάλη -ηλικιακά- και διαφορετική ιδεολογικοπολιτικά, για να ξανακλειστεί Πατησίων και Στουρνάρη. Και δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, ότι κάποια επόμενη γενιά είναι διατεθειμένη να το κάνει...

Θέμα

Οικονομική κρίση

Σύνολο καταγραφών: 1001

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι