Πλατεία Ταχρίρ, πρώην... Συντάγµατος

Ηλίας Κανέλλης, Τα Νέα, 23/02/2011

Ο Αλέκος Αλαβάνος, πρώην πρόεδρος τουΣΥΝ, εµπνευστήςτου ΣΥΡΙΖΑ και σήµερα εκπρόσωπος µιας από τις συνιστώσες του, διακήρυξε δηµοσίωςχθες τη φαντασίωσή του,σύµφωνα µετην οποία το Σύνταγµα µπορεί να γίνεικάτι ισοδύναµο της Πλατείας Ταχρίρ του Καΐρου! Ο κ. Αλαβάνος αυθαιρετεί κατάσύστηµα.

Απόπολιτικό τυχοδιω- κτισµό;

Μάλλον απόεπιπολαιότη- τα. Στη γωνία πλέον των πολιτικών εξελίξεων, από δικές του λανθασµένες επιλογές, θεωρεί ότι µπορεί να ανακάµψει στο προσκήνιο ενµέσω µιας γενικευµένης αναµπουµπούλας.

∆εν διδάχθηκε ούτε από την αποδοκιµασία της πολιτικής του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Φαντασιώνεται εξεγέρσεις εκεί όπουυπάρχει σκεπτικισµός για τη δυσµενή θέση της χώρας. Επικροτεί την κοινωνική αποδιάρθρωση, µάλιστα επενδύει σ’ αυτήν ποντάροντας σε ενδεχόµενο χάος. Ποιος θα µπορούσε να επωφεληθεί απ’ αυτό; Οχι πάντως οι πολίτες οι οποίοι ήδη έχουν κάνει τόσες θυσίες και το τελευταίο που θα επιθυµούσαν θα ήταν µία εκτροπή.

Μια εκτροπή που θα αµφισβητούσε τις κεντρικές επιλογές τηςχώρας, απότη µεταπολίτευση: την ευρωπαϊκή της πορεία, τη δηµοκρατική διέξοδο, τον κοινοβουλευτισµό και τη νοµιµότητα.

Σύµφωνα µε τον Λένιν, ο αριστερισµός θεωρούνταν η παιδική αρρώστια του κοµµουνισµού. Θαπερίµενε κανείς ο κ. Αλαβάνος, µε τέτοιαδιαδροµή στην Αριστερά και στην πολιτική συνολικότερα, να έχει ενηλικιωθεί.

Θέμα

Μνημόνιο-Κυβερνητική πολιτική

Σύνολο καταγραφών: 283

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι