Μήπως να κάνουµε και κάνα τάµα;

Πόπη Διαμαντάκου, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2011-06-23

Να προσευχηθούµε γιατην ελληνική οικονοµία προτείνουν άγιοι πατέρες από την τηλεόραση. Στην ανάγκη, µήπως να κάνουµε και κάνα τάµα;

Το είδαµε κι αυτό. Να διαβάζει από την εκποµπή τού Αυτιάο Ανθιµος Θεσσαλονίκης δέηση για την ελληνική οικονοµία. Κάλεσε δετο ποίµνιο να προσευχηθεί για νασωθεί η πατρίς.

Να µην έχουµε κανένα παράπονο από την Εκκλησία, λοιπόν. Και εκείνη την εκκλησιαστική περιουσία που λέγεται ότι αν αξιοποιηθεί αυτές τις δύσκολες ώρες θα είναι µια σηµαντική συνεισφορά στον τόποούτε να την ξανασκεφτούµε. Ψιλοπράγµατα άλλωστε, µπροστά στο πολυτιµότερο όλων δώρο που προσφέρουν οι άγιοι πατέρες στο χριστεπώνυµο έθνος, την ίδια τους την προσευχή γιατη σωτηρία της οικονοµ ίας.Σίγουρη µέθοδος. Γιατί, όσο να‘ναι, έχουν και τα µέσα λόγω της αγιοσύνης τους στον Υψιστο. Εισακούγονται. Κατόπιν αυτών µπορούµενα ελπίσουµε ότι θα βρει η θεία φώτιση τούς Ολι Ρεν και τους Μπαρόζους.

Ετσι, λοιπόν, διαβάστηκε το κείµενο από τον Ανθιµο, σταυροκοπήθηκαν ο παρουσιαστής και η συµπαρουσιάστρια Μάγδα, ευχήθηκαν να γίνει το θαύµα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η τηλεοπτική τελετή δέησης, η οποία, ω του θαύµατος, συµπλήρωσε ιδανικά το προηγηθέν σόου µιας ενδελεχούς ανάλυσης περί τα οικονοµικά του έγκριτου επιστήµονα κ. Βαρουφάκη. Παρών στο πάνελ και ο επιστήµων καθ’ όλη τη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης µε τη Θεσσαλονίκη, δεχόµενος έτσι και αυτός την ευλογία του Ανθιµου. Εξοχο!

Αλλωστε αυτός ο αχταρµάς της ανορθολογικής θρησκοληψίας, του πολιτικάντ ικουτηλελαϊκισµούκαι µιας εσχάτως αναδειχθείσας αυτάρεσκης, τηλεπαραθυράτης επιστήµης - τής - οικονοµίας αποτελεί τη συστατικήσύνθεση του νεοελληνικού µιντιακού πολιτισµού. Αυτοί είναι οι τρειςκορυφαίοι πυλώνες της σύγχρονηςσκέψης του έθνους µε κοινό χαρακτηριστικό τη βεβαιότητα ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και τιςαπόλυτες λύσεις όλων των προβληµάτων. Γνωρίζουν πώς θα σώσουν τις ψυχές των αµαρτωλών οι µεν, την πατρίδα οι δε, την οικονοµία και το ευρώ ειδικότερα οι τρίτοι. Οσο για τη συνάντησή τους σε ένα τηλεοπτικό πλατό, α, ναι, δεν θαµπορούσε να τύχει καλύτερου περιβάλλοντος.Καθώς, ως γνωστόν, το τηλεοπτικό µέσο διευκολύνει τη χύλωση των υλικών σε εύπεπτο καιταχείας κατάποσης µείγµα. Με τις υγείες µας

Θέματα επικαιρότητας: Μνημόνιο-Κυβερνητική πολιτική

Άρθρα/ Κίνηση Ιδεών

Η διάκριση Δεξιάς - Αριστεράς

Θανάσης Γιαλκέτσης, 2023-07-08

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το ύφος και το βάθος

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-07-08

Ορντολιμπεραλισμός, κοινωνική οικονομία της αγοράς και σοσιαλδημοκρατία

Θεόδωρος Ν. Τσέκος, 2023-06-20

Αντώνης Λιάκος

Η Δικαιοσύνη και το βάρος της Ιστορίας

Αντώνης Λιάκος, 2023-06-13

Το ήθος ως αίσθημα

Ευάγγελος Αυδίκος, 2023-06-13

Γιώργος Σιακαντάρης

Πότε αποτυγχάνουν οι δημοκρατίες;

Γιώργος Σιακαντάρης, 2023-04-26

Πράσινες, μπλε και κόκκινες γραμμές

Τάσος Παππάς, 2023-03-01

Συνηγορία υπέρ των διαπραγματεύσεων

Γιούργκεν Χάμπερμας, 2023-02-19

Με δόλωμα τον φόβο, όπως πάντα

Τάσος Παππάς, 2023-01-24

Πώς πεθαίνουν οι δημοκρατίες

Νίκος Μαραντζίδης, 2023-01-15

Σταύρος Ζουμπουλάκης

Η Ευρώπη ως ερώτημα

Σταύρος Ζουμπουλάκης, 2023-01-15

Ο πειρασμός της Ανατολής

Νίκος Μαραντζίδης, 2023-01-01

×