Follow the money (2) ή Νόμος σε αυτήν την χώρα είναι το δίκιο του καταπατητή;

Γιώργος Παπασπυρόπουλος, http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com, 17/02/2011

Με το ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που άνοιξε -όπως άνοιξε- την περασμένη εβδομάδα, βγήκαν στο φως ξανά θέματα που το πελατειακό κράτος και οι "ημέτεροι" πελάτες του κρατούν επιμελώς στο σκοτάδι δεκαετίες τώρα μαζί με το ζήτημα των παράλογων εξοπλιστικών προγραμμάτων και προμηθειών.

Το ένα είναι η πελατειακή διάθεση/ενοικίαση δημόσιας περιουσίας σε ημετέρους με γελοία πρόσοδο για το δημόσιο (και που σχετικά στοιχεία βγαίνουν καθημερινά τώρα στην δημοσιότητα) και το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι η καταπατημένη δημόσια περιουσία (κατά 40% με πρόχειρους υπολογισμούς πχ του ΙΣΤΑΜΕ). Και το τεράστιο ζήτημα που αποσιωπάται επίμονα είναι η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία που είναι κατά συντριπτικό ποσοστό καταπατημένη με χρυσόβουλα και άλλες μεθόδους και κατ’ ελάχιστο προερχόμενη από δωρεές.

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες η καταγεγραμμένη δημόσια περιουσία εκτιμάται σε 272 δισ ευρώ και αποδίδει έσοδα στο δημόσιο μόλις ...30 εκ. ευρώ τον χρόνο ενώ με στοιχειώδη αξιοποίηση θα μπορούσε άμεσα να αποφέρει 1 δισ και μεσοπρόθεσμα πάνω από 2 δισ τον χρόνο! Κι όμως τα σχετικά σχέδια παραμένουν στα συρτάρια ελέω του πέπλου προστασίας που έχει επιβάλλει το βαθύ κράτος επί των ημετέρων συμφερόντων που λυμαίνονται τα δημόσια έσοδα.

Η εκκλησιαστική περιουσία εκτιμάται σε 15 δις όσον αφορά μόνο το ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος, και πέντε μόνο μονών από τα 2500 ναούς και μοναστήρια της χώρας σε 8 δισ (και μάλιστα πριν από μια εικοσαετία). Βλέπετε υπάρχουν περισσότερα από ...10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα) που καλύπτουν επιμελώς το εύρος της εκκλησιαστικής περιουσίας και εμποδίζουν την καταμέτρησή της και τον έλεγχο της νομιμότητάς της.

Καλώς λοιπόν άνοιξε το θέμα και πρέπει να παραμείνει ανοιχτό μέχρι να επιβληθεί η διαφάνεια και η νομιμότητα, να αποκαλυφθούν οι καταπατητές, οι κατάφωρα παράνομοι αλλά και οι νομιμοφανείς με τις πλάτες του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος του δικομματισμού, που απομυζούν τον εθνικό πλούτο είτε με χαριστικές μισθώσεις είτε με παράνομη χρησικτησία που τους παρέχουν οι διάτρητες πελατειακές ρυθμίσεις.

Αν κάπου χρειάζονται fast track μέθοδοι είναι ακριβώς εδώ. Μαζί με τα 122,2 δις ευρώ "λειτουργικών εξόδων" που μας στοίχισε το πάρτι των εξοπλισμών από το 1974 μέχρι σήμερα (δες προηγούμενη ανάρτηση) να αποτιμηθεί τώρα το πάρτι των καταπατήσεων δημόσιας περιουσίας και να δημοσιοποιηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία με στόχο τον δημόσιο λογιστικό έλεγχο μαζί με το χρέος όλων των διαφυγόντων εσόδων από την δράση των μαφιών του ελληνικού βαθυκράτους.

Μπορούμε προφανώς να αντλήσουμε πολλά δις ακόμα και έτσι από την τάχιστη αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων με έκτακτα μέτρα που ταιριάζουν στην έκτακτη κατάσταση της δημοσιονομικής κρίσης. Η διαχρονική ληστεία του δημόσιου πλούτου φαντάζει με ακόμη πιο μελανά χρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα χρεωκοπίας της χώρας μας και επανειλημμένης εφαρμογής ως μεθόδου αντιμετώπισής της, της αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων από το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε την διαφθορά και βόλεψε για δέκα ζωές τα παιδιά του με αντίτιμο την κατάρρευση και την παραγωγική παρακμή μιας κατά τα άλλα ευλογημένης χώρας από άποψη φυσικού πλούτου και δυνατοτήτων.

Για την ώρα ας μελετήσουμε ξανά τον φάκελο "εκκλησιαστική περιουσία" (κατατοπιστικότατο κείμενο εδώ) κι ας ενώσουμε οι πολίτες τις δυνάμεις μας για να αποκαλυφθεί οριστικά ποιοι συστηματικά απομύζησαν το εθνικό εισόδημα και καταχρέωσαν τη χώρα και τις επόμενες γενιές με το σύστημα "κλέβω και ...δανείζονται".

Τα κορόιδα τελειώνουν και ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός, που με την δολοφονία του Καποδίστρια εξορίστηκε από αυτόν τον τόπο για διακόσια χρόνια, είναι ώρα να επιστρέψει μαζί με μια παραλλαγή της γαλλικής επανάστασης (με ή χωρίς γκιλοτίνα...).

Πόσο επίκαιρος είναι ο χωρισμός εκκλησίας κράτους, η καταγραφή και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας και το πάγωμα των εξοπλισμών "παγκοσμίου πολέμου"... και σαν αποτέλεσμα η αναγέννηση της χώρας με την οριστική απόσυρση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που θρασύτατα διεκδικεί ακόμα την παραμονή του στα πράγματα για να εκποιήσει/ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε.

Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε πριν πέσει πάλι βαθύ σκοτάδι με τον αντιπερισπασμό των "εκλογών για την διάσωση του παλιού πολιτικού κόσμου". Έπαιξαν και έχασαν βάζοντας την τρόικα να ζητήσει εκποιήσεις για 50 δις - άνοιξαν ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ του παρασιτικού "βαθυκράτους των ημετέρων" δήθεν σοσιαλιστών, εθνικοφρόνων και θρησκευομένων. Και δεν κλείνει ούτε με τις περιορισμένες ανθρωποθυσίες που θα αναγκαστούν απρόθυμα να κάνουν ως αντιπερισπασμό - ένας Άκης δεν φτάνει ...

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι