Η ώρα της ευθύνης

Χρόνης Διαμαντόπουλος, 06/03/2011

Δύο νέοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες αδίστακτων κακοποιών. Οι νέοι αυτοί , ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, υπέρβαλαν των δυνατοτήτων τους και έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του. Ο θάνατος των αστυνομικών αυτών προκάλεσε την συμπόνια της κοινωνίας αλλά και την οργή της για τον άδικο χαμό τους.

Το κοινό έγκλημα στην Ελλάδα έχει αλλάξει πρόσωπο, έχει γίνει σκληρό και τις περισσότερες φορές γίνεται ένα με την τρομοκρατία. Αυτή η ταύτιση οδηγεί την κοινωνία σε ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να απειλείται η ομαλή λειτουργία της.

Η κοινή γνώμη θρηνεί τα δύο παλληκάρια και ρίχνει τις ευθύνες σε παραλήψεις της κάθε κυβέρνησης που με ημίμετρα εκπαίδευσης και εξοπλισμού προσπαθεί να οργανώσει την Ελληνική Αστυνομία.

Διερωτάται λοιπόν η κοινή γνώμη, όπως παρουσιάσθηκε από τα ΜΜΕ ;

• Γιατί διαθέτουν οι αστυνομικοί χρήματα από το μισθό τους για την αγορά εξοπλισμού (π.χ. αλεξίσφαιρα γιλέκα κράνη κ.λπ.) ;

• Γιατί εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί σε μηχανές κατώτερου κυβισμού από αυτές που χρησιμοποιούν κατά τη δράση τους;

• Γιατί μηχανές και περιπολικά ακινητοποιούνται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών;

• Γιατί δίνονται σε αστυνομικούς για χρήση αλεξίσφαιρα γιλέκα στα οποία έχει λήξει η εγγύηση καταλληλότητας ;

Από τα ερωτήματα αυτά προκύπτουν βαριές πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Αν και είμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, η κυβέρνηση πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα πρέπει με άμεση επέμβαση να ενισχύσει οικονομικά το έργο της Αστυνομίας, το οποίο λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος έχει γίνει ακόμα δυσκολότερο.

Κοιτάζοντας στα μάτια καθημερινά αυτά τα παιδιά των 750 ευρώ, νιώθω ιδιαίτερα φορτισμένος και την ανάγκη να φωνάξω ΄΄ ντροπή σας ΄΄ σε εκείνους που καταπίνουν τα μεροκάματα και πνίγουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων προκειμένου να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τα συμφέροντα τους.

Η ασφάλεια των πολιτών πλέον, στηρίζεται στην αυτοθυσία και την επαγγελματική ευσυνειδησία των αστυνομικών. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις όφειλαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ασφάλεια των πολιτών. Είναι καιρός να σταματήσουν τα διάφορα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια σε βάρος του λαού.

Αγανακτισμένη η ελληνική κοινωνία προσδοκά ένα καλύτερο πολιτικό αύριο, γυρίζοντας σελίδα στην μετριότητα και την αδιαφορία του χθες.

xronisdiamantopulos@yahoo.gr

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι