Θαν. Θεοχαρόπουλος: Εταίροι και κυβέρνηση πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συγκερασμού των διαφορών και όχι αδιαλλαξία.

ΔΗΛΩΣΗ του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ για το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος

05/07/2015

Ο ελληνικός λαός ψήφισε σε ένα δημοψήφισμα που δεν χρειαζόταν. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν μπορούσε να δώσει λύση σε αυτό το πολυσύνθετο ζήτημα της χώρας μας. Δεν μπορούσε και δεν μπορεί να συνοψίσει το πρόβλημα σε ένα μόνο ερώτημα. Διεξήχθη με πρωτοφανείς ταχύτατες διαδικασίες που δεν επέτρεπαν την ανάπτυξη επιχειρημάτων και το ερώτημα που τέθηκε δεν βοηθούσε στο να δοθεί μια σαφής απάντηση των πολιτών για το τι δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα είναι απολύτως σεβαστή. Μόνο που αυτό το ΟΧΙ, εκ του ερωτήματος που τέθηκε, δεν προσδιορίζει μονοσήμαντα και την πολιτική διαχείρισή του εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε., στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Οι εταίροι οφείλουν να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εταίροι και κυβέρνηση πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συγκερασμού των διαφορών και όχι αδιαλλαξία. Αν κυβέρνηση και εταίροι κρατήσουν αδιάλλακτη στάση, οι επιπτώσεις στην κοινωνία και στην χώρα θα είναι καταστροφικές.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για βιώσιμη λύση.

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει την θέση της: ναι στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ναι στην λύση και όχι στη ρήξη.

Απαιτείται ενότητα και εθνική συνεννόηση. Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει θριαμβολογίες. Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί όλους τους πολίτες της χώρας την επόμενη ημέρα να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς πόλωση και διχασμό αλλά με ενότητα.”

Θέμα

Δημοψήφισμα 2015

Σύνολο καταγραφών: 33

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι