Και όμως… πραξικόπημα

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, 27/07/2015

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός, τα στελέχη της κυβέρνησής του και του κόμματός τους, μιλούν συνεχώς για «πραξικόπημα» που έγινε σε βάρος της χώρας από τους «αδίστακτους δανειστές», επιχειρώντας έτσι να δικαιολογήσουν το «Βατερλό» της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσής τους. Μια «διαπραγμάτευση» που έσυρε τη χώρα σε μια πρωτοφανή περιπέτεια, τη χειρότερη από τη μεταπολίτευση.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά και έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μάλιστα με τη βοήθεια του μοιραίου προσώπου αυτής της δήθεν ΠρώτηΦοράΑριστερής διακυβέρνησης, του Γ. Βαρουφάκη, είναι άκρως ανατριχιαστικά…

Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους είναι πως η «διαπραγμάτευση» ήταν πρόσχημα, η «δημιουργική ασάφεια» στάχτη στα μάτια και η τακτική των «καθυστερήσεων» στις διαπραγματεύσεις, δεν οφειλόταν μόνο στην ανικανότητα, αλλά προφανώς αποτελούσε ένα σχέδιο παραπλάνησης, τόσο του ελληνικού λαού, όσο και των ευρωπαίων εταίρων, προκειμένου να προετοιμαστεί ένα πραγματικό πραξικόπημα σε βάρος της χώρας.

Το σχέδιο Λαφαζάνη για «ντου» στο Νομισματοκοπείο και σύλληψη του Στουρνάρα, το σχέδιο Βαρουφάκη, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των Ελλήνων, τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, καταρχήν μέσα στα πλαίσια του ευρώ, αλλά με τη δυνατότητα «εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή», είναι σοβαρές ενδείξεις πως ετοιμαζόταν ένα σοβαρό πραξικόπημα ερήμην του λαού και σε βάρος της χώρας. Να προσθέσουμε σε αυτά και τα συνεχή ταξίδια, κυρίως στη Μόσχα, αλλά και αλλού, προς αναζήτηση οικονομικής ενίσχυσης, τα οποία απέβλεπαν προφανώς να στηριχθεί το πραξικόπημα που ετοιμαζόταν, εν γνώσει του πρωθυπουργού.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, με την ελαφρότητα και επιπολαιότητα που τον διακρίνει και προφανώς πικαρισμένος που ο πρωθυπουργός την τελευταία στιγμή και ίσως μετά από την πίεση των εταίρων και πιθανόν των Αμερικανών, εγκατέλειψε το σχέδιό του και έθεσε εκτός παιχνιδιού τον ίδιο, προβαίνει σε συνεχείς αποκαλύψεις, κυρίως στα διεθνή μέσα. Οι δε διαψεύσεις του και με τον τρόπο που γίνονται, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα. Και προφανώς έχουν στόχο να εκθέσουν τον πρωθυπουργό, να πείσουν δηλαδή πως δεν δρούσε αυτόνομα, αλλά με την έγκριση του κ. Τσίπρα.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις, χωρίς περικοκλάδες και υπεκφυγές. Τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, οι φιλοευρωπαϊκες δυνάμεις της χώρας, θα πρέπει να αφυπνιστούν. Θα πρέπει να επιμείνουν να διαλευκανθεί το συντομότερο όλη αυτή η υπόθεση. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να παρέμβει και να ελέγξει όλες αυτές πληροφορίες και εάν και όπου υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν.

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να βουλιάξει ακόμη περισσότερο. Βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο…

Θέμα

Μετά τη Συμφωνία Ελλάδας-Ευρωζώνης

Σύνολο καταγραφών: 48

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι