Οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν

Στέργιος Καλπάκης, DOCUMENTO, 15/05/2022

Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έγινε το πρώτο βήμα. Σήμερα γίνεται το επόμενο και αυτό είναι το πλέον κρίσιμο και αποφασιστικό. Ο στόχος; Ένα σύγχρονο, μαζικό, δημοκρατικό, ανοιχτό κόμμα της Αριστεράς που θα απαλλάξει την χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα γίνει ο φορέας της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς ακούς μια φράση: “Δεν πάει άλλο”. Δεν πάει άλλο με τους λογαριασμούς του ρεύματος που ξεπερνούν τον μισθό και την σύνταξη. Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια που ροκανίζει το εισόδημα. Δεν πάει άλλο με τα συμφέροντα που κερδίζουν δισεκατομμύρια πάνω στα συντρίμμια μιας ολόκληρης κοινωνίας. Δεν πάει άλλο με την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η πολιτική αλλαγή δεν είναι σύνθημα, είναι κοινωνική αναγκαιότητα.

Χρειαζόμαστε, όμως, και προοπτική για το αύριο, όχι μόνο αρνητικά συναισθήματα. Και οι 5 + 1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ακρίβεια, την εργασία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και του αγρότες, τη νέα γενιά, την παραγωγική ανασυγκρότηση έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο. Είναι η απάντηση ότι η Αριστερά έχει ένα διαφορετικό σχέδιο για την χώρα, για την προστασία της κοινωνικής συνοχής, για την μείωση των ανισοτήτων, για μια ανθεκτική οικονομία σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών.

Από αύριο κιόλας έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Να μάθουν τις προτάσεις μας όλοι οι Έλληνες. Να ανακτήσουμε την χαμένη ελπίδα. Και σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη δύναμη των χιλιάδων αριστερών προοδευτικών πολιτών. Αυτοί που σήμερα συρρέουν στις κάλπες των εσωτερικών μας διαδικασιών, από αύριο να γίνουν συνδιαμορφωτές και πολλαπλασιαστές του πολιτικού μας μηνύματος παντού. Αυτή είναι η δύναμη της Αριστεράς, οι άνθρωποι της.

Από αύριο μπαίνουμε στην τελική ευθεία με στόχο την νίκη στις επόμενες εκλογές, την προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν.

Θέμα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σύνολο καταγραφών: 27

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι