Είναι μυθομανής ο Πανούσης;

O Aixmiros, www.aixmi.gr, 09/11/2015

Οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης δεν έχουν προηγούμενο στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Δεν έχω ακούσει δε κάτι παρόμοιο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Καθηγητής της Εγκληματολογίας ο Γιάννης Πανούσης -όχι όποιος κι όποιος πολιτικάντης- αποκαλύπτει απειλές εναντίον του και κατηγορεί βουλευτές και ανώτατο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για εκλεκτικές συγγένειες με την τρομοκρατία!

Προσέξτε: δεν κατηγορεί παράγοντες κάποιου αντιπολιτευόμενου κόμματος, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ -στέλεχος της κυβέρνησης του οποίου υπήρξε έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου…

Θα θυμάστε, ίσως, τις επιθέσεις που δεχόταν -κυρίως από τη νεολαία του Σύριζα- όσο ήταν υπουργός. Θα θυμάστε ότι ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι από τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή υποστήριζε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να ευνουχιστεί, ούτε να μετατραπεί σε θεατή των αντιεξουσιαστών που θα έκαιγαν την Αθήνα, όποτε γούσταραν.

Ο πρωθυπουργός τον είχε στηρίξει όλες τις φορές και δεν τον άφησε να παραιτηθεί στις δυο περιπτώσεις που το επιχείρησε. Ωστόσο, δεν τον έβαλε ξανά στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Προφανώς, ήθελε να περιορίσει τις εντάσεις που προκαλούσε η οιονεί αυτόνομη πορεία του, μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και να ελέγξει περισσότεο τον χώρο με άνθρωπο αφοσιωμένο στον ίδιο.

Βλέπετε, ο Γιάννης Πανούσης βρισκόταν πάντα στον χώρο της Αριστεράς, ποτέ όμως στον ΣΥΡΙΖΑ. Τη μια φορά και μόνη φορά που εξελέγη βουλευτής -το 2012- με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ το είχε κάνει.

Το ερώτημα είναι σήμερα, αν ο άνθρωπος αυτός (καθηγητής της Εγκληματολογίας, θυμίζω) έχει σώας τας φρένας ή το “χασε και μεταμορφώθηκε σε βαρόνο Μινχάουζεν. Οι πρώτες κυβερνητικές αντιδράσεις, μάλλον στη δεύτερη εκδοχή παρέπεμπαν. Κατανοητό, αφού αν ισχύει η πρώτη, θα γίνει πολιτικός σεισμός.

Την απάντηση θα δώσει η Δικαιοσύνη, καθώς ο κ. Πανούσης αποφάσισε να απευθυνθεί στο ανώτατο επίπεδό της. Ενημέρωσε την ίδια την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραθέτοντας συγκεκριμένα ονόματα και καταθέτοντας απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τις οποίες έχει καταγράψει η ΕΥΠ.

Συνεπώς, σύντομα θα έχουμε απαντήσεις. Και ή ο Πανούσης θα υποστεί δημόσιο χλευασμό ή ο Τσίπρας θα τρέχει και δεν θα φτάνει…

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι