Απομονώστε την κουκούλα της καταστροφής και όσους τη φοράνε ως εχθρούς της Δημοκρατίας και της Αριστεράς.

ΔΗΛΩΣΗ μετά την ΚΠΕ του ΣΥΝ

Σπύρος Λυκούδης, 22/12/2008

«Ζούμε στο κέντρο μιας συνολικής κρίσης στη χώρα, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής. Μια κρίση που από μόνη της διαμορφώνει εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και ωθεί το μαζικό δημοκρατικό κίνημα στους δρόμους της αντίστασης.

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τους νταήδες πιστολάδες που δηλώνουν όργανα της τάξης ήταν η σπίθα που έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες νέους, μαθητές κυρίως, που αισθάνθηκαν τον φόνο του συμμαθητή τους σαν προσβολή στη νιότη τους και τη ζωή τους.

Ο Συνασπισμός στέκεται, και θα συνεχίσει να στέκεται, δίπλα τους, συνυποστηρικτής του αγώνα τους και συμπαραστάτης στην αντίστασή τους σε μια κοινωνία που δεν τους δίνει προοπτική.

Παράλληλα, ο ΣΥΝ πρέπει με σταθερότητα να μιλήσει και να πράξει αριστερά, να πει στα αγωνιζόμενα νιάτα πως χρειάζεται προστασία ο πολιτικός τους αγώνας, πως τα σπασμένα και λεηλατημένα μαγαζιά και η καμένη πόλη δεν οδηγούν παρά στην ακόμα μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, σε ακόμα μεγαλύτερη κρατική καταστολή. Να τους ζητήσει να απομονώσουν την κουκούλα της καταστροφής και όσους τη φοράνε ως εχθρούς της Δημοκρατίας και της Αριστεράς.

Να τους πει γιατί είναι απολίτικο, υβριστικό και σύνθημα μίσους και μόνο το “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”. Να τους δείξει την πραγματική δεξιά πολιτική που υπονομεύει το μέλλον τους.

Ο ΣΥΝ αυτές τις ώρες έχει μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε την ευθύνη να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ευρύτατου δημοκρατικού μετώπου αντίστασης στις δεξιές πολιτικές και υπεράσπισης της δημοκρατικής πορείας της χώρας».

Θέμα επικαιρότητας:
Διαδηλώσεις- Βία

Σύνολο: 101 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι