Δ. Παπαδημούλης: Θα ήθελα να συστήσω στον κ. Χρυσοχοΐδη να μην δείχνει αλλεργία στην κριτική και τις επισημάνσεις που γίνονται

08/12/2009

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα 989 (Μπ. Παπαπαναγιώτου) για τον απολογισμό των εκδηλώσεων και την στάση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε:

«Ήταν καλό ότι είχαμε λιγότερα επεισόδια και λιγότερους βανδαλισμούς. Ήταν καλό ότι, παρά το κλίμα φόβου και απειλής επεισοδίων, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, μαζικά, ειρηνικά, κινητοποιήθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη ενός νέου παιδιού και για να αντιταχθούν στη βία και την αυθαιρεσία.

Πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά, χωρίς κραυγές και χωρίς υπερβολές, πώς μπορεί, σε μια δημοκρατική χώρα, να συνδυάζεται το δικαίωμα της ασφάλειας, με το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας. Εκεί υπάρχουν θέματα για κριτική, δηλαδή πράξεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, ο μοτοσικλετιστής που τραυμάτισε τη διαδηλώτρια, οι μαζικές προσαγωγές, που έγιναν κατ’ υπερβολή.

Αυτό που δεν χρειάζεται, είναι συμπεριφορές «βεντέτας», μια εύκολη ροπή για πόλωση. Θα ήθελα να συστήσω στον κ. Χρυσοχοΐδη να μην δείχνει αλλεργία στην κριτική και τις επισημάνσεις που γίνονται, όπως είναι λογικό, από κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι νομίζω αυτονόητο και καλό, ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ανοιχτή γραμμή με τους αρχηγούς των κομμάτων, έτσι ώστε ο καθένας από την πλευρά του να συμβάλλει στον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων, στην απομόνωση των φαινομένων βανδαλισμού, στον περιορισμό της φθοράς περιουσίας, είτε δημόσιας είτε ιδιωτικής.

Υπάρχει μια ροπή του κ. Χρυσοχοΐδη να κάνει πολιτική με όρους επικοινωνιακής τακτικής. Δεν έχω υπόψη μου άλλη ευρωπαϊκή χώρα που ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι τόσο διαρκώς παρών στα μέσα επικοινωνίας, τόσο φλύαρος, αν μου επιτρέπετε. Η τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα χθες δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά της βεντέτας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πρώτον, οι βάνδαλοι, οι καταστροφείς της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, που μας είναι εχθρικές και ξένες δυνάμεις, να μην καταργήσουν τελικά, με το φόβο, τη δυνατότητα και το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν μαζικά, ειρηνικά, περιφρουρημένα και δεύτερον, η κριτική και η διαφορά απόψεων να μην καταργεί τη δυνατότητα επικοινωνίας.»

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι