Ξεκινά η διαδικασία του 2ου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

Υπερψηφίστηκαν οι ΘΕΣΕΙΣ(76 ΝΑΙ, 24 ΛΕΥΚΑ)

03/11/2013

Έληξαν οι εργασιες της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με υπερψήφιση των θέσεων που εισηγήθηκε η Επιτροπή Θέσεων του κόμματος. Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ λευκό ψήφισαν 24 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Από αύριο αρχίζει ο προσυνεδριακός διάλογος και οι συνελεύσεις μελών και φίλων του κόμματος.

Ο Φ. Κουβέλης στη δευτερολογία του, μεταξύ άλλων, είπε:


Για τρομοκρατία

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαύλο κύκλο αίματος και εξτρεμιστικών δράσεων . Η ΔΗΜΑΡ είναι απέναντι σε πράξεις βίας όποιο χρώμα και αν έχουν, όποιο ιδεολογικό προκάλυμμα και όποια επίφαση επιζητούν.

Για τον τρίτο πόλο

Το διπολικό παιχνίδι θα αποτραπεί μόνο από ένα ισχυρό τρίτο πόλο. Μια ευρεία δημοκρατική, προοδευτική και σοσιαλιστική συμπαράταξη που αποκρούει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό.

Για τον εσωκομματικό διάλογο προς το συνέδριο

Το κόμμα μας πορεύεται προς το συνέδριό μας χωρίς εσωστρέφεια, με σταθερή την πολιτική μας παρουσία στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας. Θέσαμε στο πολιτικό προσκήνιο το ζήτημα της απλής αναλογικής και το μπόνους των 50 εδρών. Θα συνεχίσουμε με την υπόθεση του πολιτικού χρήματος στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος. Υποχρέωση όλων μας είναι η ενίσχυση του κόμματός μας. Όχι περιχαρακώσεις, όχι υποκειμενισμοί, όχι εγωκεντρισμοί. Σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε μια πιο δυναμική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές εξελίξεις.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι