Τριάντα ακριβώς χρόνια από το θάνατό του (3 Αυγούστου 1977), ο Μακάριος εξακολουθεί να επηρεάζει την κυπριακή πολιτική σκηνή. Ενόψει και των προεδρικών εκλογών, ο Μακάριος και οι «παρακαταθήκες» του απασχολούν την πολιτική συζήτηση.
Amos Oz, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2007-08-01
Ελάχιστοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται τα καλά νέα που φτάνουν από τη Μέση Ανατολή τις τελευταίες εβδομάδες. Το «διαζύγιο» ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας, υπό τη διοίκηση της Χαμάς, και τη Δυτική Όχθη, υπό τη διοίκηση των μετριοπαθών, αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για ειρήνευση ανάμεσα στο Ισραήλ και την κυβέρνηση του Μαχμούντ Αμπάς.
Από το παράθυρο των αναπτυσσόμενων χωρών
Ελίζα Παπαδάκη, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2007-08-01
Ύστερα από δυόμισι δεκαετίες αποδοχής της παντοκρατορίας των αγορών, της ανεμπόδιστης δηλαδή κίνησης των μεγάλων εταιρειών και των κεφαλαίων ανά τον πλανήτη σε αναζήτηση των μέγιστων αποδόσεων, όπου τα κράτη δεν έχουν παρά να προσαρμόζονται, το εκκρεμές φαίνεται να επανέρχεται προς την αντίθετη κατεύθυνση.