Από τον «στρατηγό άνεμο» στο «οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στον Γρ.Παπασταματίου, Δημοσιευμένο: 2017-08-16

Ερ. Δημοσιογράφου: Προλάβαμε μέσα στην κορύφωση των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησαν οι φωτιές να δώσουμε μια εικόνα αντιπαραθέσεων και πολιτικού λόγου, που δεν ξέρω εσείς πως θα την σχολιάζατε. Εσάς δεν σας είδα να κάνετε αναρτήσεις πάντως, εκτός και αν κάνατε και δεν την είδα εγώ.

Δεν έχω κάνει καμία ανάρτηση για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι σήμερα, με απόλυτη συναίσθηση του σοβαρού ζητήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στην πολιτική βρισκόμαστε για να λύνουμε προβλήματα, ανεξαρτήτως του πότε συμβαίνουν.

Αντίθετα οι κυβερνώντες προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και η αξιωματική αντιπολίτευση να εκμεταλλευθεί την κατάσταση.

Υπάρχει μια κατάσταση που έχει κορυφωθεί, και που σήμερα θα πρέπει να επιλυθεί οριστικά γιατί από ότι μαθαίνουμε οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερέψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Nα μην αφήνονται μόνοι τους, εγκαταλελειμμένοι οι ηρωικοί πυροσβέστες οι οποίοι με αυταπάρνηση προσπαθούν να λύσουν τα ζητήματα, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τις φωτιές.

10 χρόνια μετά το 2007, από τον Καραμανλή βρισκόμαστε στον Τσίπρα, από τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα σε «ένα οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης» όπως ανέφεραν οι Κοντονής και Πολάκης.

Η συνομωσιολογία έχει αποτελέσει πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, οι κυβερνώντες θα πρέπει να μην αποποιούνται τις ευθύνες τους, αλλά να δίνουν λύσεις.

Απαιτείται σοβαρότητα. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και των μεσογειακών χωρών δείχνει ότι είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο το οποίο χρειάζεται αντιμετώπιση και μάλιστα σε μια κατάσταση στη δική μας χώρα με ελάχιστους οικονομικούς πόρους. Άραγε σύμφωνα με τους κυβερνώντες υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης και στην Πορτογαλία και στην Καλιφόρνια;

Θα πρότεινα στην κυβέρνηση επιτέλους να κάνει και κάτι αριστερό, προοδευτικό. Οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές, μιλάω για όσες πυρκαγιές δεν ανάβουν λόγω ανθρώπινου λάθους ή απροσεξίας, ξέρουν πολύ καλά και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με το που θα ξεχαστεί το θέμα, θα περάσει κάποια χαριστική ρύθμιση για αυθαίρετα, ώστε να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα. Αυτά να σταματήσουν εδώ και τώρα. Να σταματήσουν την λογική των αυθαιρέτων και να τηρήσουν επιτέλους τους νόμους σε αυτό το ζήτημα.

Η πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ένα δύσκολο ζήτημα και θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, κάτι που δεν υπάρχει –όπως διαπιστώσαμε στην ανατολική Αττική, όπου δεν ήταν δύσκολη η πρόσβαση τη στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά και έπρεπε άμεσα να αντιμετωπιστεί– αλλά δεν είναι η ώρα να κάνουμε τέτοια αντιπολίτευση.

Δεν προχώρησα τις προηγούμενες ημέρες, με αναρτήσεις, σε αντιπολίτευση τέτοιου είδους, όμως όλοι θα πρέπει να απαντήσουν τι κάνουν στο δικό τους επίπεδο. Και η Περιφερειάρχης Αττικής και οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Για να μην υπάρξουν ομοιότητες με το 2007 και σε άλλα θέματα, πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξει άμεσος συντονισμός και σχεδιασμός.

Να ευχηθούμε να τελειώσουν οι πυρκαγιές το συντομότερο δυνατόν, χωρίς άλλες ζημιές και βεβαίως χωρίς θύματα.

Ειδήσεις/ Δηλώσεις

Έφη Αχτσιόγλου

«Χρέος μας να δώσουμε ξανά ελπίδα στην κοινωνία, να νικήσουμε τον Μητσοτάκη»

Έφη Αχτσιόγλου, 2023-09-02

Κώστας Ζαχαριάδης

Θέλω ένα κίνημα πολιτών για την Αθήνα

Κώστας Ζαχαριάδης, 2023-09-05

Σπύρος Δανέλλης

Με κοινωνική συμμαχία και καινοτόμο προοδευτικό σχεδιασμό

Σπύρος Δανέλλης, 2023-09-02

Κώστας Ζαχαριάδης

«Μπορούμε να διοικήσουμε καλύτερα την Αθήνα»

Κώστας Ζαχαριάδης, 2023-08-12

Αλέξης Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη

2023-05-23

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Αγώνας για να μην προκύψει μια ανεξέλεγκτη ΝΔ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-05-23

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Ευθύνη

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-05-17

Σωκράτης Φάμελλος

Φρένο στις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σωκράτης Φάμελλος, 2022-10-16

Ορκίσθηκε Υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ορκίσθηκε Υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

2019-05-04

Επιστολή – πρόταση 10 σημείων της Προοδευτικής Συμμαχίας

Επιστολή – πρόταση 10 σημείων της Προοδευτικής Συμμαχίας

2019-04-30

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Διάλογο με θέσεις και προτάσεις και όχι με ευκαιριακές συμπράξεις

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2019-02-28

Δημήτρης Χατζησωκράτης

ΘΕΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2019-01-29

×