Ίδρυση Ομίλου Προβληματισμού και Παρέμβασης για την «Αριστερά Σήμερα»-ΑΡΣΗ

Δημοσιευμένο: 2006-07-12

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ένα κείμενο με βάση το οποίο ιδρύεται Όμιλος Προβληματισμού και Παρέμβασης για την Αριστερά Σήμερα (ΑΡΣΗ).

Το κείμενο διαμορφώθηκε μέσα από συζητήσεις, στις οποίες έλαβαν μέρος δεκάδες πολίτες που προέρχονται από διάφορα ρεύματα της ιστορικής ανανεωτικής και σύγχρονης αριστεράς, άλλοι ενταγμένοι σε κομματικά σχήματα και άλλοι ανέντακτοι.

Τα εκατόν εικοσιεννέα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου που υπογράφουν αρχικά αυτό το κείμενο, εργάζονται ήδη για να διευρύνουν τον Όμιλο σε όλη την Ελλάδα και προς ανθρώπους και χώρους, όπου για συγκυριακούς λόγους δεν έγινε δυνατό να απευθυνθούν από την αρχή.

Πράγματι, αν και προχωρημένο καλοκαίρι, θεωρήθηκε σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί η ίδρυση του Ομίλου τώρα παρά το Σεπτέμβρη, ώστε να μη συμπέσει με τις προσεχείς προεκλογικές περιόδους και να μη συνδεθεί με κανένα τρόπο με αυτές, γιατί τέτοια είναι και η ρητή πρόθεση των ιδρυτών του.

"Στόχος μας", επισημαίνει το δελτίο  τύπου της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής, "είναι η ιδεολογική και προγραμματική αναζήτηση και η ανανέωση των προτάσεων μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής και δημοκρατικής αριστεράς, πέρα από τις κληρονομημένες διαχωριστικές, κομματικές ή άλλες, γραμμές. Γι αυτό και έχουμε συμφωνήσει ότι θα μείνουν έξω από τον Όμιλο τα ζητήματα που αφορούν εσωκομματικές ή διακομματικές διεργασίες, εκλογικές αναμετρήσεις και επιλογές. Είναι αμοιβαία και απολύτως σεβαστές οι επιλογές , κομματικές ή εκλογικές, του κάθε μέλους, είτε αυτό δραστηριοποιείται με τέτοιες επιλογές είτε όχι.

Κατά τα άλλα επιδιώκουμε να προστεθούν στους αρχικώς υπογράφοντες και άλλοι, στην ίδια γενική κατεύθυνση, ώστε όλοι και όλες μαζί και ισότιμα να συνέλθουμε το φθινόπωρο σε Συνέλευση, όπου θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις μας ως προς τη βάση του Ομίλου, τους τρόπους δραστηριοποίησης που θα επιλέξει, το συντονισμό των εκδηλώσεων μας, τη συνεργασία μελών μας ανά την Ελλάδα, το πρόγραμμα των πρώτων εκδηλώσεων που έχει ήδη αρχίσει να συζητείται. Ενδεικτικά, προετοιμάζονται εκδηλώσεις- συσκέψεις εργασίας, πάνω στη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τη νέα φάση της ευρωπαϊκής πολιτικής ενοποίησης, την εισαγωγή της οικολογικής διάστασης σε όλες τις ασκούμενες πολιτικές και τι σημαίνει αυτό, την πολιτική ως προς τους μετανάστες, τις μειονότητες, τα ζητήματα ισότητας, το άνοιγμα της συζήτησης για το ασφαλιστικό. Θα υπάρξουν και άλλα, και θα ιεραρχηθούν από τα μέλη και σε σχέση με την εξέλιξη των πραγμάτων.

Στόχος μας είναι κάθε εκδήλωση-σύσκεψη εργασίας να καταλήγει, εφόσον κρίνεται ώριμο, σε πορίσματα που θα δίνονται συστηματικά στη δημοσιότητα, με τη φιλοδοξία να τροφοδοτούν ευρύτερη προγραμματική και πολιτική συζήτηση. Σε αυτό το πνεύμα εξάλλου θα προτείνουμε κοινές εκδηλώσεις-συσκέψεις και σε άλλες ανάλογες με τη δικιά μας πρωτοβουλίες.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή"

Ιδρυτική Διακήρυξη Ομίλου Προβληματισμού και Παρέμβασης

«Αριστερά Σήμερα»-ΑΡΣΗ

Όσοι και όσες κινητοποιηθήκαμε κατά καιρούς με βάση τις προτάσεις της ανανεωτικής αριστεράς, οργανωμένοι σε διάφορα σχήματα ή και ανένταχτοι, διαπιστώνουμε σήμερα μιαν ανησυχητική υποχώρηση της απήχησης των ιδεών της και μια μείωση της πολιτικής αποτελεσματικότητάς τους.

Είναι γι αυτό αναγκαίο να αναπτυχθεί εκ νέου η αναζήτηση και o διάλογος. Γιατί αυτή η υποχώρηση δεν οφείλεται μόνο στις αντιστάσεις που συνάντησε η ΑΑ, αφού βασικές παραδοχές και προτάσεις της έχουν διαχυθεί σε όλο σχεδόν το φάσμα της πολιτικής ζωής. Υπάρχουν και δικές της ευθύνες, μια και για σημαντική περίοδο επαναπαύθηκε, ανακύκλωσε απλώς τις καινοτομίες που έφερε και παραμέλησε την επιτακτική ανάγκη παραγωγής νέων ιδεών και προτάσεων.

Ζούμε, σήμερα, σε συνθήκες ασύδοτου καπιταλισμού, που διευρύνει συνεχώς την κυριαρχία και αναπαραγωγή του στο σύνολο του κόσμου.

Αυτή η εξέλιξη βάζει σε σκληρή δοκιμασία όλη την ανθρωπότητα και ενισχύει με εκθετικούς ρυθμούς όλα τα στοιχεία των κλασικών καπιταλιστικών κρίσεων: τις οικονομικές και χρηματιστηριακές αναταραχές, τις βίαιες κοινωνικές και πληθυσμιακές ανακατατάξεις, τις τεράστιες οικολογικές υποβαθμίσεις, ανισορροπίες και καταστροφές, τη φρενίτιδα των εξοπλισμών, τον κίνδυνο γενικευμένων και καταστρεπτικών πολέμων.

Αυτήν την πορεία τείνουν να ελέγξουν, κυρίως στρατιωτικά, και να καθοδηγήσουν οι ΗΠΑ, μια δύναμη δέσμια, εκτός των άλλων, ενός σκληρού και άκαμπτου εθνικισμού, ενώ φαίνεται να εξαντλείται η δυναμική και να απομακρύνεται η προοπτική μιας ισχυρής, πολιτικά ενοποιημένης Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που θα μπορούσε ν’ αποτελέσει αντιστάθμισμα σ’ αυτή την εξέλιξη.

Η κοινωνία μας υφίσταται τις συνέπειες της ευρωπαϊκής στασιμότητας και της αδυναμίας του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος να δώσει λύσεις στα ογκούμενα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά προβλήματα του τόπου. Η πολιτική εξαντλείται σε διαχειριστικές επιλογές και κυριαρχείται από τις προτεραιότητες αναπαραγωγής των διαχειριστών της. Οι ελπίδες για ένα διαφορετικό μέλλον εξανεμίζονται όσο η παιδεία υποβαθμίζεται, όσο εφήμερα και ευτελή πρότυπα προβάλλονται ως απάντηση στην πνευματική ένδεια και την πολιτιστική κρίση, όσο ο καταναλωτισμός, η εσωστρέφεια και ο μύθος της εθνικής πρωτιάς και της φυλετικής ανωτερότητας προτείνονται ως φαντασιακό υποκατάστατο απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα του σήμερα και την ανασφάλεια για το αύριο.

Ξέρουμε ωστόσο ότι αν «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», εκκρεμεί εδώ και τώρα η εκ νέου ανάδειξη της πολιτικής, της παρέμβασης και της ρύθμισης, συνολικά και σε επιμέρους καυτά προβλήματα, σε κλίμακα πλανητική και περιφερειακή, εθνική και τοπική. Κάτι τέτοιο απαιτεί την ύπαρξη και δράση νέων και αποτελεσματικών πολιτικών υποκειμένων που θα συνθέτουν και θα κεφαλαιοποιούν τις αντιστάσεις, κρατικές ή κινηματικές, θα ανταποκρίνονται στην κλίμακα των προβλημάτων και των προκλήσεων, θα βρίσκουν νέου τύπου δημοκρατική νομιμοποίηση σε όλα τα επίπεδα.

Ξέρουμε πως στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, διεύρυνσης της δημοκρατίας: για τη διαφύλαξη, επέκταση και καθολική εφαρμογή του κοινωνικού κράτους∙ για την προώθηση της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, για την ένταξη αυτών των εννοιών στην ίδια τη δομή και λειτουργία της οικονομίας∙ για την εκ βάθρων μεταρρύθμιση της αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης, τον εκσυγχρονισμό, την πάταξη της διαφθοράς και της πολιτικής εξάρτησης της δημόσιας διοίκησης, την αναδιάταξη της φορολογίας∙ για την κατοχύρωση, υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη, ιδιαίτερα του μειοψηφικού, του μειονοτικού, του διαφορετικού, για τον αποκλεισμό των αποκλεισμών, για την πραγματική ισότητα των φύλων∙ για την προώθηση μιας αντίληψης ειρήνης και συνεργασίας στο διεθνές επίπεδο, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε εθνικιστικές υστερίες και ιδιοτελείς πατριδoκαπηλείες∙ για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, αλληλεγγύης και απασχόλησης για όλες και όλους∙ για έναν κόσμο που θα στηρίζεται στην πολυμορφία, την ανοχή, τον αλτρουϊσμό, την έγνοια για το διπλανό μας και τη μετατροπή των προνομίων σε δικαιώματα για όλους τους πολίτες.

Δεν πρόκειται για μια ανέφελη γραμμική πορεία ρυθμίσεων, αλλά για έναν διαρκή αγώνα τομών και ρήξεων, «καθημερινών ειρηνικών επαναστάσεων», με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο διαρθρωτικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο δεν είναι πλέον δυνατό να διαμορφωθεί, και μένει μόνο ο δρόμος της διαμαρτυρίας και της αντίστασης. Αυτό όμως ισοδυναμεί με υποτίμηση της πολιτικής, με ανασφάλεια των φορέων της, με αυτοπεριθωριοποίηση της διαμαρτυρίας και αντίστασης, που μένει χωρίς προοπτική, κατεύθυνση και όραμα. Αντιθέτως, ένα μεταρρυθμιστικό πολιτικό σχέδιο είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο και εφικτό. Απαιτεί συγκλίσεις πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, εκείνων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του προοδευτικού εκσυγχρονισμού, της οικολογικής εγρήγορσης, του φεμινισμού, του ευρωπαϊσμού και του νέου διεθνισμού, που διεκδικεί μια πολιτικά διευθυνόμενη, κοινωνικά συνεκτική και οικολογικά συμβατή παγκοσμιοποίηση.

Η συγκυρία φαίνεται αρνητική γι’ αυτές τις ιδέες, ωστόσο τέτοιες αναζητήσεις και θέσεις είναι ζωντανές στην Ελλάδα της δημιουργίας, της καινοτομίας, της κοινωνικής αυτενέργειας, της πρακτικής αλληλεγγύης, της εξωστρέφειας με αυτοπεποίθηση, της ανεκτικότητας και της ενεργού συμμετοχής.

Θα θέλαμε να συμβάλουμε, με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε αυτές οι μεμονωμένες και διάσπαρτες προσπάθειες να συγκλίνουν σε πολιτική πράξη, που αποβλέπει στη συνεχή μεταρρύθμιση και τη διεύθυνση της κοινωνίας.

Υπάρχει ευρύς χώρος για μια αριστερά που θα υπερβαίνει το άγονο δίπολο, δεξιάς διεκπεραίωσης /αριστερής καταγγελίας, το οποίο έχει οδηγήσει σε στασιμότητα και κρίση το πολιτικό μας σύστημα.

Προς τούτο είναι αναγκαίο να ανοίξουμε ξανά τον διάλογο για την πολιτική, για τις θέσεις που θέλουμε να προωθήσουμε στην κοινωνία. Να ξαναζωντανέψουμε την αναζήτηση και την κριτική ανάλυση, παράλληλα με την προώθηση των δράσεων και παρεμβάσεων που αναδεικνύουν και βάζουν σε εφαρμογή τις ιδέες και προτάσεις της ανανεωτικής αριστεράς. Να αναζητήσουμε τους χώρους και τα ζητήματα στα οποία λείπει η παρουσία και παρέμβασή της. Να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο το διάλογο, την κοινή παρουσία με τους/τις πολίτες, την επαφή με τη νεολαία.

Με βάση όλα αυτά ιδρύουμε έναν Όμιλο Προβληματισμού που θα συμβάλει στη δημιουργία ενός κοινού χώρου συνεύρεσης και διαλόγου, πρωτοβουλιών και δράσεων που θα συνδιαμορφώνονται από όσους και όσες αναζητούν δρόμους για την Αριστερά Σήμερα .

Τα Ιδρυτικά Μέλη

Αγριαντώνη Χριστίνα, Πανεπιστημιακός

Αλβανός Γιώργος,  Συνδικαλιστής, Αντiπρ. Ομοσπ. Εργ. ΥΠΠΟ

Αναγνωστοπούλου Σία,  Πανεπιστημιακός

Ανδρέου Κώστας,  Διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κός

Ανηψητάκης Αντώνης, Πολ. Μηχ/κός

Αντωνιάδης Πρόδρομος, Καθηγητής ΕΜΠ

Αντωνίου Γιάννης,  Εκπαιδευτικός Διδάκτωρ Ιστορίας

Αποστολίδου Βενετία,  Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ

Αραμπατζής Θόδωρος,  Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Βλαβιανός Χάρης,  Συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού Ποίηση

Βογιατζή Σοφία,  Φιλόλογος

Βουδούρης Κώστας,  Τεχν.Πολιτ.Μηχ/κός-Αντιδήμαρχος Χαλάστρας

Γαλανοπούλου Ελεωνόρα , Φιλόλογος-Εκπαιδευτικός

Γασπαράτος Τάκης,  Επιχειρηματίας- Πάτρα

Γεωργάτος Γεράσιμος,  Φιλόλογος, Αttac/Hellas

Γεωργόπουλος Αλέκος,  Πανεπιστημιακός-Παιδ.τμήμα Α.Π.Θ.

Γιαλή Ζωή,  Δικηγόρος Αθήνα

Γιατζόγλου Δημήτρης,  Παν/κός- Πολυτεχν.Σχολή Α.Π.Θ

Γκόγκογλου Βασίλης,  Γιατρός

Γκουτζαμάνης Κώστας,  Αντιπροεδρ. ΕΚΑ, μέλος Διοίκ. ΓΣΕΕ

Γούναρης Κώστας,  Δικηγόρος Ξάνθη

Δέλκος Κώστας, ηλεκτρολόγος μηχ., Ξάνθη

Δημητριάδης Δημήτριος,  Εκπαιδευτικός Θεσ/νίκη

Ζαφειρίου Αχιλλέας,  Νομικός, Αθήνα

Ζδούκου Δέσποινα,  Χημικός Μηχ/κός Εκπ/κός Θεσ/νίκη

Ζουναλής Βασίλης,  Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος

Θεοδωρίδης Δημήτρης,  Ιδιωτικός Υπάλληλος, Καβάλα

Θεοδωρίδης Πέτρος,  Πολιτικός Επιστήμονας, Θεσ/νίκη

Καγιαλής Τάκης,  Αναπλ. Καθ. Νεοελ. Φιλολογίας, Ελλ. Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Καλλιπολίτη Δώρα,  Φιλόλογος, Αθήνα

Κάλφας Βασίλης,  Καθηγητής ΑΠΘ

Κάππας Βασίλειος,  Γεωτεχνικός Θεσ/νϊκη

Καραβασίλη Ρίτα,  Αρχιτέκτων -Πολεοδόμος

Καραγιώργου-Καραγκουλέ Εβίτα,  Εκπαιδευτικός

Καραμπουγιούκογλου Σάμη,  Δημοσιογράφος Ξάνθη

Καρδάσης Βασίλης,  Ιστορικός, Καθ. Παν. Κρήτης

Καστάνη Ελένη,  Ηθοποιός

Κελαϊδίτης Ξένος,  Ιδ. Υπάλληλος -Αθήνα

Κελλίδης Κυριάκος , Δάσκαλος, Πρόεδρος Δημ. Συμβ. Δήμου Φιλίππων

Κεσμετζής Αντώνης,  Χημικός, Σκόπελος

Κιντή Βάσω,  Επίκουρη Καθ. Παν. Αθηνών, υπεύθυνη του περιοδικού Cogito

Κορωνάκος Σαράντης,  Εκδότης

Κούβελας Ηλίας,  Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Σχ. Παν. Πατρών

Κουρουζίδης Σάκης,  Δ/ντής Περιοδικού "Δαίμων της Οικολογίας"

Κουρουνιώτης Χρίστος,  Πανεπιστημιακός Ηράκλειο Κρήτης

Κουταλιανός Θεμιστοκλής,  Γεωτεχνικός, Θεσ/νίκη

Κυριακού Γρηγόρης,  Αρχαιολόγος, Κιλκίς

Κυρτάτας Δημήτρης,  Αναπλ. Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Παν. Θεσσαλίας

Λαλένης Κώστας,  Πολεοδόμος- Συγκ/γος, Λέκτορας Παν. Θεσσαλίας

Λαμπρινίδης Λόης,  Πανεπιστημιακός-Παν.Μακεδονίας

Λιβαδάς Σταύρος,  Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος

Λιβέρης Πάνος,  Σύμβουλος Μηχ/κός-Α.Π.Ε.

Λουκάς Δημήτρης,  Ερευνητής-Δημόκριτος

Λουλούδης Λεωνίδας,  Πανεπιστημιακός, Αντιπρύτανης Γεωπ..Παν.Αθηνών

Λύκου Σοφία,  Δικηγόρος, Αθήνα

Λυκούδης Σπύρος,  Νομικός, Νομαρχ. Σύμβ. Αθηνών

Μάγκλαρης Βασίλειος,  Καθηγητής ΕΜΠ

Μακατσώρης Γιάννης,  Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος

Μαμαλάκη Αυγή,  Βιολόγος -Ερευνήτρια Ινστ. Παστέρ

Μανταδάκης Άγγελος,  Εκπαιδευτικός, Αθήνα

Μανταίος Κώστας,  Δικηγόρος, Αθήνα

Μαρίνου Ελένη,  Οδοντίατρος , Αθήνα

Μαρίνου Δέσποινα,  Αρχιτέκτων ,Αθήνα

Μαρώτη Ελισάβετ,  Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης Ζάκυνθος

Μαστραντώνης Τάκης,  Χημικός Μηχ/κός

Μήλιας Γιώργος,  Οικονομολόγος Θεσ/νίκη

Μητσόπουλος Ανδρέας,  Πολ. Μηχ/κός

Μιχαηλίδης Χρίστος,  Γιατρός, Αθήνα

Μιχαλέλης Πάνος,  Nομικός Βρυξέλλες

Μπαλάφας Γιάννης , Πολ. Μηχ/κός

Μπαλή Κάκη,  Δημοσιογράφος, Θεσσαλονίκη

Μπατής Παναγιώτης,  Τραπεζικός Καβάλα

Μπαχάρας Δημήτρης,  Ιστορικός, υποψ. διδάκτωρ

Μποπός Κώστας,  Ζωγράφος Παν. Θεσσαλίας

Μπουρνόβα Ευγενία,  Πανεπιστημιακός - Αθήνα

Νικολαϊδης Γρηγόρης,  Γεωτεχνικός-Γ.Γ. Παν. Ομοσπ. Γεωπόνων Θεσ/νίκη

Ντάκουρη Ρόη,  Δ.Σ. ΕΝΙΑΝ

Ξανθόπουλος Πασχάλης,  Σκηνοθέτης Ξάνθη

Παλαιολόγος Χρίστος,  Γραμ..ΚΕΔΚΕ, Πολ. Μηχ/κός

Παναγιωτόπουλος Παύλος,  Κτηνίατρος, Ναύπακτος

Πάντζαλης Νίκος,  Χημικός Μηχ/κος, Θεσ/νίκη

Παπαγεωργίου Στέφανος,  Καθηγητής Παντείου

Παπαγιαννάκης Μιχάλης,  Οικονομολόγος Τ. Ευρωβουλευτής

Παπαγιαννάκης Λευτέρης,  Αναπλ. Καθ. ΕΜΠ

Παπαδάκη Ελίζα,  Δημοσιογράφος - Αθήνα

Παπαθανασίου Αθανάσιος,  Οικονομολόγος Θεσ/νίκη

Παπαθεοδωρόπουλος Παναγιώτης,  Πολ. Μηχ/κός Πάτρα

Παπαθεοδώρου Γιάννης, Φιλόλογος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Παπαϊωάννου Χαρά,  Βιοχημικός

Παπαϊωάννου Νίκος,  Αρχιτέκτων, Λάρισα

Παπαμίχος Νίκος,  Παν/κος-Πολυτεχν.Σχολή Α.Π.Θ.

Παπαμίχος-Χρονάκης,  Πάρις Ιστορικός ,Υποψ. Διδάκτωρ

Παππάς Κώστας,  Χημ. Μηχ/κός Τρίκαλα

Πετρίδης Δημήτρης,  Τοπογρ. Μηχ/κός Αλεξ/πολη

Πουλάκης Κώστας,  Μαθηματικός Βόλος

Πουλουκτσή Ανθούλα,  Βιβλιοπώλης Θεσ/νίκη

Προκοπάκης Γιώργος,  Χημ. Μηχ/κός

Ρεπούση Μαρία,  Επίκουρη Καθ. Α.Π.Θ.

Ρούβαλης Άγγελος,  Οινολόγος- Οινοποιός Αίγιο

Σαμπατακάκης Μιχάλης,  Οδοντίατρος ΕΣΥ

Σκάγιανης Παντελής,  Καθ. Προεδρ. Τμημ. Χωροτ. και Περιβ. Παν. Θεσσαλίας

Σπίγκος Χρίστος, χημικός μηχ., Κιλκίς

Σπιτσέρης Νίκος,  Δημοσιογράφος Καβάλα

Σταματοπούλου Ασημούλα,  Διπλ.Ηλεκτρ.. Μηχ/κός

Στεργιάδης Γιάννης,  Αρχιτέκτων Ναύπακτος

Στογιάννος Αλέκος,  Εκπαιδευτικός - υποψ. διδάκτωρ, Κέρκυρα

Στραγαλινός Απόστολος,  Ιδ. υπάλληλος – υποψ. Διδάκτωρ, Αθήνα

Στυλιανίδης Γιώργος,  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός Ξάνθη

Σχινά Κατερίνα,  Δημοσιογράφος

Τζανετή Εύη,  Αρχιτέκτων

Τζανετής Μάνος,  Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος

Τραϊφόρος Βασίλης,  Γιατρός Δ/ντής Νευρολ. Κλ. Νοσ. Καβάλας

Τριανταφυλλίδης Μιχάλης,  Νομικός Θεσ/νίκη

Τριανταφύλλου Τάκης,  Έμπορος Ναύπακτος

Τσάγκος Σταύρος,  Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος Ξάνθη

Τσαντίλης Κώστας,  Πολ. Μηχ/κός Λάρισα

Τσελέντης Βασίλης,  Αν. Καθ. Παν. Πειραιώς, Τομέας Διαχ. Περιβάλλοντος

Τσιλήρας Ανδρέας,  Πολ. Μηχ. Εκδότης Περιοδ. "Το Δόντι", Πάτρα

Τσιτήλου Σόνια,  Πανεπιστημιακός - Αθήνα

Τσούκαλης Νίκος,  Δικηγόρος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαϊας - Πάτρα

Τσουκαλίδης Γιάννης,  Φυσικός Ειδ. Σύμβ. Δήμου Φιλίππων

Φασούλας Γιάννης,  Οικονομολόγος Λάρισα

Φιλίνη Άννα,  Αρχιτέκτων - Ζωγράφος

Φραντζή Μαρία,  Αρχιτέκτονας-Μηχ/Πολεοδόμος

Χαλαζωνίτης,  Δημήτρης Οδοντίατρος

Χαμπίπ Ντιλέκ,  Κοινωνιολόγος, Κομοτηνή

Χατζηβασιλείου Βαγγέλης,  Κριτικός Λογοτεχνίας

Χατζόπουλος Χρήστος,  Υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου

Ψύλλος Στάθης,  Αναπλ. Καθ. Παν. Αθηνών

Ειδήσεις/ Ανακοινώσεις

Η απουσία πρόληψης και Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων

Η απουσία πρόληψης και Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων

2023-09-07

…Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, βρισκόμαστε δίπλα στον...

Αλέξης Τσίπρας

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ζάππειο Μέγαρο

Αλέξης Τσίπρας, 2023-06-29

Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες...

Συμβόλαιο για την Αλλαγή

Συμβόλαιο για την Αλλαγή

2023-05-03

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες που βρίσκεστε σήμερα...

150.000 λογαριασμοί στάλθηκαν

2022-05-15

Αλέξης Τσίπρας: Με ενότητα και συναίσθηση ευθύνης θα κάνουμε...

Οι μνήμες και τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα

2019-11-15

Τιμούμε στις 17 Νοέμβρη την εξέγερση των φοιτητών και του...

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας – Για την Ελλάδα των πολλών, Για την Ευρώπη των λαών

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας – Για την Ελλάδα των πολλών, Για την Ευρώπη των λαών

2019-04-21

26 του Μάη θα στείλουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο....

Προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

2019-04-07

Το κείμενο της προγραμματικής διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

2019-04-06

Μετά την ομόφωνη εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της...

ΔΗΜΑΡ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΔΗΜΑΡ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

2019-02-14

Στη σημερινή ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση,...

Για μια νέα αρχή

Για μια νέα αρχή

2019-01-30

To 2019 είναι χρονιά πολλαπλών εκλογών.Τα πρώτα δείγματα για...

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

2018-10-13

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση...

Δεν υπάρχει ακριβότερο κόσμημα από τη ζωή

Δεν υπάρχει ακριβότερο κόσμημα από τη ζωή

2018-09-24

Την Παρασκευή, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας συνέβη...

×
×