Η «πολιτική συμφωνία» δεν μπορεί να μας βρεί σύμφωνους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ananeotiki.gr, Δημοσιευμένο: 2003-12-03

Πιτσιόρλας, Γλέζος, Χριστοδουλοπούλου, Μπανιάς, Θεωνάς, Γαλάνης, Νταβανέλος, παρουσιάζουν την διακήρυξη
Πιτσιόρλας, Γλέζος, Χριστοδουλοπούλου, Μπανιάς, Θεωνάς, Γαλάνης, Νταβανέλος, παρουσιάζουν την διακήρυξη
Η "πολιτική συμφωνία" ανάμεσα στον ΣΥΝ και άλλες αριστερές κινήσεις, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία και η Π.Γ. του ΣΥΝ, δεν μπορεί να μας βρει σύμφωνους. Γιατί το περιεχόμενο της είναι προϊόν μιας πρόχειρης και αμήχανης συρραφής σημείων και συνιστά στροφή σε σχέση με βασικά πολιτικά και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΝ., όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί σε σειρά συνεδριακών αποφάσεων από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Η "Ανανεωτική Συσπείρωση" του ΣΥΝ θεωρεί ότι η διακήρυξη αυτή δεν είναι δεσμευτική ως προς το πολιτικό της περιεχόμενο, μια και τέτοιες ενδεχόμενες αλλαγές, όπως αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο της Διακήρυξης, μπορούν να εγκριθούν μόνο από το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές.

Στις επερχόμενες εκλογές και σε συνθήκες μείωσης της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ έχει τη δυνατότητα να εκφράσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που αντιπαρατίθενται στην συντηρητική κυβερνητική πολιτική από την σκοπιά της ανανεωτικής, οικολογικής, μεταρρυθμιστικής αριστεράς με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και επιθυμούν την προώθηση ενός εναλλακτικού προγράμματος για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό.

Το κύριο ζήτημα επομένως για τον ΣΥΝ είναι οι επερχόμενες εκλογές. Η προετοιμασία τους, ήδη καθυστερημένη, πρέπει να επιταχυνθεί, για να μπορέσει η ΚΠΕ να εγκρίνει ένα συνολικό "πακέτο προτάσεων"(σχήμα συνεργασιών, ηγεσία, τίτλος, σύνθεση κοινοβουλευτικής ομάδας, εκλογική διακήρυξη ) που να "χωράει" όλα τα μέλη και στελέχη του ΣΥΝ, όλους τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται. Η Ανανεωτική Συσπείρωση θα προσπαθήσει με τις προτάσεις της, σε όλα τα όργανα του ΣΥΝ, να βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η Ανανεωτική Συσπείρωση θα συζητήσει συνολικά όλα αυτά τα ζητήματα σε συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στις 14 Δεκεμβρίου και το επόμενο διάστημα στην ανοιχτή δημόσια Πανελλαδική Σύσκεψη.

Αθήνα 3 Δεκεμβρίου 2003

Θέματα επικαιρότητας: Εκλογές 2004

Ειδήσεις/ Ανακοινώσεις

×