Φώτης Κουβέλης: Ζητούμε εντολή για προοδευτικές λύσεις τώρα.

Παρουσίαση του ευρωηφοδελτίου της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία».

Δημοσιευμένο: 2014-04-13

KOUV

•Ξεκινάμε τον αγώνα για τις ευρωεκλογές. Μια σημαντική αναμέτρηση που θα επιδράσει στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κίνδυνος ενίσχυσης του ευρωσκεπτικισμού και των ακραίων πολιτικά δυνάμεων είναι υπαρκτός. Εδράζεται στην τεράστια υποβάθμιση των συνθηκών ζωής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πιο ευνοϊκός παγκοσμίως χώρος για τις δυνάμεις της εργασίας, για τους πολίτες γενικότερα, δεν πρέπει να οπισθοδρομήσει και να συμβιβαστεί με μια πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί με γερμανική επιμονή σε όλη την Ευρώπη. Μια πολιτική που βαθαίνει τις ανισότητες μεταξύ Βορά – Νότου. Που βαθαίνει τις ανισότητες και την ανεργία εντός των κρατών.

•Υπάρχει άλλη πολιτική για την Ευρώπη. Αυτήν διεκδικούμε. Αγωνιζόμαστε: Για την Ευρώπη της κοινής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και της ισόρροπης ανάπτυξης στο πνεύμα της εταιρικής αλληλεγγύης. Την Ευρώπη της γεφύρωσης των ανισοτήτων και της πλήρους απασχόλησης. Της θεμελίωσης ενός σύγχρονου κράτους κοινωνικών υπηρεσιών. Της διασφάλισης αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.Την Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, του πολιτισμού, των δικαιωμάτων. Της ολόπλευρης Δημοκρατίας. Της ειρήνης και όχι των εθνικισμών. Την Ευρώπη της πολιτικής δημοκρατικής ενοποίησης.

•Είμαστε αταλάντευτα δύναμη ευρωπαϊκή. Πιστεύουμε ότι η ένταξη της χώρας μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι επιλογή στρατηγικής σημασίας. Ο ευρωπαϊσμός μας έρχεται από μακριά.

Ο ευρωπαϊσμός μας δεν είναι δογματικός. Δεν ισοδυναμεί με οποιαδήποτε ανοχή στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές πολιτικές. Έχουμε σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για την αλλαγή των πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

•Με σταθερό μέτωπο πάντα κατά της ακροδεξιάς που φαίνεται να σηκώνει κεφάλι. Κατά του εθνικισμού και του λαϊκισμού. Είμαστε μέρος της μεγάλης πανευρωπαϊκής προσπάθειας για αλλαγή πολιτικών. Επιλέγουμε να ενταχθούμε στην προοδευτική συμμαχία σοσιαλιστών και δημοκρατών. Δεν κρυβόμαστε με ασάφειες. Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να γνωρίζει. Επιλέγουμε αυτή τη μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, διατηρώντας τις δικές μας αποσκευές και την αυτονομία των επιλογών μας. Θα εργασθούμε μέσα από αυτήν την ομάδα για λύσεις προοδευτικές, δίκαιες. Θα παλέψουμε για την Ελλάδα σε όλο το ευρωπαϊκό πεδίο. Παράλληλα θα εργασθούμε για την κοινή δράση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την αλλαγή πορείας στην Ευρώπης.

•Στις ευρωεκλογές συμμετέχουμε με τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ". Τη συμπαράταξη των δυνάμεων της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της οικολογίας, του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Μια συμπαράταξη για την έξοδο από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης. Μια συμπαράταξη ανοικτή σε όλους τους πολίτες που υποστηρίζουν τη διεύρυνση της δημοκρατίας οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Μια συμπαράταξη που στοχεύει στην ένταξη νέων πολιτικών κινήσεων και προσώπων, αλλά πρωτίστως στην ένταξη πολιτών, ιδιαίτερα νεότερης ηλικίας, δημιουργώντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

•Καλωσορίζουμε φίλους με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και κομματικές επιλογές στο παρελθόν.

Διαμορφώνουμε – και θέλω να το τονίσω αυτό - σχέσεις ισοτιμίας, αμοιβαίου σεβασμού.

•Όλοι δίνουμε από κοινού τη μάχη για ένα καλό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Μια τέτοια επιτυχία θα αναδείξει τη «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» σε κύρια δύναμη ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, ώστε να διαδραματίσει ένα δημιουργικό και καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Παρουσιάζουμε σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο μας. Με πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν με το ήθος τους αυτήν την προσπάθεια για επανεκκίνηση σε νέες βάσεις. Με ανθρώπους της επιστήμης και της εργασίας, των γραμμάτων και των τεχνών, της κοινωνίας των πολιτών, από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς – Προοδευτικής Συνεργασίας εκφράζουν την αντίληψή μας για μια νέα προσπάθεια προς όφελος της χώρας.

•Εύχομαι καλή δύναμη. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί και θα είναι νικηφόρα. Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο βήμα. Η συγκρότηση της συμπαράταξης δεν θα μείνει σε αυτό. Θα εργαστούμε και μετά τις εκλογές συστηματικά για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στην υπόθεση αυτή, χωρίς παρέκκλιση, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Γιατί ο τόπος χρειάζεται τον πόλο των προοδευτικών αλλαγών, τον διακριτό χώρο μεταξύ της συντηρητικής δεξιάς και της αριστεράς των παρωχημένων κρατικίστικων ιδεών.

•Ο τόπος χρειάζεται την προοδευτική κεντροαριστερά που δεν θα ενσωματώνεται στη συντηρητική παράταξη και δεν θα αφομοιώνεται από αυτή. Που θα προωθεί προοδευτικές λύσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

•Συγκροτήσαμε τη Δημοκρατική Αριστερά, μια νέα δύναμη για να υπερβούμε την παθογένεια του παλιού πολιτικού συστήματος. Τις εξαρτήσεις από εξωθεσμικά κέντρα, τις πελατειακές σχέσεις, την κομματική χειραγώγηση του κράτους. Συγκροτήσαμε τη Δημοκρατική Αριστερά για να συμμετέχουμε ενεργά στην προώθηση λύσεων για τη χώρα και την κοινωνία. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ζητήσαμε εντολή για λύση. Ζητήσαμε εντολή για την άρση του αδιεξόδου. Για την αποφυγή της χρεοκοπίας και την αποτροπή της εξόδου από την ευρωζώνη. Τιμήσαμε αυτήν την εντολή. Μπήκαμε στην κυβέρνηση και συμβάλλαμε για να σωθεί η χώρα. Δεν αγκυρωθήκαμε στην εξουσία και αποχωρήσαμε όταν κυριάρχησε η δεξιά ατζέντα, οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου και οι υποχωρήσεις σε ανορθολογικές απαιτήσεις της τρόικας

•Σήμερα συγκροτούμε τη συμπαράταξη Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία. Ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δεν είμαστε αθροιστικό συμπλήρωμα κυβερνητικών συμμαχιών, αλλά η υπεύθυνη πολιτική δύναμη για την ελπιδοφόρα πορεία της χώρας. Για την προώθηση της τρίτης λύσης που υπερβαίνει διχαστικές προσεγγίσεις, δογματισμούς και απολυτότητες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που διαδραματίζει σταθεροποιητικό και προωθητικό ρόλο για την αλλαγή των ασκούμενων συντηρητικών πολιτικών χωρίς προσφυγή στο λαϊκισμό , χωρίς διακινδύνευση από ερασιτεχνισμούς και παρωχημένες ιδεοληψίες.

•Διεκδικούμε την ισχυρή πολιτική εντολή του ελληνικού λαού, για να διαδραματίσουμε σημαίνοντα ρόλο στη μελλοντική συγκρότηση κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας. Καλούμε τους πολίτες να υποστηρίξουν τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή πολιτικής. Για να ισχυροποιηθεί η πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό. Για δημοκρατικές και προοδευτικές αλλαγές παντού με ευθύνη και σταθερότητα.

•Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές. Πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα δώσουν μια βάσιμη ελπίδα ανάκαμψης και βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους.

•Μας ρωτάνε αν θα μπαίναμε ξανά σε κυβέρνηση, με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώ. Δεν επιλέγουμε εμείς τους κομματικούς συσχετισμούς. Εμείς επιλέγουμε τις πολιτικές με τις οποίες συμπράττουμε. Και ζητάμε να μας κάνετε ισχυρούς. Τόσο ισχυρούς που να μην μπορούν χωρίς εμάς. Τόσο ισχυρούς που να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με διακριτή ατζέντα και να επιβάλουμε πράγματα. Συγκεκριμένα όμως – όχι γενικά.

•Απόλυτη προτεραιότητα και εθνικός στόχος η μείωση της ανεργίας. Καμία ιστορία επιτυχίας δεν υπάρχει με ποσοστό της ανεργίας 30%. Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία στην κυβέρνηση σημαίνει δεσμευτική συμφωνία για νέο ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια. Σημαίνει μέτρα υποστήριξης όλων των ανέργων μέσω ειδικών προγραμμάτων προωθώντας νέες ρυθμίσεις επιστροφής από το πρωτογενές πλεόνασμα και νέους αποδοτικότερους τρόπους αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων.

•Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία στην κυβέρνηση σημαίνει σταδιακή αύξηση μισθών και όχι μόνο κέρδη για τους λίγους. Με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση της παραγωγικότητας με μείωση του κόστους δανεισμού και της ενέργειας των επιχειρήσεων και υποστήριξη της εξωστρέφειας τους και όχι με υποβάθμιση των όρων εργασίας και συνεχείς μειώσεις μισθών.

•Το κράτος είναι ήδη μικρό – το επιβεβαιώνει και ο ΟΟΣΑ. Αποσύνδεση της διοικητικής μεταρρύθμισης από οριζόντιες απολύσεις. Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία στην κυβέρνηση σημαίνει πως κανένας δημόσιος υπάλληλος, άξιος και παραγωγικός, δεν θα φοβάται για την εργασία του. Φρένο στις ιδεοληπτικές απαιτήσεις της τρόικας . Ανασυγκρότηση του δημοσίου με σεβασμό στο κράτος δικαίου, με σχέδιο και με επιμονή, έλεγχο απόδοσης, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, λειτουργικό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό.

•Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ενίσχυση της ρευστότητας με χαμηλότοκα δάνεια και αλλαγή της λογικής πρώτα να αυξήσουν τα κέρδη τους οι τράπεζες και μετά να δούμε την πραγματική οικονομία. Σημαίνει άμεσες ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών, αποποινικοποίηση για τις οφειλές αυτών και προσβασιμότητα τους στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σημαίνει άμεση αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και αναβάθμιση των υποστηρικτικών μηχανισμών του κράτους προς τις επιχειρήσεις.

•Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία σημαίνει ζωτικός χώρος στη νέα γενιά, σπάσιμο όλων των κατεστημένων, ανατροπή του γκρίζου διαγενεακού statusquo. Σημαίνει ευκαιρίες στους νέους, ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, αξιοποίηση της διεθνοποιημένης εμπειρίας τους και μεταλαμπάδευση των καλύτερων πρακτικών.

Η πιο καλά μορφωμένη γενιά Ελλήνων, η γενιά με τις περισσότερες δεξιότητες, με παγκοσμιοποιημένο βλέμμα δεν θα χαθεί στις μυλόπετρες των προγραμμάτων λιτότητας, δεν θα χαθεί στις ιδεοληψίες κανενός.

•Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία σημαίνει για τον Έλληνα κοινωνική δικαιοσύνη. Πρώτα από όλα με ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, δίκαιο επιμερισμός των βαρών και δίκαιη κατανομή των ωφελειών. Όχι υπερφορολόγηση στα όρια της εξάντλησης, όχι φοροαποφυγή στα όρια της πρόκλησης. Σημαίνει κατάργηση των συντεχνιακών δαπανών και θεμελίωση ενός κράτους κοινωνικών υπηρεσιών που θα μειώνει τις ανισότητες..

•Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία σημαίνει καταπολέμηση της διαφθοράς , των κομματικών προνομίων , των πελατειακών σχέσεων και της αδιαφανούς διαχείρισης πόρων. Σημαίνει ανασυγκρότηση του κράτους, προώθηση δημοκρατικών εξυγιαντικών μεταρρυθμίσεων με γνώμονα το γενικό συμφέρον και όχι γενικευμένη αποδόμηση με διατήρηση των παθογενειών του παρελθόντος και επανάκαμψη του συστήματος εξουσίας που μας οδήγησε στην βαθιά κρίση.

•Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία σημαίνει νέα σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συμπράξεις που να προωθούν την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Σημαίνει δημιουργική σχέση δημόσιου – ιδιωτικού. Ούτε κερδοσκοπική εκχώρηση ρόλων στον ιδιωτικό τομέα, ούτε προώθηση κρατικίστικων προτύπων και επαναφορά συντεχνιακών λογικών.

•Σταθερή ευρωπαϊκή πορεία. Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία σημαίνει νέα σχέση με τους εταίρους ώστε η χώρα να έχει αυτονομία στη λήψη αποφάσεων με βάση τους στόχους. Διεκδίκηση μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους με ουσιαστική μείωση του χρέους, ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα και πλέγμα μέτρων χρηματοοικονομικής υποβοήθησης της πραγματικής οικονομίας.

•Πρέπει να τελειώσει μια κενή περιεχομένου συζήτηση με ποιον θα συνεργαστείς. Πρέπει να δώσουμε νόημα στις λέξεις και να επιλέξουμε πολιτικές. Να γίνουν ευδιάκριτες οι επιλογές. Και βεβαίως πρέπει να μας απασχολεί ο τρόπος λειτουργίας μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν ως βάση τον κοινό πολιτικό τόπο. Μείζονα ρόλο κατέχει η προγραμματική συμφωνία ως κείμενο δεσμευτικό που καθορίζει την κυβερνητική πολιτική.

•Κρίσιμο θέμα είναι η κατοχύρωση της ουσιαστικής συμμετοχής των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση και η υπέρβαση ενός αυστηρά πρωθυπουργικού μοντέλου που αφυδατώνει τη συνεργατική διαδικασία.

•Ζητούμε εντολή για αλλαγή πολιτικών τώρα. Ζητούμε εντολή για προοδευτικές λύσεις τώρα. Μας ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την επιτυχή έξοδο από την κρίση όσο και για την μετέπειτα πορεία της ανασυγκρότησης. Όμως η σταθερότητα δεν ισοδυναμεί με συντηρητικές πολιτικές. Είμαστε υπέρ μιας σταθερότητας για τον πολίτη, την ασφάλειά του, τον προγραμματισμό της ζωής του- όχι σταθερότητα ως παγίωση των ανισοτήτων. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος αλλά έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας. Θα παραμείνουμε σε αυτόν τον δρόμο διότι το πιστεύουμε. Είναι η δική μας πρόταση για το μέλλον της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Καλή δύναμη και καλό αγώνα .

 

Το ψηφοδέλτιο

ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ), ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ – ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΤΡΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΣΙΜΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
ΒΙΤΑΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΛΕΙΑ), ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΜΑΚΗΣ, ΓΙΑΤΡΟΣ – ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΦΑΝΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ ΧΩΡΟΤΑΚΤΗΣ – ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ
ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ε.Ρ.Τ.
ΚΑΡΑΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΔΙΑ ΒΙΟΠΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΑΙΘ
ΚΑΤΣΑΜΟΥΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΓΡΟΤΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΟΣΣΥΒΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΡΥΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΩΛΛΕΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ε.α. – ΝΟΜΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΦΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΝΥ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ
ΣΑΒΒΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΣΙΑΚΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΣΑΜΟΥΡΓΚΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΣΑΡΤΑΣ ΠΑΡΙΣ, ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΝΤΟΡΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΑΙΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Θέματα επικαιρότητας: Ευρωεκλογές 2014

Οι αποφάσεις της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ εν όψει του Εκτάκτου Συνεδρίου (12-14/6/14)

2014-06-22

Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη...

Περισσότερα

Ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής(21/06/2014)

2014-06-21

Μετά το πολύ κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ανοίξει...

Περισσότερα

Η σταυρoδοσία των ευρωεκλογών

2014-06-18

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθηνών, η κατάταξη των υποψηφίων...

Περισσότερα
Φώτης Κουβέλης

Ο σχηματισμός προεδρικής πλειοψηφίας θα είναι εξαιρετικά δυσχερής χωρίς ορατή αλλαγή πολιτικής

Φώτης Κουβέλης, 2014-06-15

Χρειαζόμαστε ένα προοδευτικό μπλοκ εξουσίας, που θα εκφράσει...

Περισσότερα
Δημήτρης Χατζησωκράτης

Χρειαζόμαστε νέο μπλοκ εξουσίας με προοδευτικές δυνάμεις

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2014-06-15

Αυτό που έχουμε τονίσει είναι ότι, με βάση και τα αποτελέσματα...

Περισσότερα
Jean Pisani-Ferry

Ενίσχυση του οράματος μιας Ευρώπης περιορισμένων εξουσιών.

Jean Pisani-Ferry, 2014-06-14

Τα αποτελέσματα των εκλογών που προέκυψαν για το Ευρωπαϊκό...

Περισσότερα
Παναγιώτης Παναγιώτου

Κριτική αποτίμηση

Παναγιώτης Παναγιώτου, 2014-06-12

Το κακό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα , να δικαιολογούνται...

Περισσότερα

Η επόμενη μέρα

Θανάσης Μαχιάς, 2014-06-12

Έχω παιδεία θετικών επιστημών και μου είναι αδύνατον να...

Περισσότερα

Ειδήσεις

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, 2024-02-04

Στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας που αγωνίζεται ενάντια...

Κώστας Ζαχαριάδης

Ώρα γενναίων πολιτικών επιλογών

Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, 2024-01-08

Τώρα είναι η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να κάνει...

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Πρέπει να σταματήσει ο εμφύλιος μεταξύ στελεχών

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-19

1. Μετά και την δραματική συνεδρίαση της ΚΕ και τις αποχωρήσεις...

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Ακόμη και η επετειακότητα προσφέρει τη δυνατότητα να στοχαζόμαστε

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-11

 Κύριε Χατζησωκράτη, υπήρξατε μέλος της Γραμματείας της...

Στ. Κασσελάκης: Οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας θα απαντηθούν μόνο με προοδευτικές λύσεις

Στ. Κασσελάκης: Οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας θα απαντηθούν μόνο με προοδευτικές λύσεις

2023-10-26

Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, εμείς θεωρούμε την εργασία...

Σπύρος Δανέλλης

Ισχυρή Αυτοδιοίκηση με δημοκρατία, διαφάνεια και συμμετοχικότητα

Σπύρος Δανέλλης, 2023-10-01

Μια Κρήτη αλλιώς, της αειφορίας, της γνώσης και της ευημερίας,...

Γιώργος Ιωακειμίδης

«Η περιφέρεια είναι ευκαιρία για περισσότερη εξουσία στους πολίτες»

Γιώργος Ιωακειμίδης, 2023-09-30

Πρόκειται για έναν από τους πιο πετυχημένους δημάρχους....

“Άτυχοι” Βολιώτες: Ψηφίστε ξανά Μπέο, Αγοραστό, Βορίδη και περιμένετε την επόμενη πλημμύρα…

Γιώργος Καρελιάς, 2023-09-29

Κάθε πότε (θα) έχουμε πλημμύρες σαν κι αυτές που βιώνει τις...

Στέργιος Καλπάκης

Βιώνουμε τα αποτελέσματα του δήθεν “επιτελικού” κράτους και στις πλημμύρες

Στέργιος Καλπάκης, 2023-09-09

«Δεν απορροφήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν προχώρησαν...

Η απουσία πρόληψης και Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων

Η απουσία πρόληψης και Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων

2023-09-07

…Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, βρισκόμαστε δίπλα στον...

Κώστας Ζαχαριάδης

Θέλω ένα κίνημα πολιτών για την Αθήνα

Κώστας Ζαχαριάδης, 2023-09-05

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας γνωρίζουν...

Σπύρος Δανέλλης

Με κοινωνική συμμαχία και καινοτόμο προοδευτικό σχεδιασμό

Σπύρος Δανέλλης, 2023-09-02

Τι είναι εκείνο που βάρυνε στην απόφασή σας να αποδεχτείτε...

×
×