ΜΜΕ: Σαράντα μέρες αγωνίας για την κυβέρνηση

Τάσος Τέλλογλου, www.insidestory.gr, Δημοσιευμένο: 2016-10-20

«Ο Τσίπρας πάντα έθετε ζήτημα ελέγχου των οικονομικών των καναλιών, αλλά ο Παππάς πήρε αυτήν την εντολή και τη μετέτρεψε στον διαγωνισμό-έκτρωμα», λέει στο inside story παλιός στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. «Είχαν εκπονήσει σχέδιο ελέγχου από την κυβέρνηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά η γενική γραμματεία της κυβέρνησης τους το γύρισε πίσω. Ο Σαγιάς [τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης] είχε πει ότι είναι αντισυνταγματικό», μας είπε άλλος συνεργάτης του πρωθυπουργού, που είναι τώρα εκτός Μαξίμου.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ολοκληρωθεί. Τη μέρα αυτή συνεδριάζει η πενταμελής επιτροπή που εξετάζει τα πόθεν έσχεςΔιαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του inside story των υπερθεματιστών. Τα μέλη της έχουν αντιρρήσεις για την έγκριση του πόθεν έσχες του Ι.Β. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια (βλέπουν ήδη αυτά που οι δημοσιογράφοι θα αποκαλύψουνΔιαβάστε τις αποκαλύψεις του inside story εδώ μια εβδομάδα αργότερα) και τις μεταφέρουν στον γενικό γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. Ο κ. Κρέτσος σπεύδει στο Μαξίμου για να μεταφέρει τις αντιρρήσεις στον κουμπάρο του, υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Η συνάντηση στο Μαξίμου κρατάει μέχρι αργά τη νύχτα. Κατά τη διάρκειά της, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης προτείνει να αποκλεισθεί ο Καλογρίτσας και τη θέση του να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Παππάς το απορρίπτει. Ο κ. Κρέτσος γυρίζει στην γενική γραμματεία στην Καλλιθέα και ανακοινώνει τις αποφάσεις στα μέλη της επιτροπής. Ο κ. Μαντζουράνης συντάσσει το πρακτικό της επιτροπής και το υπογράφουν και τα πέντε μέλη της.

Την εβδομάδα που ακολουθεί αρχίζουν οι αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια, καθώς μέλη της επιτροπής και παράγοντες γύρω από τον διαγωνισμό αποφασίζουν να μιλήσουν στον γράφοντα αλλά και σε άλλους δημοσιογράφους. Τα άλλοτε φιλικά προς την κυβέρνηση κανάλια Star και Alpha, οι χαμένοι του διαγωνισμού, στρέφονται εναντίον της. Η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την υπόθεση ως τρανταχτό παράδειγμα «νέας διαπλοκής» (που είναι).

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

Βγαίνει εντολή ελέγχου στα γραφεία της εταιρείας Mindwork της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, για υπόθεση που σχετίζεται με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Tον έλεγχο αναλαμβάνει εισαγγελέας που δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτήν την υπόθεση. Κατά διαβολική σύμπτωση, το ίδιο διάστημα ο σύζυγος της ελεγχόμενης και διοικητής της ΤτΕ κινείται για την τοποθέτηση νέας διοίκησης στην Τράπεζα Αττικής, η οποία διαχειρίζεται τις υποθέσεις του υπερθεματιστή Καλογρίτσα και έχει εκδώσει και την εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιείται από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας η έρευνα στα γραφεία της κυρίας Νικολοπούλου, στην οδό Μπότσαρη 10 στην Κάτω Κηφισιά. Αυτοί που κάνουν την έρευνα αρνούνται να πουν στην ελεγχόμενη το όνομά τους ή να επιδείξουν το ένταλμα έρευνας. Κατάσχεται όλο το αρχείο της επιχείρησης και έγγραφα της υπόθεσης ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία η ελεγχόμενη είχε ήδη καταθέσει αυτοβούλως πριν από μήνες στο ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην ανάκριση που είχε ήδη ξεκινήσει. Ο Στουρνάρας κάνει δήλωση υπέρ της συζύγου του. Λαμβάνει χώρα επικοινωνία μεταξύ Τσίπρα και Στουρνάρα, κατά την οποίαν ο Τσίπρας λέει ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση του ελέγχου.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Εν μέσω ορυμαγδού αποκαλύψεων για τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα, συναντώνται Τσίπρας-Στουρνάρας. Ο πρωθυπουργός δηλώνει και πάλι άγνοια για το θέμα της έρευνας. Ο Στουρνάρας επαναλαμβάνει ότι θα στείλει την έκθεση για την Τράπεζα Αττικής στην εισαγγελία.

000_ft3dh.jpg

[LOUISA GOULIAMAKI / AFP]

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Ο Στουρνάρας καλεί στο γραφείο του τον Τάκη Ρουμελιώτη –πρώην υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής– και του θέτει ένα τελεσίγραφο: Ή ο ελεγχόμενος από τον Χρήστο Σπίρτζη μηχανισμός θα σταματήσει να διοικεί την Τράπεζα Αττικής ή θα τοποθετηθεί επίτροπος στην Τράπεζα. Το ίδιο απόγευμα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που καθορίζει ως ένα βαθμό τη διοίκηση της τράπεζας, συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Στουρνάρα και απομακρύνει τα πρόσωπα που θεωρούνται ότι βρίσκονται υπό την επιρροή του Σπίρτζη.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Η γενική συνέλευση της Τράπεζας Αττικής επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων της προηγούμενης μέρας. Αρχίζουν να διαρρέουν πληροφορίες από το πόρισμα του ελέγχου της Τράπεζας Αττικής που διενεργήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός).

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Τίθεται ερώτημα στην Τράπεζα Αττικής για το πώς εξεδόθη η εγγυητική επιστολή του Καλογρίτσα. «Έναντι εισερχόμενου εμβάσματος από την HSBC», είναι η απάντηση. Ο γράφων ρωτά την τράπεζα αν υπήρξε συμβόλαιο για τη μεταφορά ενός τόσο μεγάλου ποσού (3 εκατ. ευρώ) και αναφορά του λόγου για τον οποίον γίνεται το έμβασμα. Η επίσημη απάντηση είναι ότι το έμβασμα στάλθηκε στην επιτροπή για τον έλεγχο της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Το πόρισμα του ελέγχου της ΤτΕ στην Τράπεζα Αττικής έχει ήδη κατατεθεί σε ένα αντίτυπο στη Βουλή, και διαρρέουν στοιχεία του. Μέσα σε έναν μήνα του 2015 (Μάιος), ο ΤΟΞΟΤΗΣ, η κατασκευαστική εταιρεία του πατρός Καλογρίτσα, έχει αυξήσει το πιστωτικό της όριο κατά 20 φορές, από 5 εκατομμύρια που μπορούσε να δανειστεί πλέον μπορεί να λάβει δάνειο 100 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιποι τρεις υπερθεματιστές Αλαφούζος, Μαρινάκης και Κυριακού καταθέτουν την πρώτη δόση του ποσού για την τηλεοπτική άδεια. Την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς κάνει προσπάθεια να υπερασπιστεί τον υπερθεματιστή Καλογρίτσα, ζητώντας “Μονομαχία Νίκου Παππά και Ιάσονα Φωτήλα στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες”, huffingtonpost.grνα δέχεται εκείνος τα βέλη από τα κανάλια των Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά και όχι η επιτροπή που έκρινε τις άδειες. Ειδικά ο κουμπάρος του, Λευτέρης Κρέτσος, του έχει μεταφέρει πολλές φορές τις αγωνίες των υπαλλήλων που καλούνται να υπογράψουν τις αποφάσεις που εκείνος (με ασυλία) λαμβάνει. Την ίδια μέρα η Νέα Δημοκρατία καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον έλεγχο πόθεν έσχες του Καλογρίτσα και την ίδια μέρα o Alpha καταθέτει μήνυση κατά του Λ. Κρέτσου και των μελών της επιτροπής για το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις άδειες. Ένας υπουργός προτείνει να στηριχθεί ο Καλογρίτσας στα 17 εκατ. ευρώ ενός επιχειρηματία που είναι κατηγορούμενος σε ποινική δίκη για παράνομες –κατά το κατηγορητήριο– χρηματοδοτήσεις εταιρειών από τράπεζα που έλεγχε. Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τη “λύση” αυτή. H τύχη του Καλογρίτσα έχει σφραγισθεί.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Ο Καλογρίτσας ζητάει μια μικρή παράταση για να βρει το ποσό που απαιτείται για την πρώτη δόση. Η κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον άκαμπτη στην τήρηση των κανόνων.

Σε ανακοίνωση που εκδίδει, αναφέρεται: «Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης, επειδή λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτής εντός της σήμερον».

H Γενική Γραμματεία δίνει την παρακάτω απάντηση: «Σύμφωνα με τον όρο 8.4 της προκήρυξης, η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου, η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί».

Τη θέση του υπερθεματιστή (η λέξη της χρονιάς!) Καλογρίτσα παίρνει ο Ιβάν Σαββίδης.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Ένα μέλος της πενταμελούς επιτροπής για τα πόθεν έσχες των καναλαρχών, “καμένο” από την εμπειρία Καλογρίτσα, στέλνει email στα άλλα τέσσερα μέλη, προφανώς διατυπωμένο από δικηγόρο, ζητώντας διασφαλίσεις μετά τις μηνύσεις. Το πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη κατατίθεται και εγκρίνεται σε χρόνο ρεκόρ (48 ώρες). Τα χρήματα για την άδεια έχουν βρεθεί από την πώληση μιας εταιρείας εμπορίας καπνού, της Innovation Tobacco, από μια εταιρεία της οικογένειας Σαββίδη σε μιαν άλλη. Μια ελεγκτική εταιρεία, η Ernst & Young, εκτιμά την αξία της εταιρείας που πουλήθηκε ανάμεσα σε 96 έως 133 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι τράπεζεςΗ εικόνα των τραπεζών για την Innovation Tobacco έχουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν του inside story, πρόκειται για μία εταιρεία με κύκλο εργασιών από 72.000 έως 112.000 λίρες Αγγλίας.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Ο Ιβάν Σαββίδης καταθέτει την πρώτη δόση για την άδεια των 61,5 εκατ.ευρώ. Η ταχύτητα φέρνει αποτέλεσμα και σταματά ο καταιγισμός των ρεπορτάζ από τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια.

Ταυτόχρονα, μια ομάδα νομικών ετοιμάζει μια διάταξη για τον “ξαφνικό θάνατο” στα κανάλια που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, καθώς ο Τσίπρας σε κλειστή σύσκεψη έχει δηλώσει ότι επιθυμεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο να είναι αναγνωρίσιμο στον καθένα από το πρώτο κιόλας δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες που κέρδισαν τις άδειες πιέζουν να κλείσουν οι μη αδειοδοτημένοι σταθμοί, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την χριστουγεννιάτικη αγορά και τη διαφήμιση που τη συνοδεύει.

000_h076e.jpg

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι ιδιωτικών καναλιών διαδηλώνουν έξω από του Μαξίμου, 10 Οκτωβρίου 20106. [LOUISA GOULIAMAKI / AFP]

Τρίτη 11 Οκτωβρίου

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι της τηλεόρασης διαμαρτύρονται έξω από το Μαξίμου για το «μαύρο» σε όσα κανάλια δεν έχουν άδεια. Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους είναι και ο δημοσιογράφος του Mega, Ιάσων Πιπίνης. Την επόμενη μέρα ο Πιπίνης δημοσιεύει στο λογαριασμό του στο Twitter τη θολή φωτογραφία ενός ανθρώπου που βγαίνει από το Μαξίμου την ώρα της διαμαρτυρίας, τον οποίον εμφανίζει ως «υπεύθυνο της off-shore του ΣΥΡΙΖΑ».

View image on Twitter

View image on Twitter

Follow

Iásonas Pipinis @iasonaspipinis

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις offshore του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο Μαξίμου λίγη ώρα πριν από την συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή...

10:45 PM - 11 Oct 2016

62 62 Retweets 76 76 likes

Η φωτογραφία παρουσιάζει έναν Κύπριο δικηγόρο, στέλεχος του ΑΚΕΛ που, όπως φαίνεται από κατάθεση χρηματοδότη του ΑΚΕΛ εναντίον του πρώην προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, συνδέεται με κομματικές εταιρείες. Δεν είναι σαφές τι και ποιο ρόλο έχει παίξει ο Κύπριος δικηγόρος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αν και ήταν αντιπρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Κύπρου. Το βέβαιο είναι ότι έχει συνδέσει το όνομά του με εταιρείες στα Panama PapersWikipedia, χωρίς να έχει ελεγχθεί στην Ελλάδα ή την Κύπρο.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Απορρίπτονται οι ενστάσεις του πόθεν έσχες τόσο της Alter Ego (Μαρινάκης) εναντίον του ΣΚΑΪ, με την οποία προέτασσε το ζήτημα του δανεισμού του τηλεοπτικού σταθμού από ναυτιλιακές εταιρείες χωρίς να εχει εξετασθεί αν είναι ήδη υποθηκευμένα τα πλοία, όσο και του Ανεξάρτητου ΠαρόχουΤο έγγραφο με την απόρριψη της προσφυγής (Βαρδινογιάννης) κατά του Ιβάν Σαββίδη για την πώληση της Innovation Tobacco, που όμως η τριμελής επιτροπή ενστάσεων κρίνει ότι επιτρέπεται από το κυπριακό δίκαιο.

Την ίδια μέρα η ιστοσελίδα zougla.gr δημοσιεύει τμήμα της προσωπικής αλληλογραφίας ενός εκ των αντιπροέδρων του ΣτΕ –πρόκειται για τον κύριο υπερασπιστή της άποψης για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά στο ΣτΕ– με άλλη δικαστή, δήθεν επειδή υπάρχουν υποψίες ότι «εκβιάζεται». Στην πραγματικότητα πρόκειται για απόπειρα να κρατήσει ο συγκεκριμένος δικαστής το στόμα του κλειστό και να υποκύψει. Το βράδυ γίνεται στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών συγκέντρωση του Ποταμιού με ανώτατους πρώην δικαστικούς, πολλοί εκ των οποίων, όπως ο εισαγγελέας Βασίλης Μαρκής, είναι κυριολεκτικά εξαγριωμένοι με τη «μεθόδευση» όχι μόνο στο ΣτΕ, αλλά και στην ηγεσία της ποινικής δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση θα κάνει μίαν ακόμα προσπάθεια να ανασυστήσει το ΕΣΡ, το σημαντικότερο συνταγματικό πρόβλημα στον διαγωνισμό που έχει επιχειρήσει να οργανώσει (βασικό επιχείρημα των καναλιών στην προσφυγή τους στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, είναι ότι στο άρθρο 15 του Συντάγματος ορίζεται πως αρμόδιο για την αδειοδότηση των καναλιών είναι το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο αυτήν την στιγμή δεν είναι συγκροτημένο).

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Κατατίθεται η τροπολογία Παππά για τον “ξαφνικό θάνατο” των καναλιών, που ξεσηκώνει μια θύελλα αντιδράσεων και μετά από δύο ώρες αποσύρεται. Tην προηγουμένη, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, η τροπολογία έχει φτάσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου οι υπάλληλοι επιμένουν ότι θα πρέπει να υπολογισθούν τα έξοδα διατροφής των καναλαρχών που τυχόν θα φυλακιστούν επειδή θα συνεχίσουν να εκπέμπουν χωρίς άδεια (προβλέπεται ποινή φυλάκισης 1 έτους). Ο Παππάς διαμαρτύρεται ότι σαμποτάρουν την κυβέρνηση, καθώς δεν θέλει να εμφανιστούν έξοδα για το δημόσιο από τη ρύθμιση, αλλά οι υπάλληλοι επιβάλλονται. Τελικά η έκθεση για τα τροφεία συνοδεύει το νομοσχέδιο.

Γίνεται δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες χωρίς να βγει άσπρος καπνός. Ταυτόχρονα κυκλοφορούν φήμες ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την πλειοψηφία στην ολομέλεια του ΣτΕ. O συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης, που καυτηριάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη λέγοντας ότι μετέρχεται «μαφιόζικων μεθόδων», καλεί την αντιπολίτευση να πάρει μέρος στη συγκρότηση του ΕΣΡ: «Κατά τη γνώμη μου δεν επιτρέπεται θεσμικά στην αντιπολίτευση να αρνείται να συμβάλλει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ιδίως από την στιγμή που ορθά υποστηρίζει ότι αυτό είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για να ασκεί τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα έλεγχο του κράτους στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς», γράφει στο facebook. «Έχει μάλιστα την ευκαιρία να επιβάλει μια σύνθεση που να απαρτίζεται από πρόσωπα ανεξάρτητα και με κύρος, προκαλώντας την κυβέρνηση να κάνει ανάλογες προτάσεις. Εκείνο που πρέπει να αρνηθεί είναι η υπερψήφιση υποψηφίων που μοναδικό τους προσόν έχουν την κομματική τους ταυτότητα».

000_ft3d0.jpg

[LOUISA GOULIAMAKI / AFP]

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Η ΝΔ απορρίπτει και πάλι την πρόταση να συγκληθεί το ΕΣΡ, εμμένοντας στην στάση που έχει τηρήσει από το καλοκαίρι να αποσυρθεί πρώτα ο νόμος Παππά και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Είναι ένα βήμα που αν το κάνει η κυβέρνηση, θα αποτελεί τον πολιτικό θάνατο του Νίκου Παππά. Από την άλλη, ακόμα και βουλευτές της ΝΔ που δεν είναι εχθρικοί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο καραμανλικός Νικήτας Κακλαμάνης, παραδέχονται ότι η τροπολογία για τον «ξαφνικό θάνατο» των καναλιών που δεν έχουν άδεια τους δυσκολεύει να υποστηρίξουν μέσα στο κόμμα τους την ανασύσταση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, που θα δώσει νομιμοποίηση στον διαγωνισμό για τις άδειες.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Η εφημερίδα Αυγή, η Contra News του Κουρή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, γνωστός για τις “ειδικές αποστολές” που φέρνει σε πέρας υπέρ της κυβέρνησης, ονοματίζουν τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που ηγείται της αντίστασης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Αυτός προσέρχεται το απόγευμα στην ολομέλεια του δικαστηρίου, αν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος τον απειλεί την προηγούμενη μέρα με πειθαρχική δίωξη, επειδή η αλληλογραφία που διέρρευσε στο zougla.gr αναφέρεται εκτός των προσωπικών και σε υπηρεσιακά θέματα.

Στη βραδινή ψηφοφορία του ΣτΕ η πλειοψηφία του δικαστηρίου αποφασίζει με ψήφους 16 προς 9 ότι οι προσφυγές των καναλιών για την αντισυνταγματικότητα του νόμου είναι παραδεκτές, μπορούν δηλαδή να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίασή του την άλλη βδομάδα.

Θέματα επικαιρότητας: ΜΜΕ

Άρθρα/ Πολιτική

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-09-01

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

Ακόμη μία πληγή

Πάσχος Μανδραβέλης, 2023-09-02

Γιάννης Βούλγαρης

Νέες γέφυρες πάνω από παλαιά τείχη;

Γιάννης Βούλγαρης, 2023-09-02

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-09-02

Πολιτικοί του Ιnstagram

Αλέξης Παπαχελάς, 2023-08-30

Γιώργος Σταθάκης

Η μάχη της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικής Πανεπιστημιακής «παιδείας»

Γιώργος Σταθάκης, 2023-08-28

«Μην ξεχνάτε, στις εκλογές πήραμε 40 και κάτι τοις εκατό»

Τάσος Παππάς, 2023-08-27

×