Αρθογράφος: Δημήτρης Χρήστου - Σελίδα: 1

Υπάρχει αντίκρισμα για τις θυσίες;

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 22/08/2010

Οι δυνάμεις κατοχής απαιτούν από τη ΔΕΗ να πουλήσει μονάδες παραγωγής για να απελευθερωθεί -λένε- η αγορά ηλεκτρισμού! Μα η αγορά είναι απελευθερωμένη, κανείς δεν εμποδίζει τους ιδιώτες να φτιάξουν νέες, δικές τους μονάδες. Η ΔΕΗ παράγει περίπου το 55% της παραγωγής της από λιγνιτικές μονάδες και αυτό πρέπει σιγά - σιγά να τελειώσει, καθώς ο λιγνίτης είναι υπερβολικά ρυπογόνος.

Αριστερά χαμένη στη μετάφραση...

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 13/06/2010

"Η κρίση που ζούμε και ειδικά η επίκαιρη μορφή της, η κρίση του χρέους καθημερινά γενικεύεται, διεθνοποιείται, παγκοσμιοποιείται. Η κρίση αυτή δεν θα επιλυθεί εύκολα. Επίδικό της είναι το κοινωνικό κράτος και οι μισθοί αλλά η σύγκρουση αυτή, πιστεύω τελικά, μπορεί να αποβεί νικηφόρα για την κοινωνία και για τον κόσμο της εργασίας.

Τι ωραία που είναι η Γαλλία χωρίς τους Γάλλους!"

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 23/05/2010

Πόσοι κάτοικοι αυτής της χώρας αισθάνονται άραγε το βάρος της ιστορικής κληρονομιάς; Όσοι και αν είναι, δεν αρκούσαν για να σταματήσουν τον εξευτελιστικό κατήφορο της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα

Θεραπεία δανείων σε υπερχρεωμένους...

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 02/05/2010

Όταν έσκασαν οι φούσκες του “καπιταλισμού καζίνο” και της απληστίας, απλώθηκε πανικός και μετά ήρθε η ύφεση. Μας διαβεβαίωνε τότε ο κ. Αλογοσκούφης, πως η κρίση αφορά μόνον ή κυρίως το πιστωτικό σύστημα -και το δικό μας είναι θωρακισμένο, επειδή δεν έχει εκτεθεί στα τοξικά προϊόντα.

Εδώ, λίγο παρακάτω, είναι γκρεμός...

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 25/04/2010

Ποια είναι η επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό τούτες τις δύσκολες μέρες; Δημιουργήθηκε το δίχτυ προστασίας με τη συμμετοχή Ε.Ε. - ΕΚΤ και ΔΝΤ οπότε, Έλληνες μην ανησυχείτε, η Ελλάς δεν κινδυνεύει να πτωχεύσει. Έτσι μας είπαν. Ζήτω!

Οι οικονομικές θεωρίες αφορούν κανονικές χώρες...

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 18/04/2010

Αντιμέτωπη με τον "γύρο του θανάτου", λόγω του υψηλού κόστους του πακέτου στήριξης από την Ευρωζώνη, εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον γνωστό επενδυτή Τζορτζ Σόρος. Ο κ. Σόρος, μιλώντας σε εκδήλωση του περιοδικού Economist στο Λονδίνο, είπε σχετικά με το πακέτο της Ε.Ε. ότι, αν και είναι καλύτερο από αυτό που είναι διατεθειμένη να προσφέρει σήμερα η αγορά, παραμένει μάλλον πολύ υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα.

Το πρόβλημα γίνεται πλέον πολιτικό

Δημήτρης Χρήστου, Αυγή της Κυριακής, 11/04/2010

Την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας που συμφώνησαν οι ηγέτες της Ε.Ε. τον προηγούμενο μήνα επανέλαβε την Πέμπτη ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα χρεωκοπίας της χώρας. Ευχαριστούμε πολύ, μεσιέ Τρισέ, για τα καλά σας λόγια, αλλά δυστυχώς κανείς δεν τα παίρνει πλέον σοβαρά, ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες.

Στη λούμπα των γηπέδων

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 04/04/2010

Ας αλλάξουμε θέμα, να μην κουράζουμε και στενοχωρούμε τέτοιες μέρες τους φίλους μας στον Συνασπισμό. Άλλωστε το φέρνει η επικαιρότητα. Τι φέρνει; Την αποφασιστική παρέμβαση της κυβέρνησης να πατάξει τη βία στον αθλητισμό, καθώς αυτή παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εκθέτοντας τα όργανα της Τάξης, αποκαλύπτοντας την ανικανότητά τους.

Και τώρα, εμείς τι κάνουμε;

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 28/03/2010

Τελικά τα νέα από τις Βρυξέλλες ήταν πάνω - κάτω όπως αναμένονταν. Η Άγγελα Μέρκελ κράτησε τη σκληρή της στάση ποντάροντας, εν όψει των εθνικών εκλογών, στη διάθεση μεγάλου μέρους της γερμανικής κοινωνίας, που αισθάνεται ότι πληρώνει φόρους οι οποίοι αδίκως καταναλώνονται και σπαταλιούνται στις χώρες του Νότου.

Υποβιβαστήκαμε, αλλά... παίζουμε Ευρώπη

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 21/03/2010

Τη σημαδιακή μέρα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, την Πέμπτη 25 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός αγωνίζεται εκτός έδρας κατά των κακών Γερμανών που δεν θέλουν να μας δώσουν σέντσι για βοήθεια. Ο πρωθυπουργός μας διαλαλεί σε όλους τους τόνους πως δεν ζητάει βοήθειά.

Η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Γιούνκερ κι εγώ...

Δημήτρης Χρήστου, Αυγή της Κυριακής, 14/03/2010

Η κρίση παραμένει εδώ, δυνατή και απειλητική, με τις περισσότερες δυνάμεις που καλούνται να την αντιμετωπίσουν να μη διακρίνουν το μπόι της.

Η κυβέρνηση έκανε τους λογαριασμούς της με το μαγαζί της και περιμένει να επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις που έκαναν στο οικονομικό επιτελείο της για τα έσοδα του 2010. Ο κ. πρωθυπουργός επέστρεψε από το μακρύ ταξίδι Βερολίνο, Παρίσι, Ουάσιγκτον φέρνοντάς το δώρο του προέδρου Ομπάμα, την κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες πολίτες που θα επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

Νομιμόφρονες και νομιμότητα

Δημήτρης Χρήστου, Κυριακάτικη Αυγή, 07/03/2010

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες, να είναι νομιμόφρονες σε αυτή τη δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο. Πολύ θα ήθελα να τον ρωτήσω, πόσο νόμιμη θεωρεί ότι είναι η σημερινή κυβέρνηση;
Σύνολο καταγραφών: 27

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι