Αρθογράφος: Κώστας Πουλάκης - Σελίδα: 1

Η Ν.Δ. προτείνει αυτοδυναμία με 38,5%!

Κώστας Πουλάκης, Αυγή της Κυριακής, 25/11/2007

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχαμε μια σημαντική μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού. Το παγιωμένο πολιτικό σύστημα εμφανίζει σημάδια κρίσης. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μεταφράζοντας με λάθος τρόπο τα μηνύματα των πολιτών από τις πρόσφατες εκλογές, αποφάσισε να προστατεύσει τον δικομματισμό με αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Χωρίς εκπλήξεις αλλά με σημαντικές προοπτικές

Κώστας Πουλάκης, Αυγή της Κυριακής, 23/09/2007

Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών δεν έκρυβαν καμιά έκπληξη. Η συστηματική μελέτη του συνόλου των δημοσκοπήσεων στη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, αποκάλυπτε τις πολιτικές διαθέσεις των πολιτών και τα μηνύματα που προετοιμάζονταν να στείλουν την ώρα της κάλπης. Τα βασικά ερωτήματα για το εκλογικό αποτέλεσμα είχαν απαντηθεί προ πολλού.

Την άλλη Κυριακή μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό τοπίο.

Κώστας Πουλάκης, Αυγή της Κυριακής, 09/09/2007

Φτάσαμε στο τέλος. Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε. Οι δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα τους, και τα συμπεράσματα, περνάνε στην ιστορία και θα έχουν ενδιαφέρον μόνο στο επίπεδο που αναζητούν την δικαίωση τους από το εκλογικό αποτέλεσμα. Τρία είναι τα ερωτήματα που αναζητούν κατά την γνώμη μου απαντήσεις μέσα από την ανάλυση και των τελευταίων δημοσιοποιημένων δημοσκοπήσεων.

Δημοσκοπήσεις : Αναζητείται η έξοδος από τα αδιέξοδα του δικομματισμού.

Κώστας Πουλάκης, Αυγή της Κυριακής, 01/07/2007

Πριν από 2,5 μήνες, όταν η υπόθεση των ομολόγων πρωτοαπασχόλησε την πολιτική επικαιρότητα, προσπαθήσαμε με τα στοιχεία της επιτροπή δημοσκοπήσεων, μέσα από τις φιλόξενες στήλες της ΑΥΓΗΣ, να αναλύσουμε τα δημοσκοπικά ευρήματα και να αναζητήσουμε τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα

Κώστας Πουλάκης, Αυγή της Κυριακής, 22/04/2007

Διανύουμε το τέταρτο έτος της διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. και κάθε νέο κύμα δημοσκοπήσεων που βλέπει το φως της δημοσιότητας έχει ιδιαίτερη αξία.

Στα ουσιαστικά λοιπόν ερωτήματα που υπάρχουν ας προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε τις απαντήσεις, αρκεί να μην διαβάσουμε τις νέες δημοσκοπήσεις απομονωμένες από το μεγάλο πλήθος των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευθεί μετά τις εκλογές του 2004.

Οι αριθμοί μας δείχνουν πολλές αλήθειες

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

Κώστας Πουλάκης, Κυριακάτικη Αυγή, 28/10/2006

Μετά την δεύτερη Κυριακή των εκλογών έχουμε όλα τα στοιχεία για να μπορέσουμε να κάνουμε μια όσο το δυνατόν πλήρη, νηφάλια και ελπίζω αντικειμενική ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Το έχουμε ανάγκη και ατομικά και συλλογικά ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. Το έχουν ανάγκη και όλες οι πολιτικές συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, οι ανένταχτοι αριστεροί πολίτες είτε κατορθώσαμε να συναντηθούμε στις εκλογές είτε όχι.

Nέος εκλογικός νόμος

Πως "διαβάζεται", πως εφαρμόζεται, που οδηγεί

Κώστας Πουλάκης, Κυριακάτικη Αυγή, 09/04/2006

Όπως είναι γνωστό, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με νέο εκλογικό νόμο. Είναι ο 6ος μετά την μεταπολίτευση που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο για τις 12ες μετά το 1974 βουλευτικές εκλογές. Οι συχνές αλλαγές των εκλογικών νόμων αποδεικνύει την "νομιμοποίηση του" ως παρεμβατικό στοιχείο του πολιτικού μας συστήματος. Τα δύο στοιχεία που αναφέραμε, δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο εκλογικός νόμος αλλάζει ανάλογα των πολιτικών συγκυριών με συγκεκριμένους στόχους κάθε φορά.

Ας αναδείξουμε τον πολιτικό λόγο για να είμαστε εντός θέματος

Κώστας Πουλάκης, Αυγή, 22/06/2005

Οι εκλογές που θα γίνουν σε 16 μήνες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τον θεσμό, θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις και ελπίζω να βοηθήσουν σημαντικά στην πολιτική και οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος μας.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι