Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 16 Σεπτεμβρίου 2020 - Σελίδα: 1

Επιείκεια

Μιχάλης Μητσός, Τα Νέα, 16/09/2020

Να λοιπόν που μια φωτιά μπορεί να αποβεί μερικές φορές ευεργετική. Ηταν τέτοια η ντροπή από τις εικόνες των άστεγων προσφύγων της Μόριας που δημοσιεύτηκαν στον διεθνή Τύπο, ώστε κινητοποιήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμη και η δημοσιοποίηση του σχεδίου της Κομισιόν επισπεύσθηκε κατά μία εβδομάδα. Αρχικά είχε οριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια μετατέθηκε για τις 30 ώστε να μην έχουν έναν επιπλέον πονοκέφαλο οι ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής, μετά τη φωτιά όμως επανήλθε στην αρχική ημερομηνία.

Η άλλη απο- κλιμάκωση…

Γιώργος Καπόπουλος, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 16/09/2020

Ακόμα και το πιο αισιόδοξο σενάριο αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν μπορεί να ανοίξει από μόνο του τον δρόμο για την ειδική σχέση της Αγκυρας με την Ε.Ε., που ήταν και παραμένει υψηλή προτεραιότητα της γερμανικής προεδρίας.

Ραστωνεύειν παντός καιρού

Παντελής Μπουκάλας, Η Καθημερινή, 16/09/2020

Εχει τα προτερήματά της η γλώσσα της διοίκησης, είτε σε ψιλή καθαρεύουσα συντάσσει τις ανακοινώσεις της είτε σε ομοίωμα δημοτικής. Ακαμπτη και ψυχρή όπως είναι, απαγορεύει την περιγραφή θερμών πράξεων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η ανάληψη ευθύνης και η αίτηση συγγνώμης. Οποιος κι αν υπογράφει κάτω από την περίφημη στρογγύλη σφραγίδα, μπορεί μια χαρά να κρυφτεί πίσω από το οχυρό των λίθινων λέξεων.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι