Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 2 Σεπτεμβρίου 2021 - Σελίδα: 1

Ποιος φοβάται την Αμάλ

Τασούλα Καραϊσκάκη, Η Καθημερινή, 02/09/2021

Είναι πορεία στο στόμα του λύκου η φυγή των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων προς την Εδέμ της Δύσης, ακόμη και διά μέσου χωρών με θεσμοθετημένο καθεστώς προστασίας. Κακουχίες, αστεγία, πολύμηνες κρατήσεις, απαγωγές, οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση από κυκλώματα δουλεμπόρων. Αλλά και υπό τη φτερούγα επιτρόπων, ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες, μακριές αναμονές –ο μόχθος του κάθε βήματος ελαττώνει τα αποθέματα εφηβικής καρτερίας–, αδιέξοδο μετά την αδυναμία οικογενειακής επανένωσης, καταφυγή σε παράνομες οδούς μετεγκατάστασης.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Παύλος Ελευθεριάδης, KReport, 02/09/2021

Ο ανασχηματισμός που έγινε προχθές δεν αλλάζει το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής κυβέρνησης, ότι δηλαδή είναι μια κανονική κυβέρνηση. Δεν αμφισβητεί τις βασικές ευρώ-ατλαντικές επιλογές της χώρας και την συμμετοχή της στην ΕΕ, όπως έκανε, δυστυχώς, η προηγούμενη κυβερνητική συμμαχία Σύριζα/ΑΝΕΛ. 

Γιατί η Κίνα δεν θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες

Minxin Pei, Οικονομικός Ταχυδρόμος, 02/09/2021

Η χαοτική έξοδος της Αμερικής από το Αφγανιστάν πρέπει να θεωρηθεί από τους Κινέζους ηγέτες ως η τελευταία απόδειξη της μη αναστρέψιμης παρακμής της. Αλλά η ευφορία τους θα είναι βραχύβια. Ως απόλυτοι ρεαλιστές, γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βγάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον «τάφο των αυτοκρατοριών», ώστε να διατηρήσει τη ισχύ της Αμερικής να επικρατήσει της Κίνας στο επόμενο κεφάλαιο του ανταγωνισμού τους για παγκόσμια υπεροχή.

Ο ΜΙΚΗΣ ΜΑΣ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 02/09/2021

Ο ΜΙΚΗΣ ΜΑΣ

Παγκόσμιος και οικουμενικός με την τέχνη του και τη συνολική του παρουσία και δράση.

Η πολιτική και πολιτισμική ιστορία της Ελλάδας μετά τον εμφύλιο μέχρι σήμερα. 2 Σεπτεμβρίου 2021

Στη γενιά μου έχει εγχαραχθεί ανεξίτηλα η παρουσία και το έργο του.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι