ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Αντι-δράστε επιτέλους.

Αντώνης Μιχαηλίδης, 11/07/2009

Φίλοι,

Ανήκω στους αριστερούς πολίτες που δεν τοποθετείται κομματικά σε κάποιον φορέα αλλά νοιάζομαι πολύ για όλους τους φορείς της μη δογματικής αριστεράς.

Παρακολουθώ λοιπόν με ιδιαίτερη ανησυχία αυτήν τη συζήτηση που διεξάγεται μέσα στο ΣΥΝ κυρίως μέσω της ΑΥΓΗΣ αλλά και του υπόλοιπου τύπου και του διαδικτύου. Με γεμίζει λοιπόν ανησυχία η διαπίστωση που κάνω ότι ορισμένες πτέρυγες του ΣΥΝ δε μοιάζουν να ενδιαφέρονται για την προκοπή του τόπου και για την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας αλλά μάλλον για τη διατήρηση της αριστερής αγνότητας, η οποία απειλείται από το χολερικό ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, σύντροφοι, έχετε χρέος να σκεφτείτε ότι αυτή η κοινωνία, που χειμάζεται από μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση, χρειάζεται επειγόντως καθοδήγηση και αφύπνιση προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της.

Επιβάλλεται λοιπόν κατά την ταπεινή μου άποψη να διαμορφωθεί μια αριστερή λύση μετεκλογικής συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις της μη δογματικής αριστεράς. Στη συνεργασία αυτήν ας μπουν οι πιο σκληροί όροι, ας τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και συγκεκριμένα χρονικά όρια.

Όμως ας μη δίνεται η εντύπωση πως ο αγώνας γίνεται για την πολιτική επιβίωση συγκεκριμένων πολιτικών στελεχών με εκτόξευση κυμάτων λάσπης εναντίον συντρόφων του διαμετρήματος του Λεωνίδα Κύρκου και ας σκύψουν οι απειλούντες στα κείμενα και στην ιστορία της αριστεράς και δη της ανανεωτικής, ώστε να κατανοήσουν τα λάθη του παρελθόντος.

Οι εκλογές δεν είναι στοίχημα επαγγελματικής επιβίωσης ορισμένων αλλά μέσο για τη διέξοδο του λαού από τα προβλήματά του, στα οποία τον έριξαν η δεξιά και η δεξιά διαχείριση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την αβελτερία της Αριστεράς.

Αντι-δράστε επιτέλους.

Αντώνης Μιχαηλίδης

Φιλόλογος

http://mundusphilologiae.blogspot.com

http://thrania.blogspot.com

http://neograecacultura.blogspot.com

http://thersitis60.wordpress.com/

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι