Για την σωτηρία της ΑΘΗΝΑΣ

Παύλος Αθανασόπουλος, 11/11/2010

Για πρώτη φορά μετά από είκοσι πέντε περίπου χρόνια η δυνατότητα της μεγάλης αλλαγής στον Δήμο της Αθήνας είναι ρεαλισιτκή.

Γι’ αυτό και οι ευθύνες όλων μας μπροστά στο δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή είναι τεράστιες.

Πρέπει να κάνουμε το παν για να βάλουμε τέλος σ’ ένα καθεστώς που έχει οδηγήσει την πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα όρια της έκρηξης.

Πολίτες που ψήφισαν άλλα αριστερά ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, πολίτες που απείχαν από τον πρώτο γύρο, πολίτες γενικά που δεν αντέχουν άλλο αυτό το χάλι της πόλης πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον Γιώργο Καμίνη.

Η υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου, η εγκληματικότητα, η βία και η ανασφάλεια, οι συνθήκες υγιειoνομικού κινδύνου σε πολλές περιοχές, οι βρώμικοι δρόμοι και πλατείες, η έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, η κατάληψη των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα, η έλλειψη ποδηλατόδρομων, το κυκλοφοριακό έμφραγμα πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Το 5,5% που πήρε η «Χρυσή Αυγή» στον πρώτο γύρo των δημοτικών εκλογών και η είσοδός της στο δημοτικό συμβούλιο δείχνουν ότι η μη ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που γεννά η ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή στο κέντρο της Αθήνας επωάζει το αυγό του φιδιού, οδηγεί λαϊκά στρώματα στο ρατσισμό και το φασισμό.

Η Αθήνα έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που να αντιμετωπίζει τα παραπάνω προβλήματα και ταυτόχρονα να δημιουργεί δίκτυα αλληλεγγύης και βοήθειας για τους ανθρώπους που πλήττονται από την βαθειά οικονομική κρίση. Κι’ αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο ο Γιώργος Καμίνης.

Ταυτόχρονα ψηφίζοντας τον Γιώργο Καμίνη κάνουμε μια πράξη γενικότερης πολιτικής ρήξης αφού αναδεικνύουμε δήμαρχο στον πρώτο δήμο της χώρας ένα αξιόλογο πρόσωπο έξω από το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

Και επιβραβεύουμε μια ευρύτατη συνεργασία που περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους, την Δράση, την Φιλελεύθερη Συμμαχία και ανένταχτους πολίτες που δραστηριοποιούνται σε κινήματα για τα προβλήματα της πόλης, την αυτοοργάνωση στις γειτονιές, την πολιτιστική αναβάθμιση του χώρου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφιλοφύλων κ.λπ.

Αυτή την Κυριακή δίνουμε την μάχη για τον Γιώργο Καμίνη, τον Γιάννη Μπουτάρη, τον Γιάννη Σγουρό και όλους τους υποψήφιους που κατεβαίνουν με αυτοδιοικητικά προγράμματα απέναντι στους υποψήφιους του δεξιού «αντιμνημονιακού» αοριστολόγου λαϊκισμού.

Από Δευτέρα θα βγάλουμε τα γενικότερα πολιτικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα όλης αυτής της διαδικασίας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι