Θέμα: Εκλογές 2012 - Σελίδα: 1

Πέτα τον παππού από το τρένο (του ΣΥΡΙΖΑ)

Χρήστος Μαχαίρας, Μεταρρύθμιση, 16/06/2012

Η Αριστερά από την οποία κατάγεται το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούσε έγκλημα καθοσιώσεως την περίφημη αποϊδεολογικοποίηση. Τα πρώτα μάλιστα μεταπολιτευτικά χρόνια, όταν τα εμφύλια πάθη ήταν στο φόρτε τους, η ανανεωτική Αριστερά προκαλούσε τη μήνη των “συντρόφων της άλλης πλευράς”, καθώς ο δρόμος των συνεργασιών που υποδείκνυε θεωρείτο ότι προσέβαλε τα ιερά και σκανδάλιζε το εκκλησίασμα.

I have a dream...

Γιάννης Μεϊμάρογλου, Μεταρρύθμιση, 16/06/2012

Ονειρεύτηκα ότι είχαν γίνει, λέει, οι εκλογές και ότι βλέπαμε, Κυριακή βράδυ, τ’ αποτελέσματα.
Ότι κανένα κόμμα δεν είχε αυτοδυναμία και κανένας δεν πανηγύριζε στους δρόμους.
Ότι στα τηλεοπτικά πάνελ συζητούσαν με ηρεμία και υπευθυνότητα για την επόμενη μέρα.
Και ότι η "Χρυσή Αυγή", είχε μείνει εκτός Βουλής...

Ονειρεύτηκα ότι στις 28 Ιουνίου, λέει, στο συμβούλιο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, συνοδευόμενος από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετείχαν και στήριζαν τη νέα κυβέρνηση.

Αυλαία και πάμε…

Γιάννης Παπαθεοδώρου, 16/06/2012

Η αυλαία των δεύτερων (και αχρείαστων) εκλογών πέφτει, αφήνοντας πίσω τα μικρά και μεγάλα συμβάντα της προεκλογικής περιόδου: τα βιαστικά μερεμέτια στη «γαλάζια πολυκατοικία» της ΝΔ, τον «υπαρκτό σουρρεαλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ, την επιλογή της ήττας από το ΠΑΣΟΚ, τον πλήρη απομονωτισμό του ΚΚΕ, τους μπράβους της Χρυσής Αυγής. Από μια σκοπιά, όλα αυτά φαντάζουν μικρά και ασήμαντα σε μια χώρα που συνεχίζει να κλυδωνίζεται από την ακυβερνησία, μπροστά στο ορατό πλέον ενδεχόμενο της εξόδου από την ευρωζώνη και το ευρώ. Από αυτή τη σκοπιά, αν ήθελε κανείς να βρει ποια ήταν η κεντρική πολιτική είδηση των εκλογών, νομίζω πως θα έπρεπε να την αναζητήσει στην πρόσφατη συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ.

Εύχομαι καλή... αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στο Δημήτρη Τσιούφο, Ημερησία, 15/06/2012

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτοδυναμία. Του εύχομαι καλή επιτυχία», απαντά με προφανή δηκτική διάθεση ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Γρ. Ψαριανός. Τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης πολιτικής, κοινωνικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τονίζοντας με νόημα ωστόσο πως «τώρα κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τις τύχες της χώρας».

Η τρίτη εντολή

Οδυσσέας Βουδούρης, 15/06/2012

Με αγωνία όλη η Ελλάδα περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών. Η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν και παραμένει ξεκάθαρη. Συνοψίζεται σε 2 φράσεις. Αφενός, θέλουμε να αποδεσμευτούμε από το Μνημόνιο και να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αφετέρου, θέλουμε αυτό να γίνει με όρους ασφάλειας, χωρίς να μπούμε σε νέες περιπέτειες, χωρίς να διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Η Δημοκρατική Αριστερά ήταν το μοναδικό κόμμα που υποστήριζε αυτή τη θέση πριν τις 6 Μαΐου. Σήμερα είναι μάλλον η απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Προγραμματικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ

Συνεντεύξεις σε social media

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 15/06/2012

Τρίτη Εντολή στην Αριστερά της ευθύνης

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Έθνος, 15/06/2012

...Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπλοφάρει όταν σταθερά επαναλαμβάνει ότι η στήριξη κυβέρνησης εκ μέρους της έχει ένα εκ των ών ουκ άνευ προαπαιτούμενο: τη μη προφανή διακινδύνευση της παραμονής της χώρας στο ευρώ από μονομερείς πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η φερεγγυότητα των προσώπων για τις κυβερνητικές ευθύνες και οι γραπτές δεσμεύσεις για τις πολιτικές και μέτρα του κυβερνητικού σχήματος αποτελούν επίσης αναγκαία παρακολουθήματα μιας κυβερνητικής συμφωνίας.

Ψήφος ευθύνης, ελπίδας και προοπτικής.

Γιώργος Παπασίμος, 14/06/2012

Υπάρχουν φάσεις στην ιστορία των λαών όπου ο χρόνος συμπιέζεται απελπιστικά, με αποτέλεσμα να αρκούν λίγοι μήνες ή λίγες μέρες για να απωλεσθούν ή περισωθούν κατακτήσεις και προοπτικές ολόκληρων δεκαετιών. Σε μία τέτοια φάση βρίσκεται η Ελλάδα και οι αυριανές εκλογές αποτελούν ένα κρισιμότατο ιστορικό σταυροδρόμι, μετά την κατάρρευση της λεγόμενης μεταπολίτευσης και τους σπασμούς που επέφερε στη χώρα ο δικομματικός κλεπτοκρατισμός και η μνημονιακή δαμόκλεια σπάθη.

Φ. Κουβέλης: Δώστε μας την Τρίτη και καθοριστική Εντολή για το σχηματισμό Κυβερνησης

Η Ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο

13/06/2012

...Οκτώ στους δέκα πολίτες θέλουν να αποδεσμευτούμε σταδιακά από το Μνημόνιο και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε την θέση της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ. Και θέλουν πάνω από όλα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Κυβέρνηση σταθερή, προοδευτική, αποτελεσματική. Αυτή είναι η πολιτική που προτείναμε με θάρρος και ειλικρίνεια στο λαό μας στις δύσκολες ώρες των διερευνητικών εντολών. Τότε είχαμε μόνο 6 % και όλοι ξέρουν τι κάναμε και πώς το κάναμε.
Όλοι ξέρουν, επίσης ότι τις δεύτερες εκλογές , ο ένας, η Νέα Δημοκρατία, τις είχε εξαγγείλει, - θυμηθείτε ότι μας απειλούσε με αλλεπάλληλες μάλιστα εκλογές μέχρι να πάρει την άπιαστη αυτοδυναμία- και ο άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακάλυψε όταν δεν θέλησε να αναλάβει τις ευθύνες που του έδωσε ο λαός

Aπόλυτα αναγκαία η κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας

Μιχάλης Σαμπατακάκης, Έθνος, 12/06/2012

Εάν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε σχηματισθεί βραχύβια κυβέρνηση, θα είχε δοθεί ο χρόνος για να εξελιχθούν οι φημολογούμενες τότε ιδέες για ανασύνθεση της γαλάζιας πολυκατοικίας, χωρίς την ηγεσία του Σαμαρά, που θεωρήθηκε ότι έχει αποτύχει. Σύμφωνα με αυτές τις ιδέες η Δεξιά θα αντιμετώπιζε έτσι και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως προκηρύχθηκαν εκλογές και στη μικρή προεκλογική περίοδο δεν επιχειρήθηκε αντικατάστασή του. Έτσι επιβίωσε και μάλιστα έγινε μερική ανασύνθεση της Δεξιάς υπό την ηγεσία του.

Ως υποψήφια βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη ΔΗΜΑΡ – ως οδοντίατρος - και ως γυναίκα – αρνήθηκα………

Σοφία Αράβου Παπαδάτου, 10/06/2012

Μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή τους Ηλ. Κασιδιάρη, προς τις δύο βουλετίνες, του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, η ΔΗΜ.ΑΡ έχει δηλώσει ότι δεν θα βρεθεί ξανά στα ίδια πάνελ με τους εκπροσώπους της Χ.Α.

Πέρα όμως από την κομματική θέση, δεν μου επέτρεπε η επιστημονική και ανθρωπιστική μου ταυτότητα, να συνευρεθώ και να συνομιλήσω με εκπρόσωπο αυτού του φασιστικού και νεοναζί-συμπεριφορών, χώρου. Υπενθυμίζω στους brutal-κυρίους ότι η οποιαδήποτε λεκτική επίθεση μπορεί να αντιμετωπιστεί με έννομα μέσα, διότι εάν το θυμούνται, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και δικαιοσύνη, υπάρχουν οι ανάλογοι αμυντικοί μηχανισμοί.
Σύνολο καταγραφών: 76

Θέμα

Εκλογές 2012

Σύνολο καταγραφών: 76

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι