«Με τον μεγάλο μίλησες;»

Χριστίνα Πουλίδου, www.protagon.gr, 12/02/2014

Το ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ για το παρασκήνιο του Eurogroup ήταν αποκαλυπτικό. Η ουσία είναι, πως τόσο ο κ. Δραγασάκης όσο κι ο κ. Βαρουφάκης φέρονται να συμφώνησαν στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος και μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, να ξεσυμφώνησαν και να μπλόκαραν την έκδοσή του! Αυτά λένε οι ανταποκρίσεις (Financial Times, Die Welt) μολονότι στην Αθήνα έγιναν κάποιες προσπάθειες να διασκεδαστούν. Συγκεκριμένα, ο άμεσα θιγόμενος, Γ. Βαρουφάκης τα χαράματα έστειλε ένα tweet στον ανταποκριτή των «Financial Times», όπου περίπου τον εγκαλεί για έλλειψη τακτ - «θα μπορούσατε να αποφύγετε τους αμφίβολους ισχυρισμούς, που βασίζονται σε αμφίβολες διαρροές; Είναι τελείως απρεπές», σημειώνει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης άλλωστε, σε πρωινή συνέντευξή του στο Mega, επιβεβαίωσε ουσιαστικά την ανταπόκριση, την οποία επιχείρησε να συσκοτίσει ο Γ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι «τόσο ο Γ. Βαρουφάκης όσο και ο Γ. Δραγασάκης ήταν σκεπτικοί αναφορικά με τη διατύπωση της Κοινής Ανακοίνωσης και απλά, η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες τους».

Το συγκεκριμένο συμβάν, στο πρώτο συμβούλιο που έλαβαν μέρος οι νέοι υπουργοί της χώρας, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαζί με έναν πρωτοκλασάτο υπουργό -αν ισχύουν οι ξένες ανταποκρίσεις- «αδειάστηκαν» από τον πρωθυπουργό!

Ενδεχομένως, να είχαν όλοι μαζί συμφωνήσει στο πλαίσιο κι όταν οι κύριοι.Δραγασάκης και Βαρουφάκης θεώρησαν ότι αυτό εκπληρώθηκε, να έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Πλην όμως η πολιτική αξιολόγηση του πρωθυπουργού φαίνεται πως ήταν διαφορετική και η συγκατάθεση ήρθη. Ενδεχομένως να μεσολάβησε και η εκτίμηση άλλων παραγόντων, του κ. Καμμένου λ.χ. - το ρεπορτάζ είναι ελλειπές. Το βέβαιο είναι πως το κύρος των δύο υπουργών σε τούτη την «πρεμιέρα» στραπατσαρίστηκε βαριά. Οι 18 ομόλογοί τους θα τους δείχνουν πλέον το τηλέφωνο όταν θα έρχεται η στιγμή να πάρει θέση ο έλληνας υπουργός, θα τον σκουντάν και θα του κάνουν νόημα («εντάξει ο μεγάλος;») - εκτός από «πρόβλημα» θα γίνουμε κι ανέκδοτο… Κι ενώ η χώρα θα στεγνώνει σιγά-σιγά από ρευστό, στη χώρα θα πυκνώνουν οι μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις…

Θέμα

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σύνολο καταγραφών: 417

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι