Λυπάμαι τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Τάκης Καραγιάννης, www.protagon.gr, 19/12/2015

Τα παλιά τα χρόνια, όχι τόσο παλιά λιγότερο από ένα ημερολογιακό έτος είναι, όταν ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση και τη χώρα κυβερνούσε το δίδυμο Αντώνη Σαμαρά-Ευάγγελου Βενιζέλου, ο μέσος ΣΥΡΙΖΑίος (ο παραδοσιακός ψηφοφόρος της Αριστεράς και της Προόδου) ήλπιζε πως όταν το κόμμα του κυβερνήσει θα έρθουν τα πάνω-κάτω.

Πως οι φυλακές θα σταματήσουν να είναι χώροι εκδίκησης και τιμωρίας και πως θα μετατραπούν σε ανοιχτές δομές σωφρονισμού και επανένταξης στην κοινωνία. (Αντ’ αυτού το#kolastirio συνεχίζεται).

Πως τα Πανεπιστήμια θα εκσυγχρονιστούν και θα πάψουν να συντηρούν ένα απαρχαιωμένο μοντέλο κλειστής διοίκησης και μοιράσματος της πίτας. (Αντ’ αυτού παραιτούνται καθηγητές από Ιδρύματα του εξωτερικού λόγω της κατάστασης που συνάντησαν).

Πως η δημόσια διοίκηση δεν θα είναι κατάλοιπο της λογικής του κομματικού κράτους, αλλά θα αποτελέσει τον τομέα που θα φανεί ξεκάθαρα η Αλλαγή που θα φέρει η Αριστερά, όπως η Αλλαγή λίγο μετά το ’80. (Αντ’ αυτού, ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Ξανθός, δήλωνε πως είναι κατόρθωμα το ότι δεν έχουν αλλάξει ακόμη οι διευθυντές νοσοκομείων, 11 μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης).

Μιλάμε για εκείνα τα παλιά τα χρόνια, αρχές 2015, όταν τα μείζονα θέματα της πολιτικής μας ζωής ήταν αν ο Αλέξης πήγε στα Θεοφάνια και εάν έκανε τον σταυρό του.

Τότε, η Νεολαία του κόμματος πίστευε πως η πρωινή προσευχή πρέπει να καταργηθεί από τα σχολεία. Το ίδιο πιστεύει και τώρα. Στις 9 Δεκεμβρίου, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε στο site της μία παρέμβαση για τα δικαιώματα στη μόρφωση, προτείνοντας 14 σημεία-αλλαγές γενικότερα στον χώρο της Παιδείας. Στο 12ο σημείο, αναφέρεται η κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία. Καμία αντίρρηση, συμφωνώ απόλυτα. Δεν χρειάζεται το 2015 να επιχειρηματολογήσεις γιατί είναι αναχρονιστικό και σκοταδιστικό να επιβάλλεις μία έκφραση εσωτερικής θρησκευτικής ανάγκης σε 10χρονα παιδιά. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Λυπάμαι τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όχι για την πρότασή της. Αλλά γιατί δεν έχει καταλάβει τίποτα. Δεν έχει πάρει χαμπάρι την σκοταδιστική και αναχρονιστική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να εναγκαλιστεί τη λαϊκίστικη Δεξιά του Πάνου Καμμένου. Δεν έχει πιάσει το νόημα του σφιχτού αγκαζέ που κρατάει ο πρόεδρος του κόμματος τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και γενικά τον Κλήρο. Ακόμη συνεχίζουν να πιστεύουν πως θα υπάρχει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, όταν το νούμερο 2 της κυβέρνησης εισηγείται στους στρατιωτικούς να ράβουν εικόνες αγίων στα ρούχα τους. Δεν έχουν καταλάβει τίποτα και συνεχίζουν και προτείνουν ανεδαφικά πράγματα.

Θέμα

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σύνολο καταγραφών: 417

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι