Κόλλησε το καραβάνι

Παναγιώτης Λάμψιας, Τα Νέα, 04/06/2016

Η εικόνα του Πρωθυπουργού και των υπουργών του σε μια άδοξη φιέστα του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη ήταν αποκαλυπτική της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει ύστερα από τόσα ψέματα και παλινωδίες. Η γύμνια επιχειρημάτων και αισιόδοξης αφήγησης ολοφάνερη αφού τα καλά νέα δεν ήρθαν και όπως όλα δείχνουν θα αργήσουν πολύ. Σχεδόν βαριεστημένα ο Αλέξης Τσίπρας διάβαζε ένα κείμενο και τα λόγια έβγαιναν σαν κόμποι από το στόμα του. Οι υπουργοί του τριγύρω σαν από άλλον κόσμο δεν είχαν το βλέμμα της χαράς και της ελαφρότητας του πρόσφατου παρελθόντος. Σαν να ξύπνησαν ξαφνικά από τον μύθο που είχαν προσπαθήσει να καλλιεργήσουν για όλους μας και να βρέθηκαν ενώπιον της αδυσώπητης πραγματικότητας, που εκδικείται τους φαντασιόπληκτους και τους απατεώνες. Το καραβάνι κόλλησε σχεδόν εγκαταλειμμένο στη μοίρα του με αμφιβολίες για την πορεία, τσακισμένο από τις αντιφάσεις του. Τώρα δοκιμάζεται η εσωτερική συνοχή του αφού ακόμη και οι βουλευτές που ψήφισαν τα πάντα ξέρουν ότι εξαπάτησαν και η μόνη σταθερά που υπηρετούν είναι η διατήρηση της εξουσίας.

Αυτό που τους βασανίζει περισσότερο είναι πως κάθε φορά που ανακοινώνουν ότι τα έκλεισαν όλα έρχεται ένα νέο σχεδόν σαδιστικό χτύπημα από τους δανειστές, που δείχνουν την πλήρη απώλεια εμπιστοσύνης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά γιατί δεν κάνουν ούτε μια μικρή παραχώρηση και στέλνουν ξαναγραμμένες τις διατάξεις που ψηφίστηκαν πριν από δέκα ημέρες να αλλάξουν επί της ουσίας αλλά και σε εκνευριστικές λεπτομέρειες.

Με αυτά τα δεδομένα, η πορεία τους επόμενους μήνες είναι Κόλαση για την κοινωνία και αυτό θα το εισπράξουν, όπου και αν χρειαστεί να βρεθούν τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Το καλοκαίρι γι’ αυτούς δεν είναι η ευκαιρία που έχει ο καθένας για αποχή από τα συνήθη ώστε να πάρει δυνάμεις για την επόμενη χρονιά, αλλά η δοκιμασία για τα δεινά που επέφεραν με την πολιτική τους και τώρα αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο. Ακόμη χειρότερα που το φθινόπωρο ανοίγει η νέα αξιολόγηση με θέματα ταμπού για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως τα εργασιακά.

Θέμα

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σύνολο καταγραφών: 417

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι