Ο συνομιλητής του ισοβίτη!

Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Τύπου, 19/06/2017

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μοιάζει με τεφάλ. Σαν, δηλαδή, να μην την αγγίζει τίποτα. Τις προάλλες, η συνάδελφος Κατερίνα Παναγοπούλου κατέγραψε στην "Athens Voice" δέκα ενδεικτικά πράγματα που έχουν γινει απο αυτήν την κυβέρνηση και δεν εχει ανοίξει ρουθούνι. Μεταξύ άλλων, τις εμετικές δηλώσεις Πολλάκη, τους σκανδαλώδεις διορισμούς ημετέρων, τα πάρτυ και τους χορούς υπουργών παραμονές της ψήφισης μνημονιων κ.α.

Οχι πως οι προηγούμενοι δεν έκαναν αθλιότητες, ρεμούλες ή δεν είχαν προκλητικές συμπεριφορές. Προφανώς, για αυτό και ένα κομμάτι τους ειναι απαξιωμένο ή πρέπει να κάνουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να πείσουν την κοινωνία.

Η διαφορά με τους τωρινούς είναι ο τρόπος που αντιδρούν οταν τους γίνεται κριτική. Πρώτον, μάλλον λόγω πολιτικής καταγωγής, νιώθουν ή λειτουργούν, σαν να εχουν περισσότερα δικαιώματα και άλλοθι απο τους προκατόχους τους. Και δεύτερον, σαν να μην εχει κανένας το δικαίωμα να τους ασκήσει κριτικη.

Το πιο ενοχλητικό απο τα πολλά παραδείγματα ειναι αυτο του υπουργού Άμυνας. Το παλμαρέ του περιλαβάνει μεταμφιέσεις, εκδρομές με χρυσαυγίτες σε ακριτικά νησιά, προσβλητικές και ασυνάρτητες αναρτήσεις στα social media, συνεχή σπίλωση των αντιπάλων του, χειρονομίες στα γήπεδα και πολλά άλλα.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις, ωστόσο, για τον κ. Καμμενο ξεπερνούν κάθε όριο. Συγκεκριμένα εμφανίζεται να συνομιλεί με ισοβίτη και να του υπόσχεται... "βοήθεια" στην περίπτωση που ενοχοποίησει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Μιλάμε, δηλαδή, για κανονική πρακτική που ακολουθούν οι μαφίες, όπως έχουμε δει μόνο σε ταινίες του Χόλιγουντ. Κανονικά θα έπρεπε οι αποκαλύψεις αυτές να τον είχαν οδηγήσει σε παραίτηση ή, ακόμα καλύτερα, σε άμεση αποπομπή από τον πρωθυπουργό. Φευ. Ο ανεκδιήγητος υπουργός του κ. Τσίπρα, ενώ επιβεβαιώνει τις συνομιλίες με τον ισοβίτη, επιτίθεται στην αντιπολίτευση που προχωρά σε κοινοβουλευτικό έλεγχο! Αλλα το χειρότερο όλων ειναι η κατακλείδα της απαντητικής ανακοίνωσης του κ. Καμμένου: "Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα". Ναι, καλα διαβάσατε. Ο υπουργός Αμυνας της χώρας διαγκωνιζεται-άραγε με ποιον;- για το ποιος θα πάει πρώτος φυλακή. Μίζες, σκάνδαλα, επίορκους εχουμε δει όλα αυτα τα χρόνια. Αλλα κάποιον που να πολιτεύεται με τέτοιες μεθόδους πραγματικά δεν εχουμε ξαναδεί σε κυβέρνηση της χώρας.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι